به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو خستگی یا احساس بیحالی همیشگی ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد و گاهی اوقات باعث بروز اختلال در انجام کارهای روزانه شود، خستگی ممکن است طیف گستردهای از علائم جسمی، روانی و احساسی همچون ضعیف شدن سیستم ایمنی، سرگیجه، سردرد یا خوابآلودگی را ایجاد کند، در ادامه به بررسی دلایل بروز خستگی همیشگی میپردازیم:
بیماری مزمن
بیماریهای مزمن همچون کم خونی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی احتمال بروز خستگی را افزایش میدهد، سرطان و تومورها نیز در این زمینه تأثیرگذار هستند؛ علاوه بر این، بدن ممکن است به دلیل شرایطی همچون آپنه انسدادی خواب، پرکاری تیروئید، اختلالات اضطراب و افسردگی و حتی بیماریهای خودایمنی دچار خستگی مزمن شود.
سبک زندگی ناسالم
کمبود مواد غذایی در بدن به دلیل پیروی از رژیم غذایی ناسالم باعث ضعیف شدن عضلات و حتی گاهی اوقات از دست دادن عضلات میشود، در این صورت افراد احساس خستگی میکنند، بنابراین توصیه شده است از میوهها و سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی همچون تخممرغ و ماهی استفاده کنید تا انرژی مورد نیاز بدن تأمین شود؛ سیگار کشیدن نیز احتمال بروز خستگی را افزایش میدهد.
کم آبی بدن
کم آبی بدن زمانی رخ میدهد که بدن آب کافی دریافت نمیکند، در این صورت عملکردهای مختلف آن دچار اختلال میشود، حتی کم آبی خفیف نیز باعث بروز خستگی میشود و سطح انرژی را کاهش میدهد.
استفاده بیش از حد از نمایشگرها
نگاه کردن بیش از حد به نمایشگرهای گوشیهای هوشمند، تلویزیون، تبلت و لپتاپ که نور آبی از خود ساطع میکنند، ریتم شبانهروزی بدن را دچار اختلال میکند، در نتیجه بر چرخه خواب تأثیر منفی میگذارد و باعث میشود در طول روز احساس خستگی کنید.
کمبود ویتامین
زمانی که بدن انسان دچار کمبود ویتامینهای ضروری همچون ویتامینهای B۱۲ و D میشود، سطح انرژی بدن کاهش پیدا میکند و فرد خستگی را تجربه میکند، بنابراین دریافت مواد مغذی کافی برای بدن ضروری است.
قرار گرفتن در معرض آلودگی و مواد شیمیایی
قرار گرفتن در معرض آلایندهها و مواد شیمیایی به بدن استرس و فشار وارد میکند و باعث بروز خستگی میشود، در حالی که آلایندهها و سموم به سرعت در بدن واکنش نشان نمیدهند اما سطح انرژی بدن را کاهش میدهند.