به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، فشار خون بالا یکی از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی و سکته مغزی است. در حالی که ژنتیک و استرس به طور قابلتوجهی باعث افزایش فشار خون میشود، مواد غذایی که مصرف میشود نیز در این زمینه نقش مهمی دارد. در ادامه به بررسی تعدادی از مواد غذایی میپردازیم که باعث افزایش فشار خون میشود:
نوشیدنیهای شیرین
مصرف نوشیدنیهای شیرین علاوه بر اینکه باعث افزایش وزن میشود، احتمال مقاومت به انسولین و افزایش فشار خون را بیشتر میکند. علاوه بر این، مصرف زیاد فروکتوز میتواند به صورت مستقیم بر عملکرد عروق تأثیر بگذارد. بنابراین توصیه شده است دمنوشهای گیاهی و آب را جایگزین نوشیدنیهای شیرین کنید.
قهوه
قهوه میتواند با تحریک قلب و رگهای خونی باعث افزایش فشار خون به صورت موقت شود. در حالی که مصرف متعادل قهوه بیخطر است، استفاده بیش از حد از آن باعث افزایش فشار خون میشود. توصیه شده است روزانه بیشتر از یک تا دو فنجان قهوه مصرف نکنید.
نودل فوری
اگرچه نودل فوری مقرونبهصرفه است و به راحتی تهیه میشود، اغلب دارای سدیم بسیار زیاد است. بهتر است در صورت تمایل به مصرف نودل فوری، آن را به همراه سبزیجات مصرف کنید و فقط از نیمی از چاشنی همراه آن استفاده کنید.
گوشتهای فرآوریشده
گوشتهای فرآوری شده که معمولاً دودی میشوند یا با نمک و دیگر افزودنیها نگهداری میشوند، یکی از عوامل اصلی فشار خون بالا در نظر گرفته میشوند. این مواد غذایی اغلب حاوی نیترات و دیگر مواد نگهدارنده هستند که ممکن است بر سلامت عروق تأثیر بگذارند. توصیه شده است مصرف گوشتهای فراوری شده را محدود کنید یا از گوشتهای بدون چربی و تازه استفاده کنید.
پنیر
با وجود اینکه پنیر سرشار از کلسیم و پروتئین است، حاوی سدیم بالا است و مصرف آن باعث افزایش فشار خون میشود. لازم است به منظور پیشگیری از افزایش فشار خون از پنیرهای کمسدیم یا تازه استفاده کنید.
غذاهای تخمیرشده
غذاهای تخمیرشده فواید زیادی برای سلامت روده دارند، اما اغلب حاوی نمک زیادی هستند، بنابراین مصرف آنها باعث افزایش فشار خون میشود.
غذاهای منجمد
غذاهای منجمد معمولاً حاوی سدیم و چربیهای ناسالم است که نه تنها باعث افزایش فشار خون میشود، بلکه احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را بیشتر میکند.