به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، مرکز توسعه و آزادیهای رسانهای فلسطین (MADA) اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی در ماه گذشته ۶۵ مورد نقض حقوق خبرنگاران را در کرانه باختری اشغالی و غزه مرتکب شدهاند که ۲۲ مورد آن در کرانه باختری و ۴۳ مورد در غزه بود.
این حملات که نشاندهنده الگوی هدفگیری خبرنگاران برای جلوگیری از پوشش خبری و اطلاعرسانی است که با هدف «ساکت کردن خبرنگاران و جلوگیری از مستندسازی وقایع و جنایات برای جامعه جهانی» صورت میگیرد. این سازمان تأکید کرد که نیروهای اسرائیلی خانههای هفت خبرنگار را در غزه از طریق حملات هوایی هدفمند تخریب کردهاند.
از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳، این رژیم جنایتهای بیسابقهای در برابر اهالی رسانه مرتکب شده است؛ بر اساس اعلام کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ)، ۱۹۲ خبرنگار در این جنگ به شهادت رسیدهاند که این تعداد بیشتر از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر است.
خبرنگاران حین پوشش درگیریها با خطرات بیسابقهای روبهرو هستند و بارها هدف حملات مستقیم نیروهای اسرائیلی قرار گرفتهاند؛ کمیته حفاظت از خبرنگاران گزارش داده که اسرائیل دومین کشور در جهان است که از پاسخگویی برای قتل خبرنگاران سر باز زده است.
جوودی گینزبرگ، مدیر اجرایی این کمیته گفت: «نیروهای اسرائیلی بهطور هدفمند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار میدهند و تمایلی به مجازات عوامل این جنایات ندارند.»
این در حالی است که برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد. این پروتکل در ماده ۷۹ بیان میکند که خبرنگاران حین درگیریهای مسلحانه بهعنوان غیرنظامی تلقی میشوند و باید همچون سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند.
تجهیزات رسانهای نیز باید بهعنوان اموال غیرنظامی محافظت شود. رژیم صهیونیستی در جنگ ویرانگر علیه نوار غزه، تاکنون بیش از ۴۴ هزار و ۶۰۰ نفر، بهطور عمده زنان و کودکان را به کام مرگ کشانده است.
دادگاه کیفری بینالمللی ماه گذشته، حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین، به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه را صادر کرد، همچنین اسرائیل با پروندهای برای نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری روبهرو است.