روند صعودی ایران در آمار اهدای عضو موارد مرگ مغزی در سال ۱۴۰۳

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، مراسم نبض دوباره زندگی به مناسبت گرامیداشت هفته ملی اهدای عضو، اهدای زندگی، با هدف تجلیل از خانواده‌های اهداکننده زندگی به همت مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها با همکاری سازمان بهشت زهرا (س) و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران برگزار شد.

در این مراسم که با حضور ساناز دهقانی، رئیس اداره پیوند و فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، بیش از ۴۰۰ نفر از اعضای خانواده‌های اهداکننده حضور داشتند.

دهقانی در این مراسم با تقدیر از خانواده‌های بیمارانی که در زمان وقوع مرگ مغزی با اهدای اعضای عزیزان خود به بیماران چشم انتظار زندگی دوباره بخشیدند، اظهار‬ کرد: یکی از سخت‏‌ترین و جانکاه‌‏ترین مصیبت‌ها، مصیبت از دست دادن یکی از بستگان در زندگی است که شما عزیزان ضمن تحمل این غم بزرگ با از خود گذشتگی و فداکاری، به اهدای اعضای عزیزان خود رضایت دادید که این اقدام خداپسندانه، ‬ بالاترین پاداش‌ها را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به جایگاه ایران در دنیا و حفظ روند صعودی آمار اهدا و پیوند اعضا از موارد مرگ مغزی ایران در سال ۱۴۰۳ که بیشترین تعداد بوده است، افزود: در کنار ظرفیت‌های تخصص، دانش اهدا و پیوند اعضا، لزوم توجه به افزایش باورهای اهدای اعضا در جامعه با کمک فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش عمومی ضروری است تا باور به این موضوع که مرگ مغزی می‌تواند در حیات دوباره بخشیدن به بیماران نیازمند اعضای پیوندی نقش پر رنگی داشته باشد.

فریبا قربانی، قائم مقام واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های اهداکننده و آرزوی صبر برای آن‌ها و طلب رحمت الهی برای درگذشتگان اظهار کرد: اهدای اعضا و نجات افراد، اقدامی خداپسندانه محسوب می‌شود که به عده‌ای، فرصت دوباره نفس کشیدن و زندگی کردن می‌دهد.

وی افزود: بدون تردید این کار برای همیشه ماندگار و تمرینی زیبا برای بخشندگی است.

یزدان شفی‌خانی، قائم مقام واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این مراسم با تعمیم فضای پهلوانی به فضای اهدای عضو، اهدای زندگی یکایک خانواده‌های حاضر در مراسم را مخاطب چنین شرایطی قرار داد و اظهار کرد: خانواده‌هایی که در بدترین شرایط زندگی تصمیمی زندگی‌بخش می‌گیرند منش و رویکرد پهلوانی را به عنوان یک سیره حسنه در کشور نشر می‌دهند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *