به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سیما، مراسم تقدیر از دستاندرکاران مجموعه نمایشی «سوجان» شامگاه دوشنبه_بیستونهم بهمن_ در مرکز همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد؛ پیش از آن نیز مهدی کریمی و میثم آهنگری (تهیهکنندگان)، حسین تبریزی (کارگردان) و حدیث نیکرو، غزاله اکرمی، علی مرادی، مهران ضیغمی، شیرین محسنی و زهرا جواهری (تعدادی از بازیگران سریال) با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان رسانه ملی (۱۶۲) به تماسهای مخاطبان پاسخ دادند و شنونده نظرات آنان درباره این مجموعه نمایشی شدند.
حسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما در بخشی از مراسم تقدیر با ارائه آماری از تماسهای دریافتی ۱۶۲ در ارتباط با سریال سوجان اظهار کرد: امروز عوامل سریال به حدود ۳۵۰ تماس پاسخ دادند.
یک رقابت پرمخاطب
در ادامه این نشست محسن برمهانی، معاون سیما درخصوص موفقیت سریال استانی سوجان در بعد ملی اظهار کرد: یک سریال در استان گیلان ساخته شد که عوامل حرفهای در آن نقش استادانه داشتند، اما از عوامل محلی هم بهره برد؛ این مجموعه نمایشی به حدی حرفهای کار شد که به پخش از یک شبکه پرمخاطب سراسری رسید.
وی افزود: در واقع آنقدر از لحاظ ارزش هنری و دراماتیک در سطح بالایی قرار دارد که به این شکل مورد توجه واقع شد و در نهایت نیز در رقابت با سریالهای پرمخاطب سیما در جذب بیننده به موفقیت رسید؛ این نشان میدهد چه کار درست و دقیقی در معاونت استانها و همچنین توسط عوامل این مجموعه انجام شده است که دستمریزاد دارد.
سوجان توقع از تولیدات استانها را بالا برد
علیرضا کیخا، معاون امور استانهای رسانه ملی هم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: در اولین جلسه کاری که حدود پنج ماه قبل با تهیهکننده و کارگردان این مجموعه نمایشی داشتیم، قول دادند سریالی فاخر از آب دربیاید؛ اول باور نکردم و گفتم شاید میخواهند من را در ابتدای کار دلگرم کند اما متن قوی و بازیگران زبردست باعث شد آمار مخاطبان سریال هر هفته بالا برود. سوجان توقع ما را از تولیدات استانها بالا برد. سریال ۳۹.۲ درصد مخاطب و ۸۷ درصد رضایت مخاطبان را داشته است؛ این روزها که سریالهایی در سیستانوبلوچستان، یزد و… در حال تولید داریم به این فکر میکنم که آیا میتوانند با این عدد رقابت کنند یا نه.
وی همچنین در این نشست از سید رسول منفرد، مدیر حوزه هنری استان گیلان، برای همکاری با این پروژه تشکر کرد.
تقاضای ساخت یک شهرک سینمایی
تقی ربانی، مدیرکل صداوسیمای مرکز گیلان نیز با ارجاع به سخنی از جبلی، ساخت سریال در استانها را مصداق عدالتگستری عنوان کرد.
وی درباره مجموعه نمایشی سوجان و تولید آن در گیلان افزود: نعمات خداوندی درباره گیلان تمام شده است. در سریال سوجان قاب نقاشی گونهای از این گیلان را دیدیم که در جذب مخاطب مؤثر بود. این ظرفیت میتواند بیش از این مورد استفاده قرار گیرد.
ربانی در ادامه خواستار راهاندازی یک شهرک سینمایی در گیلان شد و بیان کرد: در راستای تولیدات بیشتر و حرفهایتر خوب است که شهرک سینمایی در گیلان داشته باشیم. با این کار در بحث هزینه و دکور گامی رو به جلو برداشته خواهد شد.
وی همچنین با استقبال مخاطبان از سوجان، از رئیس رسانه ملی رخصت خواست تا مقدمات تولید فصل دوم این سریال مهیا و آغاز شود.
آمار ۲۵۰ میلیونی در فضای مجازی
احسان نوروززاده، مدیر دادهکاوی اداره کل تحقیق و توسعه معاونت فضای مجازی در بخشی از این مراسم گزارشی از نتایج پایش و تحلیل رفتار مخاطب در فضای مجازی پیرامون مجموعه «سوجان» ارائه کرد و طبق این نتایج تعداد ۲۰ هزار محتوای تقطیع شده از این سریال در شش بستر تلگرام، اینستاگرام، ایتا، بله، روبیکا و یوتیوب منتشر شده، در مجموع ۲۵۰ میلیون بازدید و مصرف را به خود اختصاص داده است.
این میزان انتشار و مصرف، سریال سوجان را به دومین سریال از حیث انتشار و سومین سریال رسانه ملی از حیث مصرف در سال ۱۴۰۳ تبدیل کرده است. مجموعه تلویزیونی آقای قاضی و طوبی به ترتیب حدود ۵۰۰ و ۴۰۰ میلیون بازدید را در زمان پخش داشته است. در این گزارش، ابتدا محتواهای تقطیع شده سریال سوجان که در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی منتشر شدهاند، شناسایی و سپس میزان مصرف آنها محاسبه شده است. این تحلیل با استفاده از ابزارهای دقیق دادهکاوی و بررسیهای عمیق تحلیلگران شبکههای اجتماعی مستقر در اتاق وضعیت معاونت فضای مجازی رسانه ملی انجام شد. در آمار ارائه شده، صرفاً مصرف و بازدید محتوای ویدئویی در این پلتفرمها مدنظر بوده است. همچنین محتوا با رویکرد مثبت نسبت به سریال در محاسبات آمده است.
۳ سال همراهی همدلانه
مهدی کریمی، تهیه کننده سریال سوجان ضمن تشکر از همکارانش برای همراهی با او در ساخت این سریال گفت: اگر همت عوامل نبود نمیتوانستیم از این اثر به نیکی یاد کنیم. بازیگران همدلانه ما را یاری کردند.
حسین تبریزی، کارگردان سریال سوجان هم با با بیان تشکر از عوامل از سریال، عنوان کرد: سه سال و هشت ماه درگیر این کار بودم. در این مدت چندین پروژه پیشنهادی داشتم، اما به قدری فیلمنامه سوجان برایم جذاب بود و فضیلتی که در آن برای بانوان قائل شده بود، برایم اهمیت و جذابیت داشت که ترجیح دادم پای این کار بمانم.
بهمن دان، بازیگر نقش خان در فاز گذشته سریال از حاضران در این مراسم بود.
وی افزود: استقبال مخاطبان را که دیدم به حسین تبریزی پیام دادم و گفتم گل طلایی زدی چون مردم در این ساعت پای تلویزیون ملی خودمان مینشینند و سریالت را میبینند. باید از این سریالها بیشتر ساخته شود.
خستگی از جانمان رفت
غزاله اکرمی، بازیگر نقش سوجان تجربه شنیدن نظرات مخاطبان در واحد ۱۶۲ را جذاب توصیف کرد و گفت: اینکه نوجوانی ۱۳-۱۴ ساله در ارتباط تلفنی از فرط هیجان اشک میریخت، احساس زیادی را به من منتقل کرد. شنیدن صدای مخاطبان خستگی را از جانمان شست.
وی خطاب به تبریزی از او تشکر کرد و ادامه داد: گاهی از سر خستگی و بیتجربگی در طول کار توانم کم میشد، آقای تبریزی به من میگفتند صبور باش. من چیزی را به تو سپردم که بعداً متوجه ارزشش میشوی. آقای تبریزی ممنونم که نقش سوجان را به من سپردید.
افشین غیاثی، بازیگر نقش جاوید گفت: من سابقه ۲۰ ساله تئاتر دارم ولی تازه با سریال سوجان دیده شدم. در سینما و پلتفرمها، کارگردانها به بازیگران جوان اعتماد نمیکنند. از طرفی بعضی به طعنه میگویند مواظب باش تلویزیونی نشوی! اما من میگویم تلویزیون خانه من است.
حدیث نیکرو، بازیگر نقش مادرحوا اظهار کرد: یک ساعت با مخاطبان حرف زدم و در این مدت هیچکس ناراضی نبود. نقش من در قسمت ۴۰ با مرگ مادر حوا تمام شد و تنها اعتراضی که مخاطبان داشتند این بود که چرا این شخصیت از قصه حذف شد.
وی ادامه داد: مخاطبان بسیاری از گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال تماس گرفتند که این نشان میدهد نوجوانان و جوانان بسیاری به تماشای سریال جذب شدند.
همراهی با نقشی دیگر
رضا توکلی، دیگر بازیگر سریال هم عنوان کرد: ابتدا برای نقش پدر قربان یا پدر سوجان انتخاب شدم اما تقدیر جور دیگری رقم خورد تا در نقش دیگری همراه مخاطبان سریال باشم.
مسعود سخاوتدوست، آهنگساز سریال آغاز همکاریاش با سریالهای تلویزیونی را چنین شرح داد: روزی مادرم گفت تو چه کاره هستی؟ گفتم آهنگساز فیلم. گفت پس چرا من کارهایت را نمیبینم. به خاطر او، کنار کار سینما، آهنگسازی برای سریالهای تلویزیونی را هم با «دلدادگان» شروع کردم. تلویزیون نظام تربیتی دیگر و مخاطب دیگری دارد که اگر به آن توجه نشود ممکن است ریزش کند، جلوی تهاجم فرهنگی را باید با فرهنگ گرفت و در این خصوص لازم است بیشتر به موسیقی ایرانی در آثار تلویزیونی بها داده شود.
زهرا جهرمی، بازیگر نقش طلا و بازیگردان سریال هم که پیش از این به عنوان مجری در تلویزیون حضور داشته، بیان کرد: بعد از هشت سال فرصت شد مجدد به تلویزیون بیایم. قبلاً در قامت مجری در خدمت مخاطبان بودم و امروز به عنوان بازیگر انرژی فوقالعادهای از مخاطبان دریافت کردم. خوشحالم که توانستم در این جمع حضور داشته باشم و همچنین صدای بینندگان را بشنوم.
مهران ضیغمی، بازیگری که از کودکی وارد عرصه هنرپیشگی شده بیان کرد: زمانی که تولدی دیگر را بازی میکردم خوشحال بودیم سریالمان پربیننده است، اما آن زمان مردم چارهای جز دیدن تلویزیون نداشتند. حالا وقتی سرمان را بالا میگیرم که مردم با داشتن انتخابهای متنوع سریالمان را تماشا کنند. سوجان چنین کرد. گیلان و سیستان و بلوچستان دو فرهنگ متفاوت و فاصله جغرافیایی زیادی دارند، وقتی از آن منطقه مخاطبان زنگ زدند و به سوجان ابراز لطف داشتند واقعاً باید به خود ببالیم.
خوشحالم در تلویزیون بازی میکنم
مهدی علیپور، بازیگر نقش امیر در این سریال با بیان اینکه کارش را با صدابرداری آغاز کرده و سالهای سال است با بازیگری ادامه داده، عنوان کرد: خوشحالم در تلویزیون بازی میکنم چون وقتی به جاهای مختلف سفر میکنم متوجه میشوم مردم از طریق تماشای تلویزیون من را میشناسند.
علی مرادی، بازیگر نقش قربان هم با تشکر از تهیهکنندگان سریال و کارگردان سوجان گفت: در این سه سال کم نگذاشتم. تلاش و تمرین بسیاری کردم تا نقش همان چیزی شود که آقای تبریزی از من خواسته بود.
پریسا دوستی، بازیگر نقش انیس با اشاره به پیامی که از یک مخاطب در واحد ۱۶۲ اداره کل روابط عمومی دریافت کرده است گفت: خواهشمندم به خواست مخاطبان به عنوان نبض اصلی کار هنر توجه کنید.
شیرین محسنی، بازیگر نقش زیبا (مادر قربان) هم با تشکر از تهیهکنندگان برای حمایت از پروژه و همچنین تبریزی، کارگردان سریال برای انتخاب او گفت: از سال ۱۳۸۹ در گیلان مشغول کار بازیگری هستم. در چند سریال هم بازی کردم اما هیچکدام به اندازه سوجان دیده نشد؛ با این سریال میان مخاطبان شناخته شدم.
میثم آهنگری، سیدمهرداد ضیایی، اتابک نادری، نسرین نکیسا، ساغر عزیزی، فرجالله گلسفیدی، سیروس کفاش، فریبا خلیلی، زهره رفیعی، محمد بدرلو و… برخی دیگر از چهرههای حاضر در این مراسم بودند که در پایان با حضور رئیس رسانه ملی از آنان تقدیر شد.