رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از ارسال ۲۵۷۴ اثر به پانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی خبر داد.
به گزارش آرونو ، عطاالله رفیعی آتانی در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی، گفت: این جشنواره به صورت سالانه از سال ۱۳۸۶ برگزار میشده و هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد تعامل بین جامعه علمی و بخشهای اجرایی کشور بوده تا رابطه خوبی میان این دو برقرار شود.
وی افزود: انتقادی که همیشه وجود داشته این بوده که بخشهای علمی به نوعی کار خود را انجام میدهند و پژوهشهای علمی خود را انجام میدهند که کارایی نداشته و مبتنی بر نیازهای جامعه اجرایی نیست و از سوی دیگر جامعه اجرایی نیز مبتنی بر مطالعات علمی کارهای خود را پیش نمیبرد. لذا در قالب برگزاری این جشنواره بسترسازی برای تعامل این دو بخش را دنبال میکنیم.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران ادامه داد: اقدام دیگر ما در برگزاری این جشنواره گفتمان سازی است که به نوعی زمینهای را فراهم کنیم که مدیریت شهری از فرصتهای بهبود تعامل با جامعه علمی استفاده کند. همچنین هدف دیگر شناسایی استعدادها و ظرفیتهای علمی در مدیریت شهری است. از سوی دیگر شبکه سازی را در قالب برگزاری این جشنواره دنبال میکنیم. به این معنا که جوانان حوزه علمی را شناسایی و شبکه سازی آنها را انجام میدهیم. به این ترتیب شبکه نخبگانی حول مدیریت شهری فراهم میشود که میتواند مدیریت شهری در کارهای خود، از این نخبگان استفاده کند.
رئیس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهر تهران، تضارب آراء را یکی دیگر از اهداف این جشنواره خواند و افزود: در قالب این جشنواره افکار گوناگون در تعامل و گفتوگو با یکدیگر قرار میگیرند و در نهایت هدف تولید دانش در این جشنواره به صورت جدی دنبال میشود. دستیابی به نوآوریهای علمی از دیگر اهداف این جشنواره است. جشنوارهای که با مشارکت شورا و شهرداری تهران، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، شورای عالی استانها و مجمع شهرداران کلانشهرها برگزار میشود.
وی ادامه داد: این دوره از جشنواره پس از چندین سال که به صورت مجازی برگزار میشد در این دوره به صورت حضوری در برج میلاد برگزار خواهد شد. مراسمی که با سخنرانی وزرای کشور و آموزش عالی و همچنین شهردار تهران برگزار میشود.
آتانی در تشریح محورهای این جشنواره گفت: این جشنواره در ۱۵ محور معماری و شهرسازی، خدمات شهری، محیط زیست و آلودگی، مطالعات اجتماعی، زیرساخت و عمران شهری، اقتصاد شهری، هوشمندسازی شهری، ایمنی و مدیریت بحران، حمل و نقل و ترافیک، حقوق شهری، حکمرانی روستایی و … برگزار شده است. البته رویکرد اصلی که به همه اقدامات پژوهشی در این دوره جهت داده است عدالت شهری و روستایی است که به عنوان رویکرد عمومی همه اقدامات در این دوره جشنواره قلمداد میشود.
وی تاکید کرد: در این جشنواره مبانی علمی قرار شده در مسیر کار حفظ شود و در همین راستا از همکاری ۶۰ دانشگاه، ۱۶۰ عضو هیات علمی بهره گرفته شده و نهایتا ۲۵۷۴ اثر به جشنواره ارائه شده که ۱۴۵۳ مورد مقاله، ۲۶۴ مورد کتاب، ۲۳۲ مورد پایان نامه، ۳۵۳ طرح پژوهشی و ۲۷۱ ایده خلاقانه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. این آثار در ابتدا وارد مسیر داوری شده که داوران عموما از میان اساتید دانشگاه بوده و نهایتا آثار برگزیده را احصا کردند.
به گفته آتانی، در نهایت طرحها در سه سطح طرحهای برتر برگزیده و شایسته تقدیر رده بندی شدهاند که در روز ۲۹ آذر ماه سال جاری در مراسم اختتامیه معرفی و جوایز خود را دریافت خواهند کرد. در صبح این روز ۱۵ نشست تخصصی برگزار خواهد شد که در قالب آن ۵۲ ارائه صورت میگیرد و شخصیتهای مختلفی در اختتامیه سخنرانی خواهند داشت.
وی ادامه داد: جایزهای نیز با عنوان جایزه نافع از سوی وزارت کشور به برگزیده شهرداریهای کلانشهرها و مناطق ۲۲ گانه تهران که طرحهای مسئله محور ارائه کردهاند، داده خواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران ادامه داد: خلاصه آثار ارسالی به جشنواره پس از برگزاری اختتامیه در قالب کتابچه بر روی سایت مرکز مطالعات قرار خواهد گرفت و به شهرداریهای کلانشهرها نیز ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تبدیل این پژوهشها به اقدامات اجرایی گفت: تلاش میشود پژوهشها به کاربست تبدیل شود. هر پژوهشی که خود مرکز مطالعات انجام میدهد و یا در جشنوارهها دریافت میشود به عنوان یک دغدغه برای اجرا مورد توجه قرار میگیرد. در طرحهای برگزیده دورههای قبل نیز در حوزه پسماند طرحهایی مورد استفاده قرار گرفته است.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تأکید کرد: آزمایشگاه سیاستهای حکمرانی شهری راه اندازی شده که سیاستها را نظرسنجی میکند و این اقدام با ابزار آزمایشگاهی انجام میشود که از تفاوتهای این دوره جشنواره قلمداد میشود.
انتهای پیام