فرشتگانی که آمده‌اند تا بانی لبخندها باشند

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، فرزندان دختر، تجلی‌بخش آرامش و امید در خانواده هستند و این فرشتگان زمینی علاوه بر اینکه گرمابخش کانون خانواده به شمار می‌روند، سختی‌ها و دشواری‌های روحیه والدین، خواهر و برادر خود را نیز به زیبایی و آرامش تبدیل می‌کنند و انیس، یاری‌گر، حمایت کننده، آرام‌بخش و سازنده مهر و محبت خواهند بود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، فرزندان پسر و دختر از منظرهایی با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوت‌ها، شرایط روحی، شخصیت، اخلاق، رفتار و حتی وضعیت رشد آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تفاوت‌های بسیاری حتی در دوران جنینی بین دختران و پسران وجود دارد و یکی از این تفاوت‌ها که از همان اوایل قبل از تولد کودک دیده شده، مربوط به رابطه نیم‌کره چپ و راست مغز است.

در پسران ارتباطات کمتری بین قسمت‌های راست و چپ مغز وجود دارد، در حالی که این ارتباط در کودکان دختر، سریع‌تر و زودتر اتفاق می‌افتد و به همین دلیل است که نوزادان دختر، سریع‌تر خود را با محیط جدید زندگی هماهنگ می‌کنند، اما نوزادان پسر این مهارت هماهنگی را کمی دیرتر و به مرور در مراحل مختلف رشد می‌آموزند.

با توجه به تفاوت‌هایی که میان فرزندان دختر و پسر وجود دارد، روش‌های تربیتی آنها نیز بر همین اساس و بر اساس نقش‌ها و وظایف متفاوت آنها در خانواده و جامعه متفاوت خواهد بود و والدین باید آگاهانه از ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری فرزندان دختر و پسر خود آگاه باشند و با توجه به تفاوت‌های میان آنها، روش‌های تربیتی صحیحی را مد نظر قرار دهند.

فرشتگانی که آمده‌اند تا بانی لبخندها باشند

تفاوت میان فرزند دختر و پسر به وضوح قابل مشاهده است

ندا یوسفی که ۳۸ سال سن دارد و مادر دختری ۱۶ ساله و پسری هشت ساله است به تفاوت میان فرزندان دختر و پسر خود اشاره می‌کند و به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: فرزند دخترم، اولین فرزند من بود و با توجه به اینکه فرزند پسرم حدود هشت سال بعد از او متولد شده بود و تجربه داشتن فرزند پسر را نداشتم فکر می‌کردم روش‌های تربیتی یکسانی برای آنها کاربرد دارد، اما هرچه فرزند پسرم بزرگ‌تر می‌شود، بیشتر متوجه تفاوت فرزندان خود می‌شوم.

او با بیان اینکه تفاوت میان فرزند دختر و پسر به وضوح قابل مشاهده است، می‌افزاید: فرزندان دختر لطافت خاصی دارند و در انجام فعالیت‌ها احتیاط بیشتری می‌کنند، اما فرزندان پسر به نوعی شجاع‌تر و حتی در مقابل ساده‌ترین موضوع مانند زمین خوردن هم از سختی بیشتری برخوردار هستند.

این مادر تصریح می‌کند: تفاوت روحیه فرزندان دختر و پسر به اندازه دو رنگ صورتی و آبی متفاوت است و این تفاوت در تمام ابعاد شخصیتی آنها مشاهده می‌شود، حتی تمایل آنها نسبت به اسباب‌بازی‌ها نیز متفاوت است؛ لطافت و مهربانی فرزندان دختر نسبت به عروسک‌ها دیدنی است و علاقه فرزندان پسر بیشتر به اسباب‌بازی‌های جنگی مانند تفنگ و ماشین‌ها مربوط می‌شود.

او ادامه می‌دهد: همچنین وابستگی فرزندان دختر نسبت به والدین خود بیشتر است، اما فرزندان پسر از کودکی علاقه بیشتری به کسب و حفظ استقلال دارند؛ والدین هیچ‌گاه نمی‌توانند با فرزندان دختر و پسر خود رفتار مشابهی داشته باشند و به طور قطع باید روش‌های تربیتی متفاوتی را به کار ببرند.

فرزندان دختر روح یک زندگی هستند

محسن کریمی که دو فرزند پسر و یک فرزند دختر دارد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو اظهار می‌کند: فرزندان دختر مهر و محبت بیشتری نسبت به والدین خود دارند و با کوچک‌ترین مشکل، به خوبی می‌توان متوجه تفاوت حال روحی آنها شد، اما فرزندان پسر مهر و محبت کلامی را به ندرت از خود نشان می‌دهند و سخت‌تر از فرزندان دختر رفتار می‌کنند.

او می‌افزاید: فرزندان دختر روح یک زندگی هستند و فرزندان پسر نعمت بزرگی برای همراه بودن در روزهای سخت، به نوعی می‌توان گفت که فرزندان دختر حفظ روحیه و شادی زندگی را مانند مادر خود برعهده دارند و فرزندان پسر مانند پدران خود، برای افزایش سطح رفاه و حل کردن مشکلات تلاش می‌کنند.

این پدر تصریح می‌کند: البته امروز فرزندان دختر نیز پا به پای پدر و برادران خود برای افزایش رفاه خانواده تلاش می‌کنند، اما به طور کلی به دلیل لطفاتی که دارند، شادی‌بخش بودن و حفظ کانون گرم خانواده بیشتر در آنها دیده می‌شود و تفاوت تربیت آنها نیز از زمین تا آسمان است.

او اضافه می‌کند: فرزندان دختر نیاز به محبت کلامی بیشتری دارند، اما پدر و مادرها باید توجه کنند که محبت کلامی به فرزندان پسر نیز اهمیت بالایی دارد، بسیاری اوقات والدین فکر می‌کنند نیازی نیست به فرزندان پسر خود محبت کلامی داشته باشند، اما تمام انسان‌ها با هر جنسیت و سنی باید محبت کلامی را تجربه کنند.

والدین جلای زندگی خود را مدیون فرزندان دختر هستند

فاطمه الله‌وردی، مادر دو فرزند دوقلوی پسر و دختر هفت ساله نیز از تفاوت‌های فرزندان خود به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: در سنین نوزادی، رفتار فرزندان دختر و پسر تفاوت چندانی ندارد، اما با بزرگ‌تر شدن آنها، تفاوت‌هایی به وضوح مشاهده می‌شود که انتخاب اسباب‌بازی‌ها ساده‌ترین مثال آن است.

او می‌افزاید: هر دو فرزندان دختر و پسر برای مادر و پدر عزیز و ارزشمند هستند و والدین به یک اندازه به آنها عشق می‌ورزند، اما شیوه ابراز عشق به آنها متفاوت است؛ فرزندان دختر بیشتر بازی با کلمات را دوست دارند و لطافت آنها از سنین کودکی باید مورد توجه قرار گیرد، اما عشق والدین به فرزندان پسر در پر و بال دادن و شجاع پرورش دادن آنها دیده می‌شود.‌

این مادر با اشاره به اینکه فرزندان دختر در زندگی والدین خود مانند امید می‌درخشند و والدین جلای زندگی خود را مدیون آنها هستند، ادامه می‌دهد: فرزند دختر برای برادر خود نیز انیس و مونس است و با مهربانی هرچه تمام‌تر، بدون منت سعی می‌کند از برادر خود در سخت‌ترین شرایط جسمی یا روانی حمایت کند.

او با بیان اینکه فرزندان دختر به دلیل داشتن لطافت، بیشتر از فرزندان پسر نیاز به مراقبت دارند، خاطرنشان می‌کند: بیشتر تربیت فرزندان پسر برعهده پدران آنها است و بخش عمده تربیت فرزند دختر برعهده مادر او است، چراکه فرزند دختر در آینده‌ای نه چندان دور، خود مادر فرزندان دیگری خواهد بود، از همین رو تربیت فرزندان دختر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

فرشتگانی که آمده‌اند تا بانی لبخندها باشند

جایگاه والای فرزندان دختر در ایران و اسلام

سمیه طاهری، روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه فرزندان دختر مظهر آرامش، عاطفه و لطافت هستند، اظهار کرد: فرزندان دختر به واسطه خصوصیات و ویژگی‌های ذاتی که دارند برای والدین و سایر اعضای خانواده خود تداعی کننده آرامش، مهر و محبت خواهند بود و وجود آنها گرمابخش کانون خانواده می‌شود.

وی با بیان اینکه جایگاه فرزندان دختر در جامعه ایران بسیار والا تلقی می‌شود و دین اسلام نیز بر این جایگاه تاکید دارد، افزود: فرزندان دختر در آینده، فرزندان دختر و پسری خواهند داشت که آینده‌سازان یک جامعه محسوب می‌شوند و آینده آنها در گرو تربیت مادران آنها قرار خواهد داشت.

روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه فرزندان دختر و پسر در یک خانواده از شباهت‌ها و تفاوت‌هایی برخوردار خواهند بود، تصریح کرد: بیشترین تفاوت میان فرزندان دختر و پسر در حیطه عواطف، احساسات، علایق و گرایش‌های آنها دیده می‌شود؛ در واقع فرزندان دختر درک بالایی از احساسات و عواطف دارند و همواره مراقبت کردن از احساسات و عواطف خود و اطرافیان خود را مدنظر قرار می‌دهند.

طاهری با بیان اینکه ابراز احساسات در فرزندان دختر آشکارتر از فرزندان پسر است، اما فرزندان پسر بیشتر سعی در پنهان کردن عواطف خود دارند، ادامه داد: بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، رشد مغز فرزندان پسر و دختر نیز تفاوت دارد و هیپوکامپ که برای ذخیره حافظه کلامی ضروری است در فرزندان دختر زودتر رشد می‌کند و همین موضوع باعث ایجاد تفاوت میان توانایی‌های کلامی فرزندان دختر و پسر می‌شود.

فرزندان دختر و پسر چه تفاوت‌هایی دارند؟

وی با اشاره به اینکه تولید دو هورمون سراتونین و اکسیتوسین که مرتبط با ایجاد احساس آرامش است در مغز فرزندان پسر کمتر است، گفت: احساس همدلی در فرزندان دختر بیشتر بروز می‌کند و تقویت می‌شود و هوش عاطفی فرزندان دختر به طور معمول بیشتر از فرزندان پسر است.

روانشناس و مشاور خانواده بیان اینکه تفاوت فرزندان دختر و پسر از جمله عوامل مهمی است که اطرافیان و والدین باید هنگام برقراری ارتباط با آنها به آن توجه داشته باشند، اضافه کرد: به طور معمول فرزندان دختر توجه بیشتری به جزئیات دارند و رفتار سایر افراد با آنها، مدت زمان طولانی‌تری در حافظه آنها باقی می‌ماند، اما فرزندان پسر بیشتر به کلیات یک موضوع توجه می‌کنند و بسیاری از اوقات بعضی مسائل را به فراموشی می‌سپارند.

طاهری با اشاره به اینکه فرزندان دختر تمایل بسیاری به ابراز وجود دارند و برای آن تلاش می‌کنند، افزود: گفت‌وگو و برقراری ارتباط کلامی برای فرزندان دختر از اهمیت بالایی برخوردار است، اما فرزندان پسر ترجیح می‌دهند بیشتر با اعمال و رفتار خود موضوعی را به اطرافیان نشان دهند یا ثابت کنند.

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) نیز فرزندان دختر را یاری دهنده، انس گیرنده، با خیر و برکت معرفی می‌کند، تصریح کرد: پذیرش شرایط و قوانین برای فرزندان دختر ساده‌تر است و به طور معمول قانون‌گریزی و پذیرش دیرتر در فرزندان پسر مشاهده می‌شود، از همین رو والدین باید نظارت ویژه‌ای بر فعالیت فرزندان پسر خود داشته باشند.

دوراندیشی و احتیاط بیشتر فرزندان دختر

روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه یادگیری فرزندان دختر زودتر و بهتر از فرزندان پسر است و این یادگیری در تکلم اولیه آنها نیز دیده می‌شود، ادامه داد: فرزندان پسر در انجام فعالیت‌ها و امور احتیاط کمتری دارند و شجاعت بیشتری از خود نشان می‌دهند، اما فرزندان دختر دوراندیشی بیشتری دارند، احتیاط بیشتری در انجام امور به خرج می‌دهند.

طاهری با بیان اینکه میل و گرایش فرزندان دختر و پسر نسبت به اسباب‌بازی‌های متفاوت از حدود یک سالگی به تدریج قابل مشاهده خواهد بود، گفت: انتخاب اسباب‌بازی‌ها و نوع بازی‌هایی که دختر و پسر انتخاب می‌کنند علاوه بر گرایش و سلیقه، تحت تأثیر عواملی از جمله والدین، دیگر همسالان و اجتماع قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه رفتار والدین با فرزندان دختر و پسر از اهمیت بالایی برخوردار است و منجر به شکل‌گیری و پایه‌ریزی شخصیت فرزندان می‌شود، اضافه کرد: با توجه به اینکه در بعضی جوامع محدودیت‌هایی برای دختران وجود دارد، والدین فرزندان دختر باید توجه ویژه‌ای به کشف استعدادهای فرزند خود داشته باشند و از او حمایت کنند.

روانشناس و مشاور خانواده با تاکید بر اینکه رفتار والدین با فرزندان خود باید با آگاهی باشد، خاطرنشان کرد: در صورتی که پدر با فرزند دختر خود رابطه‌ای صمیمانه و آگاهانه داشته باشد، فرزند او نیز به مراتب بهتر رشد می‌کند و احتمال کسب موفقیت او بیشتر می‌شود.

طاهری افزود: با توجه به نقش فرزندان دختر در تربیت نسل آینده یک جامعه، والدین باید نسبت به تربیت فرزند دختر خود حساسیت بالایی داشته باشند و در برخورد و رفتار با او، تفاوت‌های فرزند دختر با فرزند پسر را مد نظر قرار دهند.

فرشتگانی که آمده‌اند تا بانی لبخندها باشند

فرزندان دختر، فرشتگانی هستند که انیس و مونس پدر و مادر و دلسوز خواهر و برادران می‌شوند تا غم و نگرانی را از چهره آنها بزدایند و سختی زندگی را برای آنها آسان سازند، فرزندان دختر تجلی روح خداوند روی زمین هستند و مهر و محبت مشخصه آنان است.

زمان می‌گذرد، اما آن‌ها همان فرشتگان کوچکی هستند که با حضور خود زندگی را زیبا کردند و فردا مادر فرشتگان دیگری می‌شوند تا چرخه مهر و دوستی پایدار بماند، گویی آمده‌اند تا زمین را زیبا کنند و بانی لبخندها شوند، وجودشان نعمت و حضورشان برکتی جاودان است تا آتش عشق و مهر در خانواده روشن بماند و وجود آنها است که به زندگی رنگی دیگر می‌بخشد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *