نوشین میر جهانیان در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو اظهار کرد: گاهی اوقات هنگامی که کودکی از موفقیت خواهر یا برادرش ناراحت میشود و نوجوان از توجه والدین به فرزند دیگر دلخور است، والدین به سرعت از عبارت حسود نباش استفاده میکنند.
وی افزود: براساس جدیدترین پژوهشهای روانشناسی کودک در سال ۲۰۲۴ حسادت یک هیجان طبیعی و تکاملی در کودکان است که نشاندهنده نیازهای دیدهنشده عاطفی آنهاست و یک ویژگی منفی شخصیتی نیست.
دکتری تخصصی مشاوره گفت: زمان حسادت کودک و نوجوان، والدین نباید آنها را سرکوب کنند، باید شنونده خوبی باشند و به جای نهی کردن به کودک اجازه دهند احساساتش را مطرح کند.
وی ادامه داد: مقایسههایی مثبت در زمان حسادت و عنوان کردن «تو باهوشتری» و غیره حسادت را در فرد شعلهور میکند.
میرجهانیان اضافه کرد: تقویت عزتنفس اثرگذار است چون کودک و نوجوان حسود اغلب احساس کمارزشی میکند، بنابراین والدین با تعریفهای واقعی، حس توانمندی را باید افزایش دهند.
دکتری تخصصی مشاوره با اشاره به فضای اختصاصی برای هر کودک اضافه کرد: در نظر گرفتن زمان، حتی ۱۰ دقیقه که اندک به نظر میرسد اما اختصاص دادن وقت دونفره با هر فرزند، معجزه میکند.
وی تصریح کرد: والدین باید بدانند اگر حسادت به درستی در فرزند مدیریت شود، همچون یک پل موجب رشد هیجانی کودک میشود و مانعی برای شخصیت نیست.