به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، پیاز که هنگام پخت غذا در سراسر جهان به کار میرود، دارای خواص منحصربهفردی است که به سلامتی کمک میکند؛ برای نمونه، پیاز حاوی آب بسیار زیادی است که در صورت مصرف به جلوگیری از کمآبی بدن و حفظ تعادل الکترولیت کمک میکند، در ادامه به بررسی دیگر مزایای مصرف پیاز میپردازیم:
خاصیت خنککنندگی
پیاز دارای خواص خنککنندگی طبیعی است که میتواند به کاهش دمای بدن در فصل گرما کمک کند، زمانی که پیاز خام یا پخته شده را مصرف میکنید، ترکیباتی مانند کورستین و دیگر ترکیبات گوگردی آزاد میشود که اثرات خنککنندگی روی بدن دارد، این ترکیبات تعریق را تحریک میکند، از دست دادن گرمای بدن را از این طریق افزایش میدهد و به مکانیسمهای خنککنندگی طبیعی بدن کمک میکند؛ اضافه کردن پیاز به سالاد، ساندویچ یا سوپهای سرد میتواند خاصیت خنککنندگی آن را افزایش دهد و از افراد در برابر گرمای تابستان محافظت کند.
محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو
گرمای تابستان میتواند استرس اکسیداتیو در بدن را افزایش دهد و منجر به آسیب سلولی و التهاب شود؛ پیاز سرشار از آنتیاکسیدانها از جمله فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و ویتامین C است که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکند. مصرف منظم پیاز میتواند از افراد در برابر اثرات مضر اشعه ماورای بنفش و سموم محیطی محافظت کند.
کاهش التهاب
التهاب یک پاسخ رایج به استرس ناشی از گرما و قرار گرفتن در معرض نور خورشید در فصلهای گرم سال است؛ پیاز حاوی ترکیبات ضدالتهابی مانند کورستین و ترکیبات گوگردی است که التهاب را کاهش میدهد و علائم بیماریهای مرتبط با گرما همچون آفتابسوختگی و راش گرمایی را نیز تسکین میدهد، بنابراین گنجاندن پیاز در رژیم غذایی به کاهش التهاب و ارتقای سلامت پوست در فصل گرما کمک میکند.
بهبود فرایند هضم غذا
بروز مشکلات گوارشی در فصل گرما بسیار رایج است، زیرا دمای بالای هوا بر هضم و اشتهای افراد تأثیر میگذارد؛ پیاز حاوی فیبر غذایی، پروبیوتیکها و آنزیمهای گوارشی است که از سلامت دستگاه گوارش حمایت میکند، علاوه بر این، غذاهای سرشار از فیبر همچون پیاز میتواند به هضم غذا کمک کند، از بروز یبوست جلوگیری کند، از سلامت کلی روده حمایت کند و موجب افزایش جذب مواد مغذی در فصل گرما شود.