مهم‌ترین خواص انبه + عوارض جانبی

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، انبه میوه شیرین و خوش‌طعمی است که از جمله خواص آن می‌توان به وجود ویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها اشاره کرد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، انبه از پرمصرف‌ترین میوه‌ها در جهان است که در مناطق گرمسیری می‌روید و قدمتی ۴ هزار ساله دارد، انبه در هند رشد می‌کند، با پسته و بادام‌هندی هم‌خانواده است و انواع مختلف دارد.

انواع انبه

معروف‌ترین انواع انبه عبارتند از:

  • آلفونسو (Alphonso): انبه آلفونسو که به‌عنوان پادشاه انبه‌ها شناخته می‌شود، ریشه در هند دارد و فوق‌العاده شیرین و آبدار است، پوست این میوه زرد روشن و گوشت آن زعفرانی رنگ است.
  • کیت (Keitt): یک انبه بزرگ است که حتی وقتی می‌رسد، رنگ سبز خود را حفظ می‌کند، انبه کیت نسبت به سایر گونه‌ها مدت بیشتری روی درخت باقی می‌ماند و طعم بسیار شیرینی دارد.
  • تامی اتکینز (Tommy Atkins): یکی از رایج‌ترین گونه‌های انبه است که در فلوریدا کشت می‌شود، گوشت این میوه سفت و آبدار و به رنگ زرد است.
  • کنت (Kent): یک نوع انبه بزرگ با پوست سبز و قرمز تیره و گوشت بسیار لطیف است.
  • هادن (Haden): رنگ این میوه زرد روشن است و رگه‌های کرم پررنگ یا قرمز دارد، پوست میوه ضخیم و گوشت آن آبدار و به رنگ زرد پررنگ است.
  • فرانسیس (Francis): یک نوع انبه به نسبت بزرگ است که به رنگ‌های مختلف از زرد گرفته تا سبز روشن دیده می‌شود.
  • گلن (Glenn):‌ رنگ این میوه زرد روشن با رگه‌های نارنجی و قرمز است، پوست آن نازک و گوشت آن زرد پررنگ، نرم و آبدار است.

مهم‌ترین خواص انبه

  • مبارزه با سرطان سینه
  • درمان عفونت
  • بهبود عملکرد کبد
  • پیشگیری از یبوست بارداری
  • حفظ سلامت دستگاه گوارش
  • پیشگیری از سرطان تخمدان
  • بهبود سلامت موهای سر
  • کاهش علائم و کنترل آندومتریوز
  • به تأخیر انداختن پیری پوست
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کمک به لاغری و کاهش وزن
  • تنظیم قند خون در زنان مبتلا به PCOS
  • پیشگیری از نقص‌های لوله عصبی در جنین

ارزش غذایی انبه

یک لیوان انبه تازه خردشده می‌تواند مواد مغذی زیر را در اختیار بدن قرار دهد:

  • کالری: ۹۹
  • پروتئین: ۱.۴ گرم
  • چربی: ۰.۶ گرم
  • کربوهیدرات: ۲۴.۸ گرم
  • فیبر: ۲.۶ گرم
  • ویتامین A: معادل ۱۰ درصد نیاز روزانه
  • ویتامین B6: معادل ۱۲ درصد نیاز روزانه
  • ویتامین C: معادل ۶۷ درصد نیاز روزانه
  • ویتامین E: معادل ۱۰ درصد نیاز روزانه
  • فولات (ویتامین B9): معادل ۱۸ درصد نیاز روزانه
  • نیاسین (ویتامین B3): معادل ۷ درصد نیاز روزانه
  • مس: معادل ۲۰ درصد نیاز روزانه
  • پتاسیم: معادل ۶ درصد نیاز روزانه

مهمترین خواص انبه + عوارض جانبی

تأثیر انبه بر کاهش وزن

محققان در یک مطالعه روی خواص پوست انبه، در جلوگیری از شکل‌گیری سلول‌های چربی تأکید کردند، مصرف انبه و پوست آن به همراه دنبال کردن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم ممکن است به کاهش وزن کمک کند، انبه حاوی فیبر است و شاید به‌طور بالقوه در کاهش وزن تأثیرگذار باشد.

در یک مطالعه دانشگاهی ثابت شد که فیبر غذایی، به‌ویژه فیبری که از طریق مصرف میوه و سبزیجات دریافت می‌شود، به کاهش وزن کمک می‌کند و علت این موضوع این است که فیبر موجب می‌شود برای مدت طولانی احساس سیری کنید و در نتیجه غذای مصرفی کاهش پیدا کند.

تأثیر انبه بر سلامت کبد

مصرف انبه ممکن است عملکرد کبد را بهبود ببخشد، شواهد درباره‌ی خواص انبه برای کبد نشان می‌دهد که انبه نرسیده ممکن است در درمان بیماری‌های کبدی مفید باشد، با این حال مطالعات کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

تأثیر انبه بر حفظ سلامت پوست و مو

ویتامین‌های A، C و E آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که برای حفظ سلامت پوست و مو ضروری هستند، این ویتامین‌ها به مقابله با آسیب‌های هر روزه پوست کمک می‌کنند، استفاده مستقیم از این ویتامین‌ها روی پوست می‌تواند مفید باشد، به همین دلیل است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی آن‌ها هستند.

اگر از موهای آسیب‌دیده و درگیر موخوره خسته شده‌اید، می‌توانید ماسک موی انبه و آلوئه‌ورا را امتحان کنید، تنها کافی است یک انبه را با آلوئه‌ورا ترکیب و یک قاشق غذاخوری روغن کرچک به آن اضافه کنید، سپس این ترکیب را روی ساقه موها بمالید، ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس موها را بشویید.

تأثیر انبه بر جلوگیری از کم‌خونی

از دیگر خواص انبه برای زنان باردار، جلوگیری از کم‌خونی است، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی موجود در انبه آهن است و علاوه بر این، مقدار قابل توجهی ویتامین سی در این میوه وجود دارد که به جذب آهن کمک می‌کند، آهن در فرایند ساخت گلبول‌های قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرد و کمبود این ماده معدنی در بدن، موجب بروز عوارضی مثل خستگی بیش از حد می‌شود و بانوان باردار، بیشتر از هر شخص دیگری در معرض ابتلاء به کم‌خونی قرار دارند.

عوارض جانبی انبه

مصرف انبه به‌طور معمول بی‌خطر تلقی می‌شود، هرچند ممکن است بعضی از افراد به انبه حساسیت داشته باشند و دچار واکنش‌های آلرژیک و درماتیت تماسی شوند؛ علاوه بر این مصرف بیش از حد انبه ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی همچون اسهال و افزایش سطح قند خون شود، البته تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *