دبیر شبکه ناظرین مردمی شهرداری تهران گفت: شبکه ناظرین با هدف جلوگیری از فساد، تخلف، ناهنجاریهای مدیریتی و … شکل گرفته و به دو شکل درون سازمانی و برون سازمانی فعالیت میکند.
به گزارش آرونو ، حسین امانلو با بیان اینکه نظارت در همه جوامع و در دورههای مختلف بوده است و هرجایی که نظارت توسط مردم و گروههای غیر رسمی و مردم نهاد صورت گرفته نتیجه بهتری داشته است، اظهار کرد: با توجه به تاکیدات شهردار تهران در خصوص مردمی سازی مدیریت شهری و اداره شهر و شهرداری با حضور مردم، شبکه ناظرین مردمی نیز به عنوان چشم بینای شهرداری و پل ارتباطی مردم با شهرداری تشکیل شد.
وی به فلسفه وجودی شبکه ناظرین اشاره کرد و افزود: در شهرداری به واسطه نوع فعالیت، در برخی موارد زمینه برای تخلف ایجاد میشود و این تخلفات بعضا باعث توقف کار میشود؛ بنابراین شبکه ناظرین با هدف جلوگیری از فساد، تخلف، ناهنجاریهای مدیریتی و … شکل گرفته و به دو شکل درون سازمانی و برون سازمانی فعالیت میکند.
امانلو تصریح کرد: کار شبکه ناظرین فعالیت در حوزه خدمات شهری و دریافت پیامهای خدماتی نیست، بلکه شبکه ناظرین مردمی یک جریان اعتقادی و مردمی در شهرداری است که از توان مردم برای کشف تخلفات، کاهش آنها و ارتقاء و بهینه سازی خدمات مدیریت شهری بهره گرفته است.
وی تاکید کرد: ناظرین در تمام مناطق، سازمانها و شرکتهای تابعه حضوری نامحسوس و فعال دارند و به عنوان چشم بینای شهرداری و به طور شبانه روز هرجایی احساس کنند فسادی، تخلفی و یا معضلی روی داده است آن را منعکس میکنند.
دبیر شبکه ناظرین مردمی شهرداری تهران با اعلام اینکه هویت ناظرین مخفی اما ماموریتشان آشکار است، ابراز کرد: ما بستر امنی را مهیا کردهایم تا شهروندان به عنوان ناظرین بتوانند تخلفات را انتقال دهند و این قول را به ناظرین میدهیم که در تمام مراحل از انتقال تا پیگیری پیام، روند کار به شکل نا محسوس و بدون نام بردن از شهروند خواهد بود و در این زمینه کمیته صیانت از ناظرین برای دفاع از حقوق شهروند تشکیل شده است.
وی در ادامه برخی از ویژگیهای شکبه ناظرین را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: مصاحبه با افراد علاقهمند به همکاری، استعلام از مراجع ذیصلاح و تایید نهایی فرد متقاضی عضویت در شبکه ناظرین، داشتن روحیه مردمی و ضد فساد بودن شهروند، اخلاق محوری، اعتماد متقابل، ارائه پیامهای حاوی تخلفات، نامحدود بودن فعالیت شبکه ناظرین و عدم چشمداشت و نگاه مادی و سودجویانه عمدهترین ویژگیهای این شبکه است.
امانلو با بیان اینکه دیدگاه ناظرین در این شبکه دیدگاهی مشارکت جویانه و نه مداخله جویانه است و وظیفه فرد فقط گزارش دادن است نه اخلال در کار، خاطرنشان کرد: شبکه ناظرین در ۶ حوزه شهرسازی، خدمات شهری، فنی و عمرانی، مالی و حقوقی، حمل و نقل و ترافیک و حوزه فرهنگی و اجتماعی آماده دریافت گزارشات است.
وی در خصوص نحوه دریافت گزارشات نیز اعلام کرد: زیرساختهای فناورانه این کار آماده شده است و شماره تلفن ۰۹۱۲۲۲۶۰۴۲۶ صرفا برای ثبت پیامهای تخلفاتی و معضلات مربوط به سیستم مدیریت شهری در مناطق و سازمانها در نظر گرفته شده و ناظرین میتوانند پیام خود را به همراه عکس و مستندات از طریق واتساپ به این شماره ارسال کنند. همچنین اگر فعالیت شبکه ناظرین گسترش یافته و با کثرت پیامها مواجه شویم درگاههای دیگری در تهران من و سامانه ۱۳۷ برای دریافت گزارشات ایجاد خواهیم کرد.
امانلو از دریافت، تحلیل، پردازش و بهرهگیری از خبر به عنوان مکانیزم دریافت گزارشات یاد کرد و افزود: پس از آنکه پیام ارسال شد، چنانچه پیام دریافتی با طرح جامع مدیریت شهری همخوانی داشته باشد وارد مرحله پیگیری میشود. در مرحله دریافت گزارشات نیز ما سه عنصر صحت، دقت و سرعت را مورد تاکید قرار دادهایم که این سه عنصر باعث میشود تا از خرابکاری و تخلفات بعدی جلوگیری شود.
دبیر شبکه ناظرین مردمی شهرداری تهران در خصوص سازماندهی شبکه ناظرین نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در این خصوص تهران را به ۵ پهنه شمال (مناطق ۱، ۲ و ۳)، جنوب (مناطق ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰)، شرق (مناطق ۴، ۸، ۱۳، ۱۴ و ۱۵)، غرب( مناطق ۵، ۹، ۲۱ و ۲۲) و مرکز (مناطق ۶، ۷، ۱۰، ۱۱ و ۱۲) تقسیم و برای هر پهنه یک سرپهنه انتخاب شده است. اگر شهروندی با توجه به شرایط ذکر شده علاقهمند به عضویت در شبکه ناظرین بود میتواند با شماره تماسهای ۹۶۰۶۶۰۱۵ و ۹۶۰۶۶۰۱۶ تماس حاصل کند. همچنین در صورت ضرورت، تماس با سرپهنهها از طریق شمارههای زیر امکانپذیر است:
۰۹۱۲۵۳۷۳۱۸۱ پهنه شمال
۰۹۱۲۲۱۹۸۷۶۰ پهنه شرق
۰۹۱۸۳۴۸۰۵۰۱ پهنه مرکز
۹۶۰۶۶۰۱۶ پهنه جنوب
۰۹۱۲۱۰۹۰۷۶۴ پهنه غرب
امانلو با بیان اینکه طی دو ماه بالغ بر ۳۰۰ نفر درخواست عضویت در شبکه ناظرین را داشتهاند که پس از مصاحبه نهایی و کسب استعلامات از مراجع ذیربط فعالیت خود را آغاز خواهند کرد، ادامه داد: تیمهای ناظرین در اصناف گوناگون همچون تیم ناظرین خبرنگاری، تیم ناظرین دانشجویی و تیم ناظرین متشکل از سازندگان و معماران نیز شکل گرفته است.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی شهرداری تهران، وی در پایان با بیان اینکه بازدیدها و نظارتهای میدانی و نامحسوس از عملکرد مناطق و نواحی را در برنامه خود داریم، یادآور شد: ما برای حمایت از ناظرین فعال و بعنوان قدردانی از زحمات آنها تشویقهایی را به صورت ارتقاء سازمانی و یا حمایتهای مادی و معنوی در نظر گرفتهایم و در مقابل نیز اگر احساس کنیم ناظری به دنبال سوء استفاده است از شبکه حذف خواهد شد.
انتهای پیام