به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، مواد غذایی سرشار از فیبر میتوانند نقش مهمی در محافظت در برابر بیماریهای مزمن از جمله سرطان ایفا کنند، مصرف فیبر به بهبود سلامت روده کمک میکند، باعث دفع مؤثرتر سموم بدن میشود و حتی به تنظیم هورمونهای مرتبط با رشد سرطان کمک میکند. در ادامه به بررسی مواد غذایی سرشار از فیبر میپردازیم که مصرف آنها احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد:
عدس
عدس سرشار از فیبر محلول و پروتئینهای گیاهی است و مصرف آن به بهبود فرآیند هضم غذا کمک میکند و سطح قند خون را ثابت نگه میدارد. همچنین، عدس حاوی نشاسته مقاوم است که در روده بزرگ تخمیر میشود و باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند، این نوع باکتریهای مفید به کاهش التهاب روده و جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ کمک میکند.
سیب
فیبر موجود در سیب که پکتین نام دارد، به عنوان یک سمزدای طبیعی عمل میکند و به همراه پلیفنولها به از بین بردن ترکیبات مضری که میتواند به DNA آسیب برسانند، کمک میکند. ترکیبات موجود در سیب خطر ابتلاء به بعضی از سرطانها، به ویژه سرطان دستگاه گوارش، را کاهش میدهد.
نخود
نخود منبع شناختهشدهای از فیبر غذایی است و هر فنجان آن حدود ۱۲ گرم فیبر است. نخود علاوه بر فیبر، دارای ترکیبات گیاهی است که ممکن است مانع رشد تومور سرطانی شود.
تخم کتان
تخم کتان حاوی مقداری زیادی فیبر محلول و نامحلول است. همچنین، ترکیبات گیاهی مفید در آن مانند لیگنانها احتمال بروز سرطانهای مرتبط با هورمونها مانند سرطان سینه را کاهش میدهد.
گلابی
گلابی اغلب به عنوان یکی از میوههای زودهضم و سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان شناخته شده است. فیبر موجود در این میوه نه تنها مانع بروز یبوست میشود، بلکه احتمال بروز سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. گلابی با حرکت روان مواد زائد به جلوگیری از تجمع سموم در بدن که میتواند باعث تغییرات سرطانی شود کمک میکند.
جو دوسر
جو دوسر به دلیل فیبر زیادی که دارد به کاهش سطح کلسترول مضر خون کمک میکند. همچنین، مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و سلولهای غیرطبیعی از جمله سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
کلم
کلم سرشار از فیبر و ویتامین C است. همچنین، دارای ترکیب خاصی به نام گلوکوسینولات است که هنگام جویدن یا خرد کردن کلم آزاد میشود و به مولکولهای زیست فعال تبدیل میشود، این ترکیبات به سمزدایی مؤثرتر بدن کمک میکند و احتمال بروز سرطانها را کاهش میدهد.