به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، کنترل قند خون برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است، این کار با پیروی از رژیم غذایی سالم امکانپذیر است، انتخاب مواد غذایی مفید با شاخص گلیسمی پایین به افراد مبتلا به دیابت کمک میکند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند. در ادامه به بررسی مواد غذایی مناسب برای کنترل قند خون بالا میپردازیم:
ماهی چرب
ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون، ماهی خالمخالی، ساردین، شاه ماهی و قزلآلا سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ هستند و دارای خواص ضدالتهابی هستند که از سلامت قلب پشتیبانی میکنند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت ضروری هستند، زیرا این افراد بیشتر در معرض خطر مشکلات قلبی عروقی هستند. ماهیهای چرب سرشار از پروتئین هستند که با کاهش جذب کربوهیدرات به تثبیت قند خون کمک میکند.
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کلم پیچ و چغندر سرشار از مواد مغذی هستند و کمترین تأثیر را بر قند خون دارند، این سبزیجات کربوهیدرات و کالری کم دارند، اما سرشار از مواد معدنی و ویتامینها مانند منیزیم، فیبر، و ویتامینهای A، C و K هستند که حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد. فیبر موجود در آنها فرآیند هضم غذا را آهستهتر میکند و مانع افزایش سریع قند خون میشود. این نوع سبزیجات را میتوان به سالادها اضافه کرد.
انواع توتها
انواع توتها مانند بلوبری، توتفرنگی و تمشک شاخص گلیسمی پایینی دارند، بنابراین میتوانید از شیرینی طبیعی این میوهها بدون افزایش قابلتوجه قند خون لذت ببرید. این میوهها سرشار از آنتیاکسیدانها هستند که ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و التهاب را کاهش دهند. علاوه بر این، انواع توتها سرشار از فیبر هستند و به کنترل سطح قند خون کمک میکنند.
آووکادو
آووکادو برای افراد مبتلا به قند خون بالا انتخاب مناسبی است، این میوه کربوهیدرات کمی دارد، بنابراین مصرف آن تأثیری بر قند خون ندارد. آووکادو سرشار از چربیهای تک غیراشباع است که باعث بهبود سلامت قلب میشود. همچنین با کاهش وزن و شاخص توده بدنی مرتبط است، میتوان آووکادو را به اسموتیها و سالادها اضافه کرد و از مزایای آن بهرهمند شد.
تخممرغ
تخممرغ تقریباً هیچ کربوهیدراتی ندارد، بنابراین تأثیر ناچیزی بر سطح قند خون دارد و باعث افزایش گلوکز خون نمیشود، همچنین میتواند برای سلامت قلب نیز مفید باشد. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف تخممرغ با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین، افزایش سطح کلسترول مفید و کاهش سطح کلسترول مضر مرتبط است.