پوریا عادلی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به تأثیر سبک زندگی افراد در ابتلای آنها به انواع سرطانها اظهار کرد: سبک زندگی افراد در ابتلای آنها به بیماری سرطان تأثیر بسزایی دارد و بر اساس پژوهشهای انجام شده، ابتلای حداقل یکسوم از بزرگسالان به این بیماری به شیوه زندگی آنها ارتباط داشته است.
وی افزود: البته نمیتوان منکر نقش ژنتیک در بروز بیماری سرطان شد و با توجه به این عامل، حتی اگر برخی افراد تلاش کنند که زندگی بسیار سالمی داشته باشند، باز هم احتمال ابتلای آنها به این بیماری وجود دارد، اما بهطور قطع با کنار گذاشتن عادتهای ناسالم، خطر ابتلاء به سرطان برای افراد کاهش خواهد یافت.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران تصریح کرد: از جمله عادتهایی که میتواند منجر به افزایش خطر درگیر شدن افراد با بیماری سرطان شود، میتوان به استعمال دخانیات بهویژه سیگار، چاقی و اضافهوزن، مصرف نکردن سبزیجات و میوهها، نداشتن ورزش و فعالیت فیزیکی، مصرف الکل و استرس اشاره کرد.
عادلی با بیان اینکه انجام غربالگریها و اطلاع داشتن از سوابق بیماری در خانواده از جمله مواردی است که میتواند خطر بروز این بیماری را کاهش دهد، ادامه داد: طبق بررسیهای محققان، بیش از ۱۲ نوع از انواع دیگر سرطانها علاوه بر سرطان ریه و حدود ۳۰ درصد از مرگ و میرهای بیماری سرطان با سیگار کشیدن در ارتباط است.
وی گفت: بسیاری از افراد اطلاع دارند که اضافهوزن و چاقی برای سلامت جسمانی آنها بهویژه سلامت قلب مفید نیست، اما چاقی و اضافهوزن عامل ۱۴ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان و عامل ابتلای بیش از ۳ درصد افراد به بیماری سرطان بهشمار میرود.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با بیان اینکه طیف گستردهای از سرطانها همچون سرطانهای کیسه صفرا، پانکراس، سینه و مری، با چاقی و اضافهوزن در ارتباط است، اضافه کرد: داشتن فعالیت فیزیکی متوسط میتواند خطر ابتلاء به بسیاری از سرطانهای رایج را حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.