به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، سلامت روانی نوجوانان یکی از موضوعها مهم و چالشبرانگیز در جامعه و خانوادهها به شمار میرود، نگرانیها و دیدگاههای والدین و خود نوجوانان درباره عوامل مؤثر بر سلامت روانی نوجوانان با وجود بعضی اشتراکات، در تعدادی از موارد تفاوتهای قابلتوجهی دارد. بر اساس دادههای مرکز پژوهشی Pew، رسانههای اجتماعی بهعنوان بزرگترین تهدید برای سلامت روان نوجوانان از سوی هر دو گروه شناسایی شده است، اما میزان نگرانی و دیدگاهها در زمینههای دیگر با هم تفاوت دارد.
رسانههای اجتماعی بهعنوان اولویت نخست، از سوی ۴۴ درصد والدین بهعنوان اصلیترین تهدید قلمداد میشود، در حالی که تنها ۲۲ درصد از نوجوانان چنین نظری دارند. نوجوانان نگاه مثبتتری به رسانههای اجتماعی دارند و ۷۴ درصد آنها معتقدند که این فضاها موجب میشود آنها ارتباط بیشتری با دوستانشان برقرار کنند و ۶۳ درصد میگویند رسانههای اجتماعی به آنان امکان میدهد خلاقیت خود را به نمایش بگذارند.
با این حال نوجوانان نسبت به والدین خود بیشتر نگران موضوعاتی همچون آزار و اذیت (۱۷ درصد در مقابل ۹ درصد) و فشار یا انتظارات محیطی (۱۶ درصد در مقابل ۸ درصد) هستند. این عوامل که اغلب ریشه در محیطهای مدرسه و تعاملات همسالان دارد، ممکن است برای والدین کمتر مشهود باشد و درک کمتری از آن داشته باشند. از سوی دیگر، والدین نگرانیهای گستردهتری دارند. ۵ درصد از آنها مسائل اجتماعی همچون سیاست و فرهنگ را بهعنوان تهدید برای سلامت روان نوجوانان مطرح میکنند، در حالی که نوجوانان بیشتر به مدرسه (۵ درصد) بهعنوان منبع مستقیم فشار و اضطراب اشاره دارند.
به این ترتیب هرچند نگرانیها درباره سلامت روانی نوجوانان در هر دو گروه رو به افزایش است، اما تفاوتهای مهمی در نگاه والدین و نوجوانان به علل اصلی این مشکلات وجود دارد. نوجوانان بیشتر تحت تأثیر آزار و فشار تحصیلی قرار دارند و والدین بیشتر نگران تأثیرات گسترده اجتماعی و فرهنگی هستند. این تفاوت دیدگاهها نشان میدهد که برای بهبود سلامت روانی نوجوانان لازم است گفتوگوهای سازنده و درک متقابل بین والدین و نوجوانان افزایش پیدا کند و توجه ویژهای به فشارهای مدرسه و تعاملات اجتماعی نوجوانان معطوف شود.