به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، ویتامین B۱۲ نقش مهمی در بهبود سلامتی بدن بر عهده دارد، به طوری که باعث تشکیل گلبولهای قرمز خون میشود و به بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک میکند، علائم اولیه کمبود این نوع ویتامین شامل خستگی، مه مغزی، تحریکپذیری و گزگز دستها و پاها میشود، در صورتی که کمبود ویتامین B۱۲ درمان نشود، احتمال بروز مشکلات سلامتی جدیتر مانند آسیب عصبی و کمخونی افزایش پیدا میکند، با مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین میتوان احتمال بروز این مشکلات را کاهش داد، در ادامه به معرفی و بررسی مواد غذایی سرشار از ویتامین B۱۲ میپردازیم:
تخممرغ
تخممرغ، به ویژه زرده آن، منبع عالی ویتامین B۱۲ است، به طوری که یک تخممرغ بزرگ حاوی حدود ۰.۶ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که تقریباً ۲۵ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین میکند، همچنین تخممرغ دارای پروتئین و چربیهای سالم است که برای سلامت مغز مفید است.
شیر و فرآوردههای لبنی
شیر، پنیر و ماست نه تنها برای استخوانها مفید هستند، بلکه سرشار از ویتامین B۱۲ هستند، به طوری که یک فنجان شیر حاوی حدود ۱.۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است؛ علاوه بر این، لبنیات دارای کلسیم و ویتامین D است که برای سلامتی ضروری هستند.
ماهی
ماهیهای چرب حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا -۳ هستند، به طوری که هر ۸۵ گرم ماهی سالمون حاوی حدود ۴.۹ میکروگرم ویتامین B۱۲ است و مصرف آن باعث کاهش التهاب و حمایت از سلامت مغز میشود.
غلات غنی شده
غلات غنی شده صبحانه حاوی مقدار زیادی ویتامین B۱۲ است که برای افرادی که محصولات حیوانی مصرف نمیکنند، بسیار مفید است.
https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/۶-foods-that-boost-vitamin-b۱۲-levels/articleshow/۱۲۰۵۴۲۰۳۶.cms