ضرورت جلوگیری از دوقطبی‌سازی و دفاع از ارتقای همبستگی ملی

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این مراسم اظهار کرد: مدیران سه دسته هستند؛ مدیران سلیقه‌ای، مدیران اقتضایی و البته مدیران برنامه محور.

وی با بیان اینکه در همه حوزه‌ها از جمله فرهنگ باید برنامه محور باشیم، افزود: مدیریت‌های سلیقه محور و اقتضایی در موضوع فرهنگ به نتیجه نمی‌رسد؛ “برنامه محوری” باید کانون نگاه وزارت ارشاد باشد و باید در این دوره ذهن و عملمان را به برنامه محوری عادت دهیم.

وزیر فرهنگ با اشاره به شاخص‌هایی که در مراسم افتتاحیه در ارتباط با برنامه‌های چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم بیان کرد، گفت: منشور ارتباطی بنده و شما بر اساس برنامه‌هایی است که در مراسم افتتاحیه عرض کردم و عملکردها بر اساس آن معیارها سنجیده خواهد شد.

صالحی با تاکید بر اینکه اتفاقات جنگ دوازده روزه الزامات جدیدی برای ما ایجاد کرد گفت: به همین دلیل برنامه دیگری به ۴ برنامه اعلام شده برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اضافه کرد.

وی تصریح کرد: دفاع مقدس دوازده‌روزه و اینکه در شرایط “توقف آتش” قرار داریم ما را به فضایی جدید بُرد؛ نهادها و مردم نمی‌توانند خودشان را از این فضای جدید دور کنند و اقداماتشان را با در نظر نگرفتن ویژگی‌های آن برنامه‌ریزی کنند لذا برنامه دیگری که به ۴ برنامه قبلی اضافه می‌شود.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه برنامه پنجم “تقویت روحیه مقاومت و تاب‌آوری ملی” است و این هدف را باید با تمام ابزارهایی که از آنها بهره می‌بریم انجام دهیم، افزود: دشمنان درصدد اجرای کودتای ۲۸ مرداد دیگری بودند تا پرونده نظام سیاسی و جغرافیای ایران را ببندند.

صالحی تصریح کرد: بعد از جنگ تحمیلیِ اخیر در مقطع توقف آتش قرار داریم ولی باید همه احتمالات را در نظر بگیریم و وظیفه‌امان را به درستی انجام دهیم.

وی گفت: نظرسنجی‌های متعددی راجع به جنگ دوازده روزه صورت گرفته است که به ما در انجام وظایفمان در مسیر تقویت روحیه مقاومت و تاب‌آوری ملی کمک می‌کند.

وزیر فرهنگ با اشاره به نظرسنجی‌های صورت گرفته در مورد جنگ ۱۲ روزه، افزود: نتایج نظرسنجی‌ها در مواردی که عرض می‌کنم به هم خیلی نزدیک هستند؛ نکته اول اینکه پاسخ‌دهندگان در مورد وضعیت همدلی بین ایرانیان میزان خیلی بالایی اتفاق‌نظر داشتند که همدلی قابل توجهی ایجاد شد.

صالحی تصریح کرد: برداشت جامعه این است که وحدت ملی در جنگ دوازده‌روزه افزایش یافت، در نتیجه ما باید به عنوان وزارت فرهنگ کاری کنیم تا این روند متوقف نشود و شیب نزولی به خود نگیرد؛ باید از ارتقای همبستگی ملی دفاع کرد چراکه در بازدارندگی نقش برجسته‌ای ایفا می‌کند.

وی گفت: در این لحظه تاریخی و حساس باید به وظیفه خود عمل کنیم؛ پیشگیری از دو قطبی‌سازی‌های جدید و مراقبت از عدم تکرار دوقطبی‌های قبلی اهمیت دارد البته همه امور به ما و شما بستگی ندارد ولی این مساله از وظیفه ما و شما چیزی کم نمی‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر توجه به همه اقشار و گروه‌هایی که در کنار ایران ایستاده‌اند، افزود: تقسیم بندی جدید وطن فروش و وطن‌دوست است؛ جبهه جدیدی به وجود آمده و باید بر اساس آن موقعیت را درک کرد و اگر از موقعیت فعلی درک صحیحی نداشته باشیم به روحیه مقاومت و همبستگی ملی آسیب می‌زنیم؛ به عنوان وزارت فرهنگ باید قدردان کسانی که زیر پرچم ایران آمده‌اند (فارغ از سابقه عملکردی آنها) باشیم.

صالحی تصریح کرد: زیر پرچم ایران آمدن شجاعت و شهامت می‌خواهد چون جبهه ایران و ضد ایران مانند جنگ احزاب در مقابل هم قرار گرفتند اگر فردی زیرپرچم ایران آمده قدرش را بدانیم و نباید احساس کند همچنان بیگانه و مغضوب است؛ اگر نگران ایران باشیم، عقل و دین اقتضا می‌کند متناسب با گشایش جبهه جدید اندیشید و عمل کرد.

وی گفت: نکته دیگر در این نظرسنجی‌ها مساله توجه به ایران بود؛ در همه این پایش‌ها احساس میهن دوستی بسیار برجسته بود اینکه رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) می‌گویند “از ایران بخوان” بر اساس فهم از میدان و نشأت گرفته از عالمِ به زمان بودنِ ایشان است که به چنین نکته‌ای اشاره می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید به احساس میهن دوستی احترام و گذشت و به آن توجه کرد، افزود: تاریخ ایران ترکیبی از حماسه پهلوانی و عرفانی است و از این جهت ماده زیادی داریم تا روح حماسی ایرانی در قالب‌های مختلف اعم از شعر، سرود و… صیانت شود و به عنوان وزارت فرهنگ اقداماتی متنوعی می‌توانیم انجام دهیم.

صالحی تصریح کرد: استفاده هنرمندانه از نمادهای هویتی ایرانی وظیفه دیگری است که باید به آن توجه کرد؛ به عنوان مثال سالیان زیادی نسبت به پرچم غافل بودیم اما در این روزها متوجه اهمیتِ نمادهای هویتی ایرانی شدیم.

وی با اشاره به اینکه شرایط جدید فرصتی برای ارتباط عالمانه تر با ایران فراهم می‌کند، گفت: متأسفانه گرفتار مخاطره انقطاع و گسست بودیم اما وضعیت فعلی فرصتی برای حل این مشکل فراهم کرد که باید از آن بهره برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگر می‌خواهیم روحیه تاب آوری ملی را جدی بگیریم مساله میهن دوستی را باید جدی‌تر بگیریم.

صالحی تصریح کرد: فرصت قابل توجهی برای ایران شناسی و ایران دوستی است و کارهای متنوعی در مورد آن می‌توان انجام داد.

وی گفت: در نظر سنجی‌های مورد اشاره بحث رسانه هم مطرح شد؛ در عین اینکه خوشبختانه توجه به رسانه ملی ارتقا یافته بود اما خبرگزاری‌های خارجی هم جایگاه داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مصرف رسانه‌ای در ایام جنگ نشان می‌دهد یکی از نقاط تهدید، انتقال مرجعیت خبری به بیرون از مرزهاست که در مساله مقاومت ملی تأثیر گذار است؛ بخشی از وظایف ما این است که فضای رسانه‌ای قابل اعتماد به وجود بیاوریم.

صالحی افزود: در صورت تشدید جنگ تأثیرگذاری رسانه‌ها افزایش می‌یابد تولید خبر و محتوای مؤثر نقش مهمی دارد لذا بخشی از امور معطوف به تولید و توزیع محتواست که باید در این قسمت تلاش کنیم.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم از الان که فضا آرام است خود را برای شرایط محتمل آماده کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به وضعیت روحی وروانی پس از جنگ، که در نظرسنجی‌ها آمده، گفت: باید تلاش کنیم تاب‌آوری روحی و روانی مردم را در قالب‌های مختلف ارتقا دهیم که یکی از آنها تقویت نشاط اجتماعی است؛ در شرایط سخت نشاط اجتماعی ضرورتی مضاعف می‌یابد و ایده‌هایی که می‌تواند به نشاط اجتماعی تبدیل شود اهمیت می‌یابد.

صالحی تصریح کرد: باید در کنار سایر دستگاه‌ها ما نیز با استفاده از هنر و رسانه به افزایش سواد مقاومت روانی جامعه کمک کنیم.

وی گفت: امیدوار هستیم جامعه ایران و جهان عاری از جنگ باشد اما باید برای روزهای بد آماده بود و اگر ناآماده باشیم دشمنان سوءاستفاده می‌کنند علاوه بر نیروهای نظامی نیروهای فرهنگی هم باید برای شرایط بد آماده باشند؛ حتماً نیاز به آمادگی فرهنگی برای مواجهه با اتفاقات ناگوار داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین از پوستر بیست و دومین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) رونمایی کرد.

گفتنی است، نود و هفتمین اجلاسیه سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها از ۳۰ تیر تا ۲ مردادماه در تهران برگزار شد.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *