به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، روغن زیتون طی سالهای اخیر به دلیل فواید بیشماری که برای سلامتی دارد، به عنوان یک عنصر اصلی در بسیاری از رژیمهای غذایی محبوبیت پیدا کرده است، این روغن حاوی دارای اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است با عوارض جانبی خاصی همراه باشد که در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
مشکلات قلبی
متخصصان تغذیه معتقدند که روغن زیتون تصفیه شده ساختار مولکولی را تغییر میدهند و باعث میشود محتوای اسید چرب امگا ۳ کمتر شود، در نتیجه از مزایای آن کاهش پیدا میکند؛ در صورت استفاده بیش از حد از روغن زیتون، سطح کلسترول مفید خون کاهش پیدا میکند و کلسترول مضر افزایش پیدا میکند، در این صورت احتمال بروز مشکلات قلبی عروقی بیشتر میشود، همچنین مصرف بیش از حد روغن زیتون میتواند باعث کاهش فشار خون شود و در این صورت افراد درگیر عوارض جانبی همچون سرگیجه، سکته و نارسایی کلیه میشوند.
کاهش قابلتوجه قند خون
به گفته متخصصان تغذیه، روغن زیتون باعث افزایش مقاومت به انسولین میشود، در نتیجه مصرف آن باعث کاهش سطح گلوکز خون میشود و افراد را در معرض عوارضی همچون هیپوگلیسمی، تعریق و ضعف بدن قرار میدهد، این اتفاق برای بیماران دیابتی خطرناک است، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید مصرف روغن زیتون خود را محدود کنند یا به طور کلی مصرف آن را قطع کنند.
بروز مشکلات گوارشی
روغن زیتون سرشار از چربی و کالری است، در صورتی که افراد بیش از حد از این نوع روغن استفاده کنند، چربی بالای آن به خوبی هضم نمیشود و عملکرد دستگاه گوارش را به خطر میاندازد، در این صورت احتمال بروز مشکلاتی همچون اسهال و سنگ کیسه صفرا بیشتر میشود.