حسادت در کودکان؛ دشمن یا پیام‌رسان ؟

فهرست مطالب

نوشین میر جهانیان در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو اظهار کرد: گاهی اوقات هنگامی که کودکی از موفقیت خواهر یا برادرش ناراحت می‌شود و نوجوان از توجه والدین به فرزند دیگر دلخور است، والدین به سرعت از عبارت حسود نباش استفاده می‌کنند.

وی افزود: براساس جدیدترین پژوهش‌های روان‌شناسی کودک در سال ۲۰۲۴ حسادت یک هیجان طبیعی و تکاملی در کودکان است که نشان‌دهنده نیازهای دیده‌نشده عاطفی آن‌هاست و یک ویژگی منفی شخصیتی نیست.

دکتری تخصصی مشاوره گفت: زمان حسادت کودک و نوجوان، والدین نباید آنها را سرکوب کنند، باید شنونده خوبی باشند و به جای نهی کردن به کودک اجازه دهند احساساتش را مطرح کند.

وی ادامه داد: مقایسه‌هایی مثبت در زمان حسادت و عنوان کردن «تو باهوش‌تری» و غیره حسادت را در فرد شعله‌ور می‌کند.

میرجهانیان اضافه کرد: تقویت عزت‌نفس اثرگذار است چون کودک و نوجوان حسود اغلب احساس کم‌ارزشی می‌کند، بنابراین والدین با تعریف‌های واقعی، حس توانمندی را باید افزایش دهند.

دکتری تخصصی مشاوره با اشاره به فضای اختصاصی برای هر کودک اضافه کرد: در نظر گرفتن زمان، حتی ۱۰ دقیقه که اندک به نظر می‌رسد اما اختصاص دادن وقت دونفره با هر فرزند، معجزه می‌کند.

وی تصریح کرد: والدین باید بدانند اگر حسادت به درستی در فرزند مدیریت شود، همچون یک پل موجب رشد هیجانی کودک می‌شود و مانعی برای شخصیت نیست.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *