این روزها که در آستانه شروع جشنوارههای فجر هستیم، نشست خبری جشنواره چهل و یکم در روز سهشنبه با مباحثی درباره اعدام علیرضا اکبری برگزار و خانه سینما هم خواستار آزادی جعفر پناهی شد، نرخ ارز و سهمیه حج ۱۴۰۲ نتیز مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش آرونو ، آخرین سهشنبه دی ماه امسال در حالی شروع شد که نشست خبری جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر برای رونمایی از پوستر و اعلام برنامههای این رویداد در تالار رودکی در حالی برگزار شد که هوشنگ توکلی (بازیگر) از اعدام علیرضا اکبری به دلیل جاسوسی قدردانی کرد و در بخش دیگری از این نشست دبیر این رویداد گفت: «عده زیادی برای شرکت در جشنواره با تهدید رو به رو شدند ولی عاشقانه به پای تئاتر ایستادند بنابراین دستشان را می بوسم که برای فرهنگ کشور خود ایستادند.» در این نشست جدولی هم از اسامی نمایشهای بخش بینالملل این دوره از جشنواره ارائه شد.
در همین روز هیات مدیره خانه سینما در متنی خطاب به مسئولان و مراجع قضایی خواستار آزادی جعفر پناهی (کارگردان سینما) شد.
همچنین رییس سازمان حج و زیارت نرخ ارز و سهمیه حج ۱۴۰۲ را اعلام کرد و با تشریح جزییات تفاهمنامه حج ایران و عربستان، در این باره گفت: نرخ تخصیصی برای ارز حج ۱۴۰۲ از سوی دولت، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و سهمیه حج ایران ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شد. همچنین رییس سازمان حج و زیارت از انصراف زائران از سفر عتبات به دلیل افزایش نرخ ارز و رایزنی با دولت برای تخصیص شش میلیون تومان وام قرضالحسنه برای سفر عتبات خبر داد و دلایل بلاتکلیفی سفر زیارتی سوریه را تشریح کرد.
هفتصد و هشتاد و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز صبح روز سه شنبه به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که با اشاره به اینکه دولت مردمی نگاهی اصیل به حوزه فرهنگ دارد، گفت: دولت انقلابی، فرهنگ را پیش زمینه تحقق پیشرفت تمامی حوزهها تلقی می کند که در عرض هیچ حوزه ای نیست بلکه حوزه فرهنگ کنار همه حوزهها قرار دارد تا اسباب رشد و تعالی عرصه های مختلف را فراهم کند.
اجباری شدن زبان فارسی در یک دانشگاه خارجی
در ادامه، بنا به پیشنهاد رایزنی فرهنگی ایران و نمایندگی بنیاد سعدی در بوسنی و هرزگوین و با همکاری دانشکده فلسفه دانشگاه سارایوو، زبان فارسی برای دانشجویان شرق شناسی این دانشگاه اجباری شد. کلاسهای آموزش زبان فارسی به صورت دو واحد اجباری برای دانشجویان شرق شناسی سالهای اول تا پنجم به مدت سه روز در هفته برگزار میشود.
از طرفی رقابتِ ۲۱ شرکتکننده ایرانی و خارجی در بخش بینالملل بیستوچهارمین جشنواره قصهگویی که به میزبانی یزد از دو روز پیش شروع به کار کرده است، از سهشنبه آغاز شد.
از آهنگسازی پسر انتظامی تا درگذشت بتهوون ایرانی و برگزاری دوباره کنسرتها
یکی از اخبار دیگر روز سهشنبه پیرامون فیلم «شوماه» بود، این فیلم که اولین تجربه بلند سینمایی مژگان بیات و روایتی عاشقانه در بستر جنگ است که حماسه و سلحشوری شهدای غواص را با بازی فاطمه معتمدآریا، پژمان بازغی و روزبه حصاری به تصویر کشیده است، توسط سروش انتظامی، آهنگسازیاش به پایان رسیده است.
سهشنبه برای فرهنگ و هنر تا حدودی هم غمانگیز بود، دو تن از پیشکسوتان موسیقی و دوبلاژ ایران را از دست دادیم، علی اکبرپور اسطلخی ـ موسیقیدان پیشکسوت ـ که اهالی موسیقی او را با نام «بتهوون ایران» میشناسند، صبح سهشنبه در ۸۸ سالگی پس از طی یک دوره بیماری و هوشنگ لطیفپور ـ پیشکسوت دوبلاژ ایران ـ نیز شامگاه دوشنبه در کانادا درگذشتند.
اما خبرهای خوبی هم برای حوزه موسیقی رقم خورد، بعد از گذشت وقفهای در برگزاری کنسرتها، امید جهان با اجرای موسیقی نواحی ایران در تالار وحدت، دور جدید کنسرتها را آغاز کرد.
افزون بر اینها، مدیر تولید و امور هنری شبکهی آی فیلم در گفتوگویی با آرونو ، از پخش برنامه «سینما آی فیلم» به عنوان ویژهبرنامه جشنواره فیلم فجر خبر داد.
اخباری از جنس جشنواره تئاتر فجر
مرور بر هفتمین جشنواره تئاتر فجر نیز سوژه یکی از گزارشهای منتشر شده در حوزه تئاتر روز سهشنبه بود؛ در جشنواره هفتم تئاتر فجر برای اولین بار بخش عروسکی و فیلمتئاتر هم اضافه شده و این جشنواره در بخشهای مسابقه، ویژه، جنبی، کودک، عروسکی و فیلمتئاتر برگزار شده و ۵۶ اثر شرکتکننده در این جشنواره در این بخشها روی صحنه رفتهاند.
با طاهره شاددل، کارگردان نخستین اجرای بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر در مقام کارگردان و بازیگر هم به گفتوگو نشستیم، او که دغدغه اهمیت به این حوزه را از سوی مدیران دارد، معتقد است: رادیو تئاتر فرصتی برای گروههای شهرستانی و بیشتر دیده شدن است، تاکید میکند: رادیو تئاتر یکی از بخشهای مهم جشنواره فجر برای استانهایی است که از امکانات کمتری بهره میبرند؛ چراکه با ابتداییترین نیازهای اجرای یک نمایش، اثری جذاب و تاثیرگذار را خلق و به مخاطب ارائه میکنند.
بازگشت «هفت» با هالهای از ابهامات
برنامه سینمایی «هفت» با تمرکز بر اخبار، حواشی و تحلیل های سینمایی، یک دهه است که از شبکه سه سیما پخش میشود اما بنا به تصمیم مدیران تلویزیون، حالا قرار است این برنامه به شبکهای دیگر منتقل شود؛ خبری که فعلا در حد چند جمله باقی مانده و جزییاتی در این زمینه اعلام نشده است. با این همه پیش بینی می شود «هفت»ِ جدید با تحولات اساسی از جمله تغییر در مجری و ساختار همراه باشد.
این هنر زنانه است؟
همواره بر نقشِ مهم آنان در عرصه هنرهای سنتی و صنایع دستی تأکید میشود. دستمزد اغلب آنان در رشتههای مختلفِ صنایع دستی مانند بافندگی ناچیز است اما به هر روی فعالیت میکنند؛ در خانه، در روستا، در کارگاه. برخی کارشناسان عقیده دارند آنها از ظرافتهای ذهنی برخوردار هستند که کمتر در مردان دیده میشود؛ بله. این موارد همگی مربوط به زنان است. زنانی که در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی فعالیت میکنند و طبقِ آمار، بارِ ۸۵ درصد از تولید بر دوش آنان است. اما آیا این موارد باعث میشود تا صنایع دستی را رشتهای زنانه بدانیم؟ ادامه این گزارش را در اینجا بخوانید.
ماجرای کشف سکههای مسی در چمشیر
دو سکه مسی آبشخاتون، از جمله شاخصترین آثار تاریخی شناسایی شده از سوی باستانشناسانی است که ۴۰ روز حوضه آبگیر سد چمشیر را کاوش کردهاند، ماجرای کشف این دو سکه خاتون ایرانی را میتوانید در این گزارش که در حوزه میراثفرهنگی آرونو منتشر شده است، بخوانید.
از تقدیر بحثبرانگیز موزه ملی سینمای ایتالیا تا کشف مقابر باستانی در چین
در حوزه ادبیات و کتاب در جهان، میتوان به انتشار کتاب خاطرات «بوریس جانسون»،نخست وزیر سابق بریتانیا شامل وقایع سالها فعالیت در این سمت و انتخاب «آنتونی جوزف» برای نگارش مجموعه شعر «غزلهایی برای آلبرت» به عنوان برنده جایزه شعر «تی. اس. الیوت» اشاره کنیم.
این در حالی است که اظهارات «جرمی کلارکسون» ـ مجری سابق برنامه «تخت گاز» ـ در مگان مارکل برای او دردسرساز شد و درست یک ماه پس از اینکه انتشار این مطلب در روزنامه سان، خشم همگان را برانگیخت، احتمالا سرویس ویدئویی آمازون پرایم، ساخت دو مجموعه برنامه این مجری کهنهکار تلویزیون را دیگر تمدید نخواهد کرد.
از خبرهای جالب سینمایی هم میتوان به تقدیر «کوین اسپیسی» که از سوی موزه ملی سینمای ایتالیا شاره کرد، این در حالی بوده که این بازیگر در چند وقت اخیر با اتهامات متعدد تجاوز جنسی مواجه بوده است. از سویی هم درام «شب دوازدهم» ساخته «دومینیک مول» به عنوان برنده بهترین فیلم و فیلمنامه در بیست و هشتمین دوره جوایز لومیر فرانسه انتخاب شد.
در حوزه میراثفرهنگی هم خبری از یک کشف در چین داشتیم، بر این اساس باستانشناسان با کاوش در چین ۲۱ مقبره باستانی متعلق به دودمان «هان» را کشف کردند.
انتهای پیام