وزیر کشور با تاکید بر اینکه ساماندهی کولبران در مراحل نهایی قرار گرفته است، گفت: اکثر بازارچههای مرزی فعال هستند.
به گزارش آرونو ، احمد وحیدی در نشست خبری امروز شنبه در تشریح فعالیت بازارچههای مرزی و کولبران در مرزهای کشور گفت: بازارچههای مرزی از موضوعات مورد توجه دولت است؛ چرا که از چند جهت یعنی تعاملات اقتصادی با کشورهای همجوار، افزایش موضوع معیشت مرزنشینان و همچنین کمک در شرایط امنیتی کشور حائز اهمیت است، لذا دولت هم مصر بر فعال شدن تمام بازارچههای مرزی است و تقریبا بازارچهها غالبا فعال هستند؛ به جز مواردی که به دلیل مسائلی در کشور افغانستان بازارچهها بسته و باز میشوند.
وی ادامه داد: در برخی موارد نیز متناسب با خواست کشور همسایه محدودیتهایی وجود دارد که در حال گفتوگو هستیم تا بازارچههای مرزی این نقاط نیز فعال شوند. در حقیقت تاکید داریم همه بازارچهها فعال باشند و در حال حاضر غالب این بازارچهها فعال هستند.
وزیر کشور اظهار کرد: درباره کولبران نیز آییننامه خوبی با کمک وزارتخانههای ذیربط تهیه شده و موضوع در دولت مورد بحث قرار گرفته اما چند مجوز نیاز دارد که براساس قوانین موجود محدودیتهایی وجود داشت که به دنبال اخذ این مجوزها هستیم. در حقیقت ساماندهی تجارت مرزی به شکل خرد به اسم کولبران در قالب این آییننامه ساماندهی خواهد شد.
وی تاکید کرد: از طریق این ساماندهی شناسایی کولبران و مشخص شدن سقف مجاز کالا برای آنها این امر به صورت مشخص شکل خواهد گرفت و تشویقات و تخفیفات گمرکی نیز جزو موضوعاتی است که در حال بررسی است در نهایت این ساماندهی چه برای کولبران و چه در جنوب کشور تحت عنوان تهلنجی ساماندهی خواهد شد.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی در خصوص تعیین محلی برای تجمعات در شهرها و بررسی این طرح توسط مجلس شورای اسلامی گفت: تجمعات صنفی که در کشور انجام شده توسط صنوف مختلف برای بیان خواستههای خرد انجام میشود البته این موضوع باید با اخذ مجوز صورت بگیرد. قطعا در تجمعاتی که با خواست طبیعی صنوف مواجه هستیم مشکلی نیست اما عدهای میخواهند از این تجمعات سوءاستفاده کنند اما عدد آن اندک است اما در تجمعات صنوف قرار میگیرند و جهت خواستهها را تغییر میدهند لذا این تلاش از سوی برخی افراد سودجو وجود دارد.
تعیین جایی برای انجام تجمعات صنفی پس از اخذ مجوز مورد نیاز است
وی ادامه داد: گاهی این تجمعات موجب کندی عبور و مرور و ایجاد دردسر برای شهروندان میشود؛ لذا تعیین جایی برای انجام این تجمعات پس از اخذ مجوز به شکلی مورد نیاز است اما هنوز ورود جدی به این بخش نکردهایم. امر منطقی است که ببینیم با چه فرآیندی این امر امکانپذیر است چرا که مکان مورد نظر باید پاسخگوی این نیاز باشد و در شهرهای بزرگ همچون تهران شاید نیاز به دو یا سه مکان وجود داشته باشد. قطعا در وقت خودش به این موضوع پرداخته خواهد شد.
وحیدی در خصوص ارزیابی عملکرد وزارت کشور و استانداران گفت: ارزیابی مستمر از کارکردهایی که در استانها اتفاق میافتد وجود دارد این ارزیابی در موضوعات اقتصادی، پروژههایی که مصوب شده و حوزههای مختلف همچون مسائل اجتماعی، فرهنگی و … انجام میشود. سال پرتلاشی از سوی استانداران داشتیم به شکلی که در بحرانها تا چند شب استانداران خواب نداشتند و چهره پرتلاشی را به نمایش گذاشتند اما ارزیابیهای مستمر خود را انجام خواهیم داد.
وزیر کشور درباره شکلگیری استانهای جدید با توجه به درخواستهای موجود به ویژه در استان کرمان افزود: درخواستهای مختلفی درباره شکلگیری استان، شهرستان و بخش داریم که جزو کارهای روزانه وزارت کشور است. البته این امر نیازمند ارزیابی است و نهایتا موضوع برای تصمیمگیری به دولت ارسال میشود اما موارد درخواست برای استان شدن باید به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز برسد. در مورد استان کرمان نیز درخواستهایی وجود دارد که جزو دستور کار ماست در سایر موارد نیز این درخواستها در حال بررسی است.
انتهای پیام