خیران رقبای کمیته امداد نیستند / کاهش آسیب‌های اجتماعی، رکن توانمندسازی نیازمند توجه است

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، حبیب‌الله آسوده امروز _پنجشنبه نوزدهم مهر_ در آئین تجلیل و نکوداشت مؤسسات خیریه، مراکز نیکوکاری و گروه‌های جهادی اظهار کرد: هیچیک از خیریه‌ها تکلیفی برای رفع نیاز نیازمندان ندارند، مگر برای احسان و در سرزمین اسلامی فارغ از ارتباط با کمیته امداد، کار خیر می‌کنند که وظیفه داریم از آنها تشکر کنیم.

وی افزود: اگر خیریه‌ها و خیران نبودند، وظیفه حاکمیت و به نیابت از حاکمیت کمیته امداد و بهزیستی بیشتر می‌شد و خیران به کمک نظام و ارگان‌های حمایتی آمده‌اند و در بحث مردمی‌سازی حمایت‌ها، تشکل‌های مردمی و تولیدکنندگان ارزش و کار از ارزش بالایی برخوردار هستند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: از دیدگاه کمیته امداد، خیریه‌ها، مسئولان خیریه‌ها و خیران رقیب نیستند، بلکه جان نظام احسان کشور، ساختار مردمی کمیته امداد، بازوان اصلی صیانت از کرامت و عزت مردم، بال عاطفی نظام و سلسله نسیم مهربانی نظام اجتماعی کشور هستند.

آسوده ادامه داد: خیران را به کمیته امداد دعوت نمی‌کنیم، بلکه آنها را به حل مسئله نیازمندان و انجام فعالیت‌های خیر دعوت می‌کنیم، کم‌رنگ شدن فقر در این حیطه مد نظر است و اهمیتی ندارد این اتفاق به واسطه چه ارگان یا چه فردی صورت گیرد و امروز برای اثربخشی حمایت‌ها، راهبردها باید تغییر کنند.

وی با بیان اینکه باید بعضی از شیوه‌های خدمت در گذشته را تغییر دهیم و امروز متمرکز باید روی توانمندسازی نیازمندان باشد، گفت: با تغییر جهت حمایت‌ها و راهبردها، منابع اثربخش‌تر خواهد شد و موازی‌کاری‌ها کاهش می‌یابد و برای این هدف، شش عرصه توانمندسازی باید مد نظر قرار گیرد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: نخستین موضوع حائز اهمیت، شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل و بازگرداندن آنها به چرخه آموزش است، هیچ کودک، نوجوان و جوانی نباید به دلیل مشکلات اقتصادی از تحصیل باز بماند و چه بسا از میان این فرزندان، انسان‌های توانمندی خلق خواهند شد.

آسوده افزود: موضوع دوم در عرصه توانمندسازی، توجه به امر ازدواج و گفتمان‌سازی ازدواج آسان است که برای این موضوع گروه‌های مردمی باید فعالیت داشته باشند، تأمین مسکن نیازمندان از دیگر ابعاد توانمندسازی است که علاوه بر فعالیت‌هایی که انجام آنها مد نظر قرار دارد، با حمایت خیران و گفتمان‌سازی در جامعه، میزان اجاره و رهن منازل باید کاهش یابد.

وی تصریح کرد: چهارمین عرصه توانمندسازی راجع به سلامت و درمان است و باید کاری کنیم که اگر نیازمندان درد جسمانی دارند، درد فقر نداشته باشند؛ ایجاد کار، اشتغال و تولید اقتصادی نیز رکن پنجم توانمندسازی است که باید به این موضوع اهمیت دهیم و برای تربیت اقتصادی صبر کنیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: رکن آخر توانمندسازی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، کنترل و گفتمان‌سازی در کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد است، همچنین انتظار می‌رود خیران و خیریه‌ها برای ازدواج پایدار و واسطه‌گری ازدواج ماندگار اقدام کنند، چراکه با کمتر شدن آسیب‌ها، نقاط قوت بیشتر می‌شود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *