روحالله خزایی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو، با بیان اینکه نوبتگیری سنجش بدو ورود به دبستان و کودکستان از ابتدای فروردین سال جاری آغاز شده است، اظهار کرد: بر اساس آمارهای اداره ثبت احوال استان اصفهان پیشبینی آموزش و پرورش استان طی سال جاری برنامهریزی برای سنجش سلامت ۷۷ هزار نوآموز است که به همراه نوآموزان اتباع باید تعداد ۸۳ هزار دانشآموز نوبتگیری سنجش سلامت بدو ورود به دبستان برای آنها ثبت شود؛ تاکنون نزدیک به ۵۷ هزار نفر در سامانه نوبتگیری شدند، اما بر اساس آمارها، هنوز حدود ۲۰ هزار نوآموز نامنویسی در سامانه را انجام ندادهاند.
وی درباره فعالیت ۳۷ پایگاه سنجش نوآموزان در نواحی و مناطق استان افزود: بر اساس طرح جدید سنجش سلامت نوآموزان، لازم است تمام خانوادههایی که فرزند آنها مهر سال ۱۴۰۳ وارد پایه اول میشود، با مراجعه به وبگاه مورد نظر باید تا پایان مهلت مقرر نسبت به دریافت نوبت اقدام کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان ادامه داد: تقاضا داریم خانوادهها زمان سنجش را عقب نیندازند و با وارد شدن به سامانه آموزشوپرورش به نشانی my.medu.ir و انجام فرایند نوبتگیری در تاریخ مشخص شده به مراکز سنجش جسمانی و آمادگیهای تحصیلی دانشآموزان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه خانوادهها نوبتگیری نوآموزان را به روزهای پایانی موعد مقرر موکول نکنند، تصریح کرد: در سطح استان اصفهان ۳۷ پایگاه فعال سنجش بدو ورود در نظر گرفته شده است که برای سهولت و تسریع فرایند سنجش حدود شش پایگاه شیفت عصر را هم برنامهریزی کردهایم.
شرط ثبتنام کلاس اولیها انجام ارزشیابی سنجش سلامت است
خزایی با اشاره به اینکه از حدود ۷۷ هزار نوآموز پایه اول استان که طی سال جاری پیشبینی میشود به کلاس اول بروند، تاکنون حدود ۵۷ هزار نفر نوبتگیری سنجش را در سامانه مورد نظر انجام دادهاند، اما بر اساس آمارها حدود ۲۰ هزار نوآموز نامنویسی اقدام نکردهاند، گفت: متولدین یکم مهر ۱۳۹۶ تا یکم مهر ۱۳۹۷ که سال ۱۴۰۴ وارد پایه اول دبستان میشوند، باید در برنامه سنجش بدو ورود شرکت کنند در غیر این صورت امکان ثبتنام در پایه اول را نخواهند داشت.
وی تأکید کرد: در تلاش هستیم که فرایند نوبتگیری و ثبتنام دانشآموزان در پایگاههای سنجش سلامت سطح استان تا سیویکم اردیبهشت ۱۴۰۳ به پایان برسد و از خانوادهها درخواست میکنیم، در این روزها نسبت به فرایند سنجش سلامت فرزندان خود اقدام کنند و روند آن را به روزهای پایانی آخر ماه موکول نکنند، چرا که ممکن است با چالش و ترافیک نوبت مواجه شوند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان با اشاره به اینکه برای هر نوآموز تنها یکبار امکان دریافت نوبت وجود دارد و والدین موظف هستند در تاریخ و زمان مقرر در محل پایگاه حاضر باشند، ادامه داد: فرایند دریافت نوبت به شیوهای ساده و آسان طراحی شده تا خانوادهها بتوانند بدون نیاز به مراجعه به کافینت، این کار را از منزل با موبایل یا لپتاپ انجام دهند و هزینه آن را نیز به صورت برخط از درگاه اینترنتی my.medu.ir پرداخت کنند، امکان دریافت نوبت و پرداخت هزینهها به صورت اینترنتی نیز میسر بوده که سبب کاهش بسیاری از مشکلات و چالشهای گذشته شده است.
وی افزود: هزینه سنجش بدو ورود به دبستان و کودکستان ۶۰ هزار تومان است که به صورت سامانهای دریافت میشود و هیچگونه وجه نقدی در پایگاهها دریافت نخواهد شد. اگر خانوادهای در تاریخ مشخص شده به پایگاههای مربوطه مراجعه نکند، مشمول پرداخت جریمه (واریز مجدد ۶۰ هزار تومانی) سنجش سلامت نوآموز خود میشود و باید منتظر نوبتدهی جدید توسط مدیر مدرسه باشد.
خزایی تصریح کرد: همراه داشتن شناسنامه والدین و دانشآموز، کارت واکسیناسیون، معرفینامه از مدرسه و یک قطعه عکس برای انجام مراحل سنجش در پایگاهها لازم است، تنها هزینه آن به صورت برخط از درگاه اینترنتی my.medu.ir قابل پرداخت خواهد بود و خانوادهها به هیچوجه مبلغ مورد نظر را به مراکز تحویل نمیدهند.
وی با اشاره به اینکه در ۱۶ منطقه استان اصفهان نوبتگیری سنجش نوآموزان به پایان رسیده است، گفت: در این طرح بیشترین تراکم را در مرکز شهر اصفهان بهویژه شاهینشهر، فلاورجان، کاشان، نجفآباد، خمینیشهر و زرینشهر مواجه هستیم.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان اظهار کرد: فرایند دریافت نوبت به شیوهای ساده و آسان طراحی شده تا خانوادهها بتوانند بدون نیاز به مراجعه به کافینت، این کار را از منزل با موبایل یا لپتاپ انجام دهند و هزینه آن را نیز به صورت برخط از درگاه my.medu.ir پرداخت کنند.
وی افزود: خانوادهها به دور از هرگونه استرسی شرایط حضور کودک را در پایگاههای سنجش سلامت فراهم کنند و تغذیه مناسب، استراحت و خواب کافی فرزند را در نظر بگیرند تا بدون دلهره فرایند سنجش سلامت برای آنها انجام شود، شرط ثبتنام کلاس اولیها انجام ارزشیابی سنجش سلامت است و خانوادهها باید برگه نهایی سنجش را به مدیر مدرسه تحویل دهند.
خزایی خاطرنشان کرد: دادههای جمعآوریشده در فرایند سنجش نوآموزان در اختیار حوزههای پرورشی، آموزش ابتدایی و علوم پزشکی قرار خواهد گرفت تا خدمات مورد نیاز به دانشآموزان ارائه و زمینه برای کاهش آسیبها فراهم شود.