علائم بالا بودن سطح کورتیزول در بدن چیست؟

فهرست مطالب

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، استرس می‌تواند بر سلامت جسمانی تأثیر بگذارد و منجر به افزایش سطح کورتیزول بدن ‏شود، سطح بالای کورتیزول که به عنوان هیپرکورتیزولیسم نیز شناخته می‏‌شود، زمانی رخ می‌دهد که هورمونی توسط غدد فوق کلیوی تولید می‏‌شود و نقش عمده‌ای در تنظیم متابولیسم، پاسخ ایمنی و مدیریت فشار خون دارد، سطح هورمون کورتیزول ممکن است به دلیل استرس مزمن، شرایط پزشکی و مصرف داروها افزایش پیدا کند، مصرف بعضی از مواد غذایی نیز ممکن است در این زمینه تأثیرگذار باشد؛ از جمله علائم کورتیزول بالا در بدن می‌توان به افزایش وزن، خستگی، ضعف عضلانی، فشار خون بالا، اضطراب، افسردگی، احساس تشنگی و ضعف استخوان اشاره کرد، در ادامه به بررسی دیگر علائم بالا بودن سطح کورتیزول در بدن می‌پردازیم:

پرش پلک چشم

پرش پلک چشم یکی از نشانه‌های فیزیکی استرس است، این اتفاق بدین دلیل رخ می‌دهد که ماهیچه‌های چشم کوچک و ضعیف می‏‌شوند؛ زمانی که فرد دچار استرس و اضطراب می‏‌شود، عضلات به صورت غیرارادی منقبض یا اسپاسم می‌‏شوند.

نفخ معده

نفخ معده دیگر نشانه سطح بالای کورتیزول در بدن است، از آنجایی که هورمون‌ها تعادل نمک و آب در بدن را دچار اختلال می‏‌کند، منجر به احتباس مایعات و بروز نفخ معده می‏‌شود.

کبودی بی‌دلیل بدن

سطح بالای کورتیزول در بدن باعث بروز کبودی‌های بی‌دلیل می‏‌شود، این هورمون پروتئین ساختاری پوست را ضعیف می‌کند، همچنین باعث ضعیف شدن رگ‌های خونی کوچک می‏‌شود و افراد را مستعد آسیب، لخته شدن خون و خونریزی می‌کند.

ریزش مو

سطح بالای کورتیزول می‌تواند باعث ریزش مو شود، به طوری که سلول‌های بنیادی را ضعیف می‌کند و از رشد موهای جدید جلوگیری می‌کند؛ زمانی که میزان تولید هورمون کورتیزول در بدن افزایش پیدا کند، سطح هورمون‌های تستوسترون و استروژن در بدن کاهش می‌یابد و این برهم خوردن تعادل هورمون‌ها باعث ریزش مو می‌‏شود.

مشکلات بینایی

افزایش سطح کورتیزول در بدن باعث بروز مشکلات بینایی می‏‌شود، به طوری که فشار بر اعصاب چشم افزایش پیدا می‌کند و احتمال بروز گلوکوم بیشتر می‏‌شود؛ علاوه بر این، سطوح بالای کورتیزول با خشکی چشم، تاری دید و افزایش حساسیت به نور مرتبط است.

ضعف عضلانی

سطح بالای کورتیزول طولانی مدت باعث ضعف عضلانی در شانه‌ها و ران‌ها می‏‌شود، در این صورت فرد احساس ضعف می‌کند و قادر به انجام دادن کارهای روزمره نیست.

مه مغزی

سطح بالای کورتیزول می‌تواند باعث اختلال در عملکرد مغز شود، به طوری که تمرکز و مهارت‌های تصمیم‌گیری را تحت تأثیر قرار می‌دهد، سطح بالای این هورمون انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند دوپامین و سروتونین را دچار اختلال می‌کند و باعث می‌‏شود عملکرد شناختی دچار مشکل شود.

وزوز گوش

وزوز گوش یا زنگ زدن گوش نشان‌دهنده سطح استرس بالا و افزایش میزان هورمون کورتیزول است، به طوری که بالا بودن سطح این هورمون سیستم شنوایی را دچار مشکل می‌کند و جریان خون و عملکرد عصبی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گرگرفتگی ناگهانی

سطح بالای کورتیزول باعث گرگرفتگی ناگهانی و افزایش دمای بدن می‌‎‌شود؛ زمانی که تعادل هورمون‌ها برهم می‌خورد، بدن سعی می‌کند این تعادل را حفظ کند، در نتیجه دمای بدن فرد به میزان زیادی افزایش پیدا می‌کند.

افزایش اشتها

بالا رفتن سطح بالای هورمون کورتیزول باعث افزایش وزن و افزایش اشتها می‌شود، این اتفاق به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون‌ها رخ می‌دهد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *