لزوم توجه به رشته مهندسی حریق/اعلام آمادگی مجلس برای اصلاح خلاءهای قانونی در آتش نشانی تهران

فهرست مطالب

معاونت حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران و دبیر پنجمین همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهر تهران گفت: استقبال از این همایش فراتر از انتظار ما بود.

به گزارش آرونو ، کامران عبدولی در مراسم اختتامیه پنجمین همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری که روز جاری برگزار شد، اظهار کرد: برای این همایش نزدیک به ٨ ماه است که درگیر آن هستیم. تیمی حدود ۴٠ نفره بودند و در غالب محورهای مختلف کار انجام شد.

وی گفت: سعی کردیم چالش های آتش نشانی ها را مطرح کنیم و دانشجویان و افرادی که صاحب علم هستند در این خصوص به ما کمک کنند. در واقع تلفیقی که نیاز بود با علم داشته باشیم انجام دادیم. برای اولین بار بحث صنعت در همایش وارد شد.

عبدولی با بیان اینکه اگر فرهنگ ایمنی را اصلاح کنیم و به جایی برسانیم که مردم  مطالبه گر ایمنی باشند حتی می توان در آینده ایستگاه های آتش نشانی را کم کرد، گفت: مهندسی آتش موضوعی است که سال ها در دنیا به آن توجه شده است اما متاسفانه در این خصوص اقدامات چشمگیری صورت نگرفته است.  

وی گفت: کشور های پیشرفته دنیا بیش از ۲۵ سال است که در رشته مهندسی حریق تحصیل می کنند.

دبیر این همایش گفت: ٢۵ دانشگاه برتر کشور در خصوص این همایش با ما همکاری داشتند.

عبدولی با بیان اینکه مخاطبین اصلی ما آتش نشانان کشور، شرکت های تولید کننده، دانشگاه ها و استاتید علمی و… از این انبوه از این نمایشگاه بازدید کردند، گفت: از اهداف این همایش شناسایی و درک اهمیت حوزه ایمنی، استخراج خلاءهای ایمنی و عملی، مشارکت در تولید ملی و داخلی و… بود.

معاونت حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه این هایش به مدت چهار سال صورت گرفته بود اظهار کرد: متاسفانه سال ۹۸ به دلیل بیماری کرونا برگزاری آن لغو شد که امسال بار دیگر برگزار شد.

وی گفت: ۲۸۰ مقاله علمی داشتیم که در نهایت ١٩٩ مقاله برتر استخراج شد که امیدواریم بتوانیم از خروجی این ها استفاده کنیم.

عبدولی ادامه داد: با سازمان های بسیاری در این راستا همکاری داشتیم و استقبال خوبی صورت گرفت. همچنین ٢٧ کارگاه جانبی همزمان با پنل ها برگزار شد که از بسیاری از کشورها از جمله فرانسه و استرالیا نیز حضور داشتند. استقبالی که از همایش شد فراتر از انتظار ما بود و امیدواریم ادامه پیدا کند. در این همایش ٣۵ شرکت تولید کننده و وارد کننده، ١۵ شرکت دانش بنیان و ٢٠ شرکت تولید کننده حضور داشتند.

اعلام آمادگی مجلس برای اصلاح خلاء های قانونی در آتش نشانی تهران

در ادامه این همایش اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: یکی از سازمان هایی که خدمت خود را در دو حوزه به خوبی انجام می دهد سازمان پر افتخار آتش نشانی است. شاید گاهی وقتی بحث حوادث و بحران‌ها به میان می‌آید تصور می‌کنیم که آتش نشانی فقط مترادف بحران و حوادث است و در این عرصه حضور پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: البته این درست است و اقدامات ارزنده ای هم در این حوزه انجام می دهد که کاملا مشهود است. به عنوان مثال در بافت فرسوده برای اینکه آتش را خاموش کنیم قدرت نفوذ نداریم و بافت فرسوده سالیان سال با ما است. همین پهپاد است که می تواند این کار را انجام دهد و آتش نشانی است که دسترسی خود را به این بافت فراهم کرده است؛ این دسته اقدامات نشان از حرکت رو به جلوی این سازمان دارد. این نشان می دهد سازمان پویا و رو به جلو است که نشان می دهد که دستگاه های جدیدی را هم در این راستا ابداع کرده است و باید حمایت های بیش از پیش از این سازمان به وجود بیاید.

این نماینده مجلس با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که سازمان آتش نشانی انجام می دهد پیشگیری و توانمند سازی است، گفت: اقداماتی که از سوی سازمان آتش نشانی صورت می گیرد دریای خروشانی از خدمات است.

شاکری ادامه داد: آتش نشانی واقعا خلاءهای بسیاری را پر کرده و با تربیت کارشناسان شرکت های ذی صلاح خدماتی را ارایه می دهد که به نظر من در آینده خدمات پیشرو تری را نیز ارایه خواهد داد. باید درود گفت به این سازمان که این خدمات را ارایه می دهد که به نظر من خدمات پیشروتری را خواهیم دید.

در کلانشهر هایی مثل تهران خطراتی مثل فروریزش ساختمان‌ها و فرونشست زمین وجود دارد که شاید با آن ها مواجه باشیم. اما آن چیزی که به صورت یک سیکل شهر با آن مواجه است همین حریق است که متاسفانه نمونه آن را در پلاسکو و سینا اطهر دیدیم.

 وی با اشاره به حوادث پلاسکو، سینا اطهر و متروپل گفت: شیب از دست دادن عزیزان ما افزایش پیدا کرده است و این قابل قبول نیست. قطعا به حمایت از این سازمان بر می خیزیم و اعلام آمادگی می کنیم اگر خلاء قانونی دارد با مسرت حتما استقبال می کنیم که در طرح ایمنی کلانشهر ها حتما اصلاح کنیم. در کاستی هایی که قانون شهرداری دارد آماده همکاری با شورای اسلامی شهر تهران، وزارت راه و شهر سازی، قوه قضاییه و.. هستیم.

شاکری گفت: به نظرم می رسد گفت و گو هایی که از سوی افراد متخصص ایجاد شد دستاوردی خواهد داشت که از آن استفاده می کنیم.

وی افزود: آتش نشانی اخطار هم می دهد و در برخی از این موارد آتش نشانی ۷ بار اخطار داده است و چه زمانی باید این اخطار ٧ گانه را پیاده سازی کنیم. افرادی که اخطار دریافت می کنند نیز باید ما را یاری کنند.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *