به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، بر اساس اطلاعات ثبت شده در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از زمینلرزههای رخ داده در سطح کشور، در بازه زمانی نوزدهم تا بیستوپنجم آبان، ۱۲۲ زمینلرزه به وقوع پیوسته است.
در این بازه زمانی، ۱۰۰ زمینلرزه با محدوده بزرگی کمتر از سه ریشتر، ۱۶ زمینلرزه با محدوده بزرگی بین سه تا چهار و شش زمینلرزه با محدوده بزرگی چهار تا پنج ریشتر رخ داده است.
در طول هفته مذکور و بر اساس تفکیک بزرگی زمینلرزهها، منطقه چرام استان کهگیلویه و بویراحمد با رخداد شش زمینلرزه، لرزهخیزترین منطقه کشور بهشمار میرود.
در مدت زمان مذکور، ۱۰ زمینلرزه در اصفهان، چهار زمینلرزه در بوشهر، پنج زمینلرزه در چهارمحال و بختیاری ،۱۸ زمینلرزه در خراسان رضوی ،۱۰ زمینلرزه در خراسان شمالی و دو زمینلرزه در خراسان جنوبی به وقوع پیوسته است.
بر اساس این گزارش، هشت زمینلرزه در خوزستان، ۱۱ زمینلرزه در سمنان، دو زمینلرزه در سیستان و بلوچستان ،۹ زمینلرزه در فارس، دو زمینلرزه در قم، یک زمینلرزه در قزوین، هشت زمینلرزه در کرمان، شش زمینلرزه در کرمانشاه، هشت زمینلرزه در کهگیلویه و بویراحمد، سه زمینلرزه در گلستان، دو زمینلرزه در لرستان، سه زمینلرزه در مازندران، یک زمینلرزه در هرمزگان، چهار زمینلرزه در همدان و چهار زمینلرزه در یزد طی مدت زمانی مذکور به ثبت رسیده است.
در این بازه زمانی تحت بررسی، در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، ایلام، تهران، زنجان، کردستان، گیلان و مرکزی هیچ زمینلرزهای به ثبت نرسیده است.
از زمینلرزههای رخداده طی بازه زمانی مذکور، بیشترین تعداد مربوط به خراسان رضوی با ۱۸ زمینلرزه و سمنان با ۱۱ زمینلرزه بوده است.
زمینلرزه شاخص هفته تحت بررسی، روز پنجشنبه، بیستوچهارم آبان ساعت ۰۵:۲۵:۳۳ با بزرگی ۴.۳ ریشتر در کاشمر استان خراسان رضوی به ثبت رسیده است.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۱۹ آبان
در گهواره استان کرمانشاه زلزلهای به بزرگی ۳.۹ ریشتر در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داد و کانون آن در هشت کیلومتری گهواره، ۲۰ کیلومتری کوزران و ۲۱ کیلومتری کرند این استان بوده است.
در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۶ ریشتری، در سردشت استان خوزستان زلزله ۲.۷ ریشتری و در انبارالوم استان گلستان زلزله ۲.۸ ریشتری به ثبت رسید.
بجستان استان خراسان رضوی با زلزلهای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری زمین لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۴۵ کیلومتری بجستان استان خراسان رضوی و ۵۹ کیلومتری فردوس و ۶۰ کیلومتری اسلامیه استان خراسان جنوبی به ثبت رسید.
یکشنبه ۲۰ آبان
در اشترینان استان لرستان زلزله ۲.۹ ریشتری و در خلیلآباد خراسان رضوی زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد.
کازرون استان فارس با زمینلرزهای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و مرکز آن در ۱۴ کیلومتری کازرون، ۲۸ کیلومتری نودان و ۳۴ کیلومتری بالاده این استان گزارش شد.
دوشنبه ۲۱ آبان
در کشیت استان کرمان زلزلههای ۲.۸ و ۲.۵ ریشتری، در پل سفید مازندران زلزله ۲.۵ ریشتری و در نشتیفان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۶ ریشتری رخ داد.
راور استان کرمان زلزلهای به بزرگی ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز این رخداد لرزهای در ۲۲ کیلومتری راور، ۴۶ کیلومتری کوهبنان و ۵۰ کیلومتری کیانشهر این استان گزارش شد.
رباط پشت بادام استان یزد با زمینلرزهای به بزرگی سه ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۵۰ کیلومتری رباط پشت بادام استان یزد و ۶۴ کیلومتری خور و ۷۲ کیلومتری فرخی استان اصفهان گزارش شد.
در آوج استان قزوین زمینلرزهای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق هشت کیلومتری به ثبت رسید و کانون آن در ۲۱ کیلومتری آوج این استان و ۲۵ کیلومتری دمق و ۲۵ کیلومتری رزن استان همدان بوده است.
بوشهر استان بوشهر با زلزلهای به بزرگی چهار ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۴۲ کیلومتری بوشهر، ۱۴۴ کیلومتری دلوار و ۱۴۸ کیلومتری جزیره خارک استان بوشهر گزارش شد.
زلزله ۲.۹ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه بوده است.
سهشنبه ۲۲ آبان
شهرپیر استان فارس با زلزلهای به بزرگی سه ریشتر در عمق ۹ کیلومتری زمین لرزید و مرکز آن در ۲۰ کیلومتری شهر پیر، ۲۲ کیلومتری حاجی آباد و ۲۴ کیلومتری مزایجان استان فارس بوده است.
مزایجان استان فارس زمینلرزهای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۹ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز این رخداد لرزهای در ۱۳ کیلومتری مزایجان، ۴۰ کیلومتری لار و ۴۵ کیلومتری شهر پیر این استان گزارش شد.
در دمق استان همدان دو زلزله ۲.۸ ریشتری و زلزله ۲.۵ ریشتری، در رودبار استان کرمان زلزله ۲.۹ ریشتری، در حاجی آباد استان هرمزگان ۲.۹ ریشتری و در سومار استان کرمانشاه زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد.
چهارشنبه ۲۳ آبان
در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۸ ریشتری، در گمیش تپه استان گلستان زلزله ۲.۷ ریشتری و در کهک استان قم زلزله ۲.۸ ریشتری به ثبت رسید.
هرات استان یزد با زلزلهای به بزرگی سه ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون آن در ۹ کیلومتری هرات و ۴۹ کیلومتری مروست استان یزد و ۶۴ کیلومتری شهر بابک استان کرمان بوده است.
خوسف استان خراسان جنوبی با زلزلهای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و مرکز این رخداد لرزهای در ۴۱ کیلومتری خوسف، ۶۱ کیلومتری بیرجند و ۶۵ کیلومتری آرین شهر این استان به ثبت رسید.
پنجشنبه ۲۴ آبان
در حسینیه استان خوزستان زلزله ۲.۶ ریشتری، در آرادان استان سمنان زلزله ۲.۵ ریشتری، در الوان استان خوزستان زلزله ۲.۷ ریشتری، در گیان استان همدان زلزله ۲.۷ ریشتری و در مود استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ ریشتری به ثبت رسید.
نصرت آباد استان سیستان و بلوچستان با زمینلرزهای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید و مرکز این رخداد لرزهای در ۱۷ کیلومتری نصرتآباد، ۱۱۱ کیلومتری زاهدان و ۱۱۷ کیلومتری سرجنگل این استان به ثبت رسید.
کاشمر استان خراسان رضوی با زلزلهای به بزرگی ۴.۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و مرکز آن در ۱۴ کیلومتری کاشمر، ۲۲ کیلومتری ریوش و ۲۹ کیلومتری خلیلآباد این استان گزارش شد.
بهاباد استان یزد زلزلهای به بزرگی ۴.۱ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین را تجربه کرد که کانون این رخداد لرزهای در ۲۰ کیلومتری بهاباد و ۸۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.
زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزهای مهم روز ۲۴ آبان است که در هویزه استان خوزستان رخ داد، کانون این زمینلرزه در ۳۱ کیلومتری هویزه، ۴۵ کیلومتری سوسنگرد و ۴۶ کیلومتری رافعی این استان گزارش شد.
چرام استان کهگیلویه و بویراحمد زلزلهای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق شش کیلومتری را تجربه کرد و مرکز این رخداد لرزهای در ۶ کیلومتری چرام، ۲۳ کیلومتری دهدشت و ۲۸ کیلومتری گراب سفلی این استان بوده است.
جمعه ۲۵ آبان
در هویزه استان خوزستان زلزلهای به بزرگی ۳.۸ ریشتر در عمق پنج کیلومتری به ثبت رسید.
چرام استان کهگیلویه و بویراحمد با زلزلهای به بزرگی ۴.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید.
در رودبار استان کرمان زلزله ۲.۹ ریشتری به ثبت رسید.
کاشمر استان خراسان رضوی با زمینلرزهای به بزرگی چهار ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید.
زلزله ۳.۱ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه بوده است.
چرام استان کهگیلویه و بویراحمد زلزلهای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و مرکز آن در هفت کیلومتری، ۲۲ کیلومتری دهدشت و ۳۰ کیلومتری گراب سفلی این استان بوده است.