به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، التهاب مکانیسم دفاعی طبیعی بدن است، اما زمانی که طولانی مدت باشد به بافتها و اندامهای بدن آسیب وارد میکند. رژیمهای غذایی مدرن اغلب شامل غذاهایی هستند که باعث بروز التهاب در بدن میشوند یا آن را تشدید میکند. در ادامه به بررسی تعدادی از این مواد غذایی میپردازیم:
آرد تصفیهشده
مواد غذایی که از آرد تصفیهشده تشکیل شدهاند، فاقد فیبر و مواد مغذی است، بنابراین مصرف آن به سرعت قند خون را افزایش میدهد و منجر به واکنشهای التهابی میشود. توصیه شده است غلات کامل مانند جو دوسر یا برنج قهوهای را جایگزین بیسکویت و نان تشکیل شده از آرد تصفیهشده کنید، زیرا این مواد غذایی سرشار از فیبر هستند و به کاهش نشانگرهای التهابی کمک میکنند.
نوشیدنیهای شیرین
مصرف نوشیدنیهای شیرین باعث بروز التهاب در بدن میشود، بنابراین لازم است آبمیوههای طبیعی را جایگزین نوشیدنیهای شیرین کنید، زیرا نه تنها به هیدراته نگه داشتن بدن کمک میکند، بلکه حاوی آنتیاکسیدانهایی است که با التهاب مقابله میکند.
غذاهای سرخشده
غذاهای سرخشده حاوی چربیهای ترانس هستند که واکنشهای التهابی را در سلولها تحریک میکند. مصرف غذاهای سرخشده با روغنهای سالم مانند روغن زیتون میتواند خطر بروز التهاب را کاهش دهد.
گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس سرشار از مواد نگهدارنده مانند نیترات هستند که به عنوان محرک التهاب شناخته میشوند. در حالی که عدس، لوبیا و نخود که سرشار از پروتئین هستند، جایگزینهای سالم در نظر گرفته میشوند، زیرا سرشار از فیبر، آنتیاکسیدانها و ترکیبات گیاهی هستند که به طور طبیعی التهاب را کاهش میدهند.
لبنیات بیش از حد
مصرف متعادل لبنیات برای بدن مفید است، اما مصرف بیش از حد آن، به ویژه پنیر و خامه پرچرب، میتواند باعث بروز التهاب شود. توصیه شده است شیرهای تهیه شده از بادام، بادام هندی یا سویا را جایگزین آنها کنید.
شیرینیها
شیرینی، کلوچه و کیکهای بستهبندیشده از جمله مواد غذایی محرک التهاب هستند، در حالی که شیرینیهای تشکیل شده از گندم کامل و روغنهای سالم خطری برای بدن ایجاد نمیکند و حتی باعث بهبود سلامتی میشود.
گوشت قرمز بیش از حد
مصرف گوشت قرمز بیش از حد باعث بروز التهاب میشود، توصیه شده است ماهیهای چرب که سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ هستند را جایگزین گوشت قرمز کنید تا التهاب را کاهش دهد. علاوه بر این، گردو و دانه کتان از جمله منابع گیاهی هستند که مانع بروز التهاب میشود.