در نشست «آسمان غرب» چه گذشت؟

فهرست مطالب

نشست خبری فیلم «آسمان غرب» با یادی از بیتا فرهی، حضور تعدادی از فرمانده‌هان ارتش، فرزندان شهدا و ادای احترام به شهید شیرودی و همرزمانش برگزار شد.

به گزارش آرونو ، در هفتمین روز جشنواره فیلم «آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری با پرداخت به رشادت‌های شهید علی‌اکبر شیرودی در سینمای رسانه با حضور تعدادی از فرماندهان ارتش رونمایی شد.

این فیلم با بازی میلاد کی‌مرام، کریم امینی و امیرحسین آرمان با استقبال مخاطبان در برج میلاد همراه شد.

در ابتدای نشست خبری این فیلم که بعدازظهر چهارشنبه، ۱۸ بهمن‌ماه در برج میلاد برگزار شد، یاد و نام زنده‌ یاد بیتا فرهی با حضور دختردایی این بازیگر گرامی داشته شد و امروز جشنواره به این هنرمند تقدیم شد.
سپس محمدرضا مقدسیان با اشاره‌ به برخی اظهارنظرها در نشست‌های روزهای اخیر جشنواره درباره تعداد فیلمهای جنگی، لزوم ساخت این نوع فیلم‌ها و نیز ساخت فیلم در سوریه به قهرمان فیلم آسمان غرب اشاره کرد و گفت در زمان جنگ ما تنها بودیم و کسی هم به ما کمک نکرد.

او از حاضران در نشست خواست تا به احترام شهید شیرودی بایستند و این شهید و فرمانده‌های ارتش را تشویق کنند.

در ادامه حبیب والی‌نژاد – تهیه‌کننده این فیلم – بیان کرد: ما سعی کردیم در حد توانمان بخشی از ایثار و فداکاری شهدا و فرماندهان ارتش و مردم کردستان را مقابل ارتش بعث عراق نشان دهیم. وی یادآور شد : چهار سال قبل اردلان عاشوری یکی از دوستانم این طرح را برای من تعریف کرد ولی سرانجام امسال توانستیم فیلم را کلید بزنیم. ساخت این فیلم کار سختی بود و شگفتی‌های خودش را دارد اما اگر حمایت فرماندهان ارتش و دوستان هوانیروز نبود، امکان ساخت این فیلم فراهم‌ نمی‌شد. برای چنین کاری باید یک قرارگاه لوجستیک ساخته می‌شد و به دستور امیر ارتش این امکان فراهم شد.

محمد عسگری -کارگردان فیلم- نیز با بیان اینکه «در روزهای نخست جنگ تحمیلی یک حماسه‌ رقم خورد و تلاش کردیم تا آن را به تصویر بکشیم» گفت: من چند راه داشتم؛ یکی اینکه کتاب‌ها و فایل های صوتی باقی مانده از آن زمان را مطالعه کنم و دیگر اینکه با همرزمان شهید در آن زمان گفتگو کنم. طی این گفتگوها فانوس راه و مسیری که باید پیش می‌رفتم، برایم روشن شد و در جریان جزئیات آن روزها قرار گرفتم و به شخصیت شهید شیرودی نزدیک شدم. حدود ۷۰ درصد این فیلم طبق واقعیت است‌. کار ما تاریخ‌نگاری نبوده و سعی کردیم داستان را دراماتیزه کنیم تا به زبان سینما روایت شود.

او افزود: این فیلمنامه براساس گفتگوهای رخ داده با همرزمان شهید یا مصاحبه‌های موجود، نوشته شده است. ما وقایع واقعی را در قالب قصه و سینما روایت کردیم و تمام تلاش من این بوده که اتفاقات در مسیر زندگی شهید رخ دهد؛ مثلا شهید سهیلیان ۲۱ مهر به گونه دیگری شهید می‌شوند اما من می‌خواستم دِین خودم را به هوانیروز و شهدای آن ادا کنم و اگر  تغییری در روایت بوده، به نظرم کار اشتباهی نکردم.

میلاد کی‌مرام در نشست پیش از صحبت به فرزندان شهید شیرودی، شهید همت و سهیلیان که بیشتر آن‌ها در نشست حاضر بودند، اشاره کرد و همراه با دیگر عوامل فیلم به احترام خانواده آن‌ها ایستادند و آنان را تشویق کردند.‌

او درباره روند رسیدن به نقش خود ادامه داد: در  تحقیقاتی که داشتیم، تمام سعی‌ خودم را کردم تا نقش، شبیه شخصیت شهید علی‌اکبر شیرودی شود. پسر شهید به من گفتند که این فیلم‌ شبیه پدرشان است و این برایم باارزش است چون من باید جنگی را بازی می‌کردم که ندیده‌ام.

امیرحسین آرمان که نقش شهید ادیبان را بازی کرده بود، درباره نقش خود گفت: شاید کلیشه‌ای باشد ولی این نقش بود که مرا انتخاب کرد. هرچه جلوتر رفتم زوایای این شخصیت بیشتر برای من نمایان شد. به برادر شهید قول دادم که شأن این شهید را حفظ می‌کنیم و امیدوارم که این اتفاق رخ داده باشد.
علیرضا برازنده مدیر فیلمبرداری  فیلم آسمان غرب» هم در سخنانی بیان کرد: درباره حرکت دوربین در این فیلم یک استراتژی داشتیم و به نتیجه رسیدیم که خیلی از سکانس‌های ما قطع نشوند و لانگ‌تیک باشند.

در این نشست آرمین رحیمیان و روح الله زمانی (بازیگر)، میثم مولایی (تدوینگر)، بهزاد جعفری طادی (طراح صحنه)، بهزاد آقابیگی (طراح لباس)، مسعود سخاوت دوست (آهنگساز)، ایمان کرمیان (مسئول جلوه‌های ویژه میدانی) و جواد مطوری (مسئول جلوه‌های ویژه بصری) نیز حضور داشتند.
انتهای پیام
 

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *