رونمایی از ۵ طرح ملی زیرساخت‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی

|

فهرست مطالب

به گزارش آرونو ، طرح ملی زیرساخت‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی امروز رونمایی شد. بر این اساس زیرساخت، مجوز احداث جایگاه‌ها از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور است.

مواد قانونی برای اجرای این طرح، شامل تبصره ۴ ماده ۷ اصلاحی ۱۳۹۹ و قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ است. 

بر این اساس، قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

علاوه بر سایر تکالیفی که در این قانون به منظور شفافیت و تمرکز صدور مجوزهای کسب و کار تعیین شده بود، تبصره ۴ ذیل ماده ۷ اصلاحی به مراجع صادرکننده مجوز حداکثر یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون برای الکترونیکی و متمرکز کردن صدور کلیه مجوزها در درگاه ملی مجوزهای کشور فرصت داده شده بود. 

در راستای اجرای این تکلیف قانونی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با هماهنگی با وزارت اقتصاد، سامانه صدور مجوز احداث مجاری عرضه در مهلت زمانی تکلیف شده با استفاده از خدمات پیمانکاری طراحی و پیاده سازی شد و اخیراً بومی سازی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت به نحوی که اولین مجوز احداث از طریق این سامانه در ۱۵ شهریور سال جاری از سوی یکی از مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران صادر شد.

دسترسی به این سامانه از طریق سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g۴b.ir برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی میسر است.

دومین طرح، سامانه تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز با توجه به مصوبه شورای اقتصاد است. بر این اساس، در خصوص تبدیل خودروهای عمومی تاکسی، وانت‌بارها و مسافربرهای شخصی به دوگانه‌سوز به منظور مدیریت بهینه مصرف بنزین و از طرفی تسریع در فرآیند شناسایی و ثبت نان غیرحضوری و رایگان برای متقاضیان خودروهای شامل این طرح، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به طراحی سامانه تبدیل به نشانی gcr.niopdc.ir نمود که این سامانه با سامانه شاهکار، سامانه پژوهش و توسعه ناجی، سامانه وزارت صمت مرتبط بوده و پس از تبدیل خودروی بنزین سوز به سی‌ان‌جی و صدور گواهی سلامت مبنی بر تبدیل ایمنی خودرو فرآیند تکمیل می‌شود.

لازم به توضیح است در حال حاضر هفت پیمانکار و بیش از ۳۳۰ کارگاه در سطح کشور در راستای اجرای مصوبه مورد اشاره با بهره‌برداری از این سامانه نسبت به تبدیل ناوگان خودروهای عمومی و مسافربرهای شخصی فعالیت می‌کنند.

در طرح سوم، بر اساس مواد قانونی بند (و) تبصره ۷ جز ۲ و ۳ و۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ در خصوص پنجره واحد، اتصال درگاه‌های کسب و کار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به پنجره واحد دولت الکترونیک انجام شد. همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، معماری کلان و الزامات فنی ارائه خدمات هوشمند و نحوه راه‌اندازی پنجره واحد خدمات هوشمند دستگاه‌ها را تدوین و جهت تصویب به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارائه دهد.

از سوی دیگر دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی مکلف‌اند پنجره واحد خدمات هوشمند خود را بر اساس الزامات مصوب شورای اجرایی فناوری اطلاعات حداکثر تا شهریور سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی کرده و حداقل یک‌سوم از خدمات اختصاصی خود را با اولویت خدمات پرکاربرد از طریق این پنجره ارائه دهند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مکلف است مرحله اول پنجره ملی خدمات هوشمند دولت را تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۱ راه‌اندازی کند. 

با توجه به این الزامات قانونی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در بازه زمانی معین دو خدمت پرکاربرد خود با عناوین صدور مجوز احداث جایگاه‌ها و دوگانه‌سوز کردن خودروها را به پنجره واحد دولت متصل کند.

اقدام دیگر تمرکز حساب‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نزد بانک مرکزی بوده است. 

اصل ۵۳ قانون اساسی بر این نکته تاکید دارد که کلیه دریافت‌های دولت باید در حساب خزانه‌داری کل متمرکز شود.

در همین راستا در قوانین متعددی از جمله قانون برنامه ششم توسعه، همه دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی موظف شدند تا کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را از طریق حساب خزانه نزد بانک مرکزی انجام دهند. 

شرکت ملی پخش ایران نیز با کمک بانک مرکزی توانست نسبت به انجام این تکلیف قانونی در سطح گسترده اقدام کند.

از مزایای اجرای این طرح می‌توان به انضباط مالی و شفافیت به منظور مدیریت نقدینگی و مدیریت هزینه، امکان نظارت برای دستگاه‌های نظارتی، داشتن حساب واحد خزانه و امکان اخذ گزارش گیری اشاره کرد.

در آخرین طرح نیز، هوشمندسازی جایگاه‌های سی.ان.جی در راستای اجرایی کردن مصوبه هیات دولت به منظور ساماندهی و تامین ایمنی خودروهای دوگانه سوز و ایجاد بستر لازم جهت اتصال سامانه هوشمند سی ان جی به وزارت کشور از طریق سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران و شرکت پژوهش و توسعه ناجی و سامانه اطلاعات خودروهای گازسوز وزارت صمت با همکاری سازمان ملی استاندارد به وزارت نفت ابلاغ شد.

با شروع کار دولت سیزدهم و مطرح شدن طرح بهنگام سازی فروش در شرکت ملی پخش، هوشمندسازی جایگاه‌های سی ان جی در قالب این طرح با تایید سازمان پدافند غیرعامل و مرکز راهبردی افتا اجرایی خواهد شد. اهداف این طرح شامل افزایش ایمنی جایگاه‌ها، پیاده‌سازی و استقرار سامانه مرکزی مدیریت جایگاه‌ها، ‌ایجاد بستری امن برای پرداخت الکترونیکی و ایجاد زیرساخت برای تسهیم مالی بین ذی‌نفعان است.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *