مدیران جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران با اشاره به افزایش اعتبار و جایگاه این جشنواره از اختصاص یک بخش ویژه به فلسطین و تولید ۱۰ فیلم در این زمینه خبر دادند.
به گزارش آرونو ، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران صبح سهشنبه ۸ اسفندماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و در آن محمدرضا کریمی صارمی و حامد علامتی – دبیر و رییس جشنواره- به توضیح درباره جزییات بخشهای مختلف این رویداد پرداختند.
کریمی ابتدا بیان کرد: با اتفاقهای جدید در اکران پنج سال گذشته، پویانمایی دیگر به جایگاه خوبی رسیده و در همین راستا امسال ۱۲ فیلم سینمایی به جشنواره رسیده و طبق آمار ۲۵ فیلم پویانمایی در حال تولید هستند و الان فرصت خوبی برای سرمایهگذاری در این حوزه است.
وی با اشاره به اعتباری که جشنواره در سالهای گذشته به دست آورده و تلاشی که برای برگرداندن جشنواره به تقویم خودش پس از دوران پاندمی انجام شده است، گفت: ۴۲۵ اثر به دبیرخانه رسید که ۱۳۹ فیلم ایرانی به جشنواره راه یافته است که ۳۳ فیلم در بخش مسابقه حضور دارد.
او افزود: باغ کتاب برای این دوره از جشنواره یک سالن اختصاص داده که در ساعات صبح دانشآموزان میتوانند به صورت رایگان به تماشای فیلم بروند و عصرها هم خانوادهها. همچنین تمام نشستهای تخصصی به صورت آنلاین هم برپا خواهند شد.
کریمی افزود: یک هیأت از چین با هزینه خودشان به ایران میآیند تا بررسیها و مذاکراتی را برای کار با توجه به درک جایگاه پویانمایی ایران داشته باشند.
دبیر جشنواره پویانمایی در بخشی دیگر به بخش ویژه فلسطین، سرزمین مقدس اشاره کرد و گفت: ما در این بخش ۱۰ فیلم را کلید میزنیم تا برای آینده آثاری تولید شوند.
به گفته وی بازار ملی پویانمایی نیز با حضور ۲۸ شرکتکننده برگزار میشود. همچنین تمام کتابخانههای ثابت و سیار کانون قرار است در سومین دوره خود در روز پویانمایی به نمایش فیلم بپردازند.
در ادامه این نشست حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رییس جشنواره با تبریک اعیاد شعبانیه و با اشاره به انتخابات پیشرو مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان به توصیف پویانمایی و جذابیت و جایگاه آن پرداخت و گفت: ما تلاش میکنیم در شکل کار، از محتوا غافل نشویم. طبق فرمایش امام خمینی (ره) که هنر عبارت است از دمیدن تعهد به روح انسان، سعی میکنیم این رویکرد را در پویانمایی دنبال کنیم.
وی به فروش و تعداد مخاطب زیاد انیمیشن «بچه زرنگ » هم اشاره کرد و افزود: این نمونه کار کانون است که همچنان روی پرده سینماها است و حالا مفتخریم که اعلام کنیم این جشنواره پس از سالها توانسته از یک جایگاه جهانی و صاحب سبک در میان فعالان این حوزه برخوردار باشد. براین اساس در تلاش هستیم تا پلی میان هنرمندان داخلی و خارجی باشیم و آثاری را مبتنی بر ارزشهای ایرانی و اسلامی معرفی کنیم.
علامتی همچنین بیان کرد: متاسفانه سیزدهمین دوره این جشنواره با یک نسلکشی در دنیا همراه شده و به همین دلیل این رویداد با بخش «فلسطین، سرزمین مقدس» تلاش میکند رسالت خود را تا حدی انجام دهد.
او به برگزاری نشستهایی با موضوع هوش مصنوعی هم اشاره کرد و ادامه داد: حدود ۱۵۵۸ اثر دریافتی در قالبهای مختلف و از ۷۲ کشور به جشنواره رسیده است.
علامتی در بخشی دیگر اضافه کرد: ما در بخش تولید، در حوزههای دینی و هویتی حتما با نقطه مطلوب فاصله داریم و تلاش میکنیم کاستیهای گذشته برطرف شود. اما در این مسیر کانون به تنهایی نمیتواند حرکت کند.
او تاکید کرد: یکی از برنامههای بلندمدت ما این است که از طریق پویانمایی بذر ایمان را در دل مخاطب بکاریم.
وی به همکاری با جشنواره فجر و تعامل با آن هم اشاره کرد و گفت: با وجود چهار فیلمی که امسال در جشنواره فجر بود و همراهی دبیر این رویداد، برخی معتقد بودند که این آثار باید در اصفهان (جشنواره فیلم کودک و نوجوان) باشند ولی با استدلالهای ما فیلمها در جشنواره فجر پذیرفته شدند.
جشنواره فیلم انیمیشن از ۱۳ تا ۱۷ اسفندماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام