مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از خاک ایران

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، محسن‌ پاک‌نژاد با اشاره به تجارت کنونی سالانه حدود پنج میلیارد دلاری ایران و روسیه گفت: ظرفیت مبادلات تجاری بین دو کشور بسیار فراتر از رقم کنونی است.

وی در مورد برنامه ها برای افزایش این رقم به 10 میلیارد دلار  افزود: ظرفیت‌ها فراتر از این رقم است و ریل‌گذاری صورت گرفته نیز لزوماً برای دستیابی به 10 میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق می‌توانند تعاملات را به سطوح بالاتری ارتقا دهد.

وی اظهار داشت: این هدف دست‌یافتنی است، زیرا هر دو طرف علاقه‌مندند و هیئت‌های کارشناسی در دستگاه‌های اجرایی مختلف برای تحقق آن تلاش می‌کنند.

قراردادهای چهار میلیارد دلاری با روسیه در بخش نفت و گاز
پاک‌نژاد درباره پروژه‌های مشترک ایران و روسیه و در بخش نفت و گاز گفت: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکت‌های روسی به ارزش چهار میلیارد دلار امضا شده است، همچنین تعدادی تفاهم‌نامه در حوزه میادین نفتی و گازی داریم که قابلیت تبدیل به قرارداد را دارند. گروه‌های کارشناسی در حال مذاکره برای نهایی‌سازی این قراردادها و اجرای آن‌ها هستند.

مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از مسیر ایران
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به هاب گازی منطقه هم گفت: یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر کشورها است.

وی ادامه داد: مذاکرات مفصلی در این زمینه انجام شده و تنها یکی دو مورد باقی مانده که پس از نهایی شدن میزان حجم واردات گاز در مرحله نخست، جزئیات آن اعلام می‌شود.

 انتقال گاز روسیه برای رفع نیاز مناطق شمالی ایران

از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تشریح آخرین وضعیت تفاهم‌نامه انتقال گاز روسیه به کشورمان گفت: این طرح در راستای تبدیل ایران به هاب گازی و رفع نیاز مناطق شمالی کشور به گاز طبیعی در حال پیگیری است.

سعید توکلی افزود: خوشبختانه مذاکره‌ها و اقدام‌های لازم در این زمینه آغاز شده و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که پیش‌تر با طرف روسی امضا شده، به مراحل خوبی رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر یکی دو مورد باقی‌مانده در مذاکرات درباره این پروژه به نتیجه برسد، کشور ما می‌تواند به‌ویژه در مناطق شمالی که کمترین تولید گاز را دارند، به منابع گاز روسیه متصل و از مزایای آن بهره‌مند شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه البته این پروژه نیازمند بررسی‌های دقیق‌تری است، بیان کرد: خوشبختانه توافق‌ها و تفاهم‌های صورت‌گرفته تاکنون بسیار مؤثر بوده و روند پیشرفت همکاری‌ها را تسهیل کرده است.

وی با تأکید بر لزوم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، مذاکرات و اقدامات اجرایی برای اتصال به منابع گاز روسیه را در این راستا توصیف کرد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی مهم در مسیر تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه‌ای است.

توکلی یادآور شد: بر اساس اسناد بالادستی، شرکت ملی گاز ایران موظف است زمینه‌های تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را فراهم کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر، همکاری با کشور روسیه است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و دارندگان ذخایر گاز طبیعی در جهان، نقشی کلیدی در معادلات انرژی منطقه ایفا می‌کند.

توکلی از توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه ما عضو این اتحادیه هستند و تمایل به گسترش روابط انرژی با ایران دارند، همکاری‌های خوبی با آنها آغاز شده که بخشی از آن به نتایج عملی نیز رسیده است.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و تأکید بر نقش تجارت منطقه‌ای انرژی تصریح کرد: همکاری‌های ما با کشورهای مستقل مشترک‌المنافع به ‌ویژه با اولویت تعامل منطقه‌ای، می‌تواند در تبادل انرژی نقش کلیدی ایفا کند، چرا که 73 درصد از ذخایر گاز شناخته‌شده دنیا در همین محدوده شامل روسیه، کشورهای اطراف آن قرار دارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به همکاری با همسایگان غربی ایران از جمله عراق اشاره و گفت: این ارتباطات می‌توانند مکمل همکاری‌های شرقی ما باشند و ساختار یک راهبرد کارآمد برای توسعه شبکه انتقال گاز منطقه‌ای را تکمیل کنند.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *