شهید جمهور؛ همچون چراغی روشن در راه مبارزه با فساد

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در حالی در مسیر خدمت به مردم ایران به شهادت رسید که همواره شعار او مبارزه با فساد و تحقق عدالت بود و اقدامات بسیار مهم و مؤثری در زمینه مبارزه با فساد در زمان تصدی بر ریاست قوه قضائیه انجام داد، خادم مردم، حامی مستضعفان، سید محرومان، عدالت‌خواه تنها برخی از عناوینی است که در وصف شهید جمهور آیت‌الله رئیسی عنوان می‌شود که به طور قطع در رأس آن عدالت خواه بودن وی در راه مبارزه با فساد مطرح است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در بخشی از پیام تسلیت شهادت آیت‌الله رئیسی، در وصف وی آورده است: بنده که توفیق همکاری و رفاقت قریب به ۵ دهه با رئیس‌جمهور محترم را داشتم، از نزدیک شاهد مجاهدت‌ها و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر وی در عرصه مسئولیت‌های مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده‌ام.

شهید آیت‌الله رئیسی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۴۰۰ در مناصب مختلف قضائی همچون، دادستانی تهران، رئیس سازمان بازرسی کشور، دادستان کل کشور، دادستان ویژه روحانیت و معاونت قوه قضائیه مشغول به خدمت صادقانه به سیستم قضائی کشور بود.

شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، از ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ ریاست قوه قضائیه کشور را بر عهده داشت و با توجه به تجربه حضور قریب به ۳۰ سال در سیستم قضائی کشور، طی این دو سال نیز همچون گذشته در عرصه‌های مختلف قضائی «از جمله مبارزه با فساد» به عنوان مهم‌ترین جلوه تحقق عدالت در جامعه، کمر همت بسته بود و از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.

شهید جمهور؛ همچون چراغی روشن در راه مبارزه با فساد

اقدامات شهید آیت‌الله رئیسی در مبارزه با فساد در دوران ریاست بر قوه قضائیه

شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست بر دستگاه قضا همواره روحیه مبارزه با فساد را داشته و به آن عمل می‌کرده است و در همین زمینه بارها بیان کرده بود، در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی ندارد و با هر کس در هر رده‌ای که باشد، برخورد می‌کند.

تأکید شهید آیت‌الله رئیسی بر مشارکت مردمی در مقوله مقابله با فساد، تشویق مخبرین فساد، تأکید بر تشویق سوت‌زن‌ها و محافظت از آن‌ها و به‌کارگیری ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از افشاگران فساد، از جمله موضوعاتی بود که وی در زمان ریاست بر دستگاه قضا مورد توجه قرار داده و اقدامات عملی مهمی نیز برای تحقق این امور انجام داده بود.

شهید آیت‌الله رئیسی پس از انتصاب به عنوان رئیس قوه قضائیه، دستورالعمل «تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران» را (۲۲ مرداد ۱۳۹۸) ابلاغ کرد و با افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی روند برگزاری دادگاه‌های رسیدگی به جرایم اقتصادی را به صورت جدی‌تر دنبال کرد.

حضور شهید آیت‌الله رئیسی در دستگاه قضا فصل جدیدی در برخورد با دانه‌درشت‌ها و برهم زدن حاشیه امن آن‌ها بود، در زمان ریاست وی بر قوه قضائیه، رسیدگی به بسیاری از پرونده‌های مهم اقتصادی آغاز شد.

برگزاری دادگاه‌های مبارزه با فساد اقتصادی و محاکمه متهمان این پرونده‌ها، در زمان ریاست شهید آیت‌الله رئیسی، نشان‌دهنده عزم قاطع وی در مبارزه با فساد بود.

شهید آیت‌الله رئیسی در حالی در مسیر خدمت به مردم ایران به شهادت رسید که همواره شعار او چه در کسوت ریاست بر دستگاه قضا و چه در کسوت ریاست جمهوری ایران اسلامی، «مبارزه با فساد و تحقق عدالت» بود.

شهید جمهور؛ همچون چراغی روشن در راه مبارزه با فساد

شهید آیت‌الله رئیسی و مسیر خدمت و مبارزه با فساد

شهید رئیسی مجاهدی خستگی‌ناپذیر بود که در هر مقام و کسوت برای مبارزه با فساد کمر همت بست، شهید آیت‌الله رئیسی چه در کسوت ریاست دستگاه قضا و چه ریاست‌جمهوری همواره روحیه مبارزه با فساد را داشت و به آن عمل هم کرد و بارها عنوان کرده بود که در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی ندارد و با هر کس در هر رده‌ای که باشد، برخورد می‌شود، این شهید راه خدمت خط قرمزهای ادعایی را به رسمیت نمی‌شناخت و معتقد بود که خط قرمز «منافع ملی» است و با «مفسد» ولو در اندرونی افراد دارای مسئولیت و نفوذ باید برخورد شود و می‌شود.

حضور شهید آیت‌الله رئیسی در دستگاه قضا فصل جدیدی را در برخورد با دانه‌درشت‌ها و برهم زدن حاشیه امن‌شان رقم زد، در زمان ریاست او در قوه قضائیه پرونده‌های مهم زیادی مورد رسیدگی گرفت و پس از انتصاب آیت‌الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه، برگزاری دادگاه‌های ویژه نیز ادامه یافت و دستورالعمل تشکیل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران در همان زمان ابلاغ شد.

یکی از پرونده‌های مهم اقتصادی که در زمان ریاست شهید آیت‌الله رئیسی در دستگاه قضائی مورد رسیدگی قرار گرفت، مربوط به حسین هدایتی از متهمان پرونده بانک سرمایه بود و پرونده مهم دیگری که در زمان شهید آیت‌الله رئیسی مورد رسیدگی قرار گرفت، پرونده علیرضا زیباحالت منفرد معروف به جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی بود که پس از رسیدگی، او به ۲۵ سال حبس و رد مال محکوم شد، پرونده‌هایی که به آنها اشاره شد نمونه‌هایی هستند که نشان از عزم شهید آیت‌الله رئیسی برای مبارزه قاطع با فساد بود که آن را نه فقط در کلام بلکه در عمل نشان داد.

همچنین رسیدگی به پرونده‌هایی همچون هادی رضوی و نیز پرویز کاظمی محکومیت آنها و محرومیت از مشاغل دولتی به طور دائم از جمله پرونده‌های دیگری بود که در زمان ریاست شهید رئیسی در دستگاه قضائی به آن رسیدگی شد.

اصلاح زمینه‌های فسادزا در نظام بانکی، نظام مالیاتی و در نظام پولی و بانکی و نظام صادرات و واردات و همه نظام‌های اقتصادی و در حوزه‌های مسائل اجتماعی از جمله اقدامات شهید رئیسی در دستگاه قضائی بود و تاکید داشت که نیازمند یک اقدام جدی و اساسی است.

شهید جمهور؛ همچون چراغی روشن در راه مبارزه با فساد

شهید آیت‌الله رئیسی در کسوت رئیس‌جمهور هم همچنان بر طی مسیر خدمت و مبارزه با فساد تاکید داشت

شهید آیت‌الله رئیسی بارها در سخنان خود بر این نکته تاکید داشت که امروز حرکت امیدوارانه و دوری از یاس و ناامیدی و حضور فعال و پرهیز از هرگونه انفعال برای همه مردم و مسئولان کشور، مسیر صحیحی است که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم شده است و قضات، کارکنان و مسئولان قضائی نیز با تبعیت از این پیام بلند و توصیه راهگشا، تمام تلاش خود را برای تحقق حرکت امیدوارانه و فعالانه در گام دوم انقلاب، به کار خواهند بست.

شهید آیت‌الله رئیسی در کسوت رئیس‌جمهور هم همچنان بر طی مسیر خدمت و مبارزه با فساد تاکید داشت و در عمل اثبات کرد خط قرمزی در مواجه با فساد ندارد، بلکه در برخورد با متخلفان نیز پیش قدم و بدون تعارف است، یکی از موضوعات مهمی که در دولت سیزدهم برای اولین بار پیگیری و رسیدگی شد، پرونده چای دبش بود، فساد پرونده چای دبش رقمی حدود سه میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون است که شهید رئیسی از آن ساده نگذشت و با پیگیری دولت او این پرونده مهم برای رسیدگی قضائی به قوه قضائیه ارجاع شد و اکنون نیز در حال رسیدگی است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران اسلامی یکشنبه، سی‌ام اردیبهشت در مسیر انجام خدمت، دچار سانحه هوایی شد و به شهادت رسید، شهید جمهور در راستای مبارزه با فساد قاطعانه اقدام می‌کرد، لذا امید است تلاش این شهید راه خدمت چراغ راه مبارزه با فساد شود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *