ثبت رکورد ۱۸.۵ میلیون تنی ترانزیت

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، سید احسان خاندوزی در اختتامیه دوره شبیه‌سازی مذاکرات وزرای بریکس گفت: در دولت سیزدهم سه حوزه در دولت دیپلماسی اقتصادی در دستور کار بود. محور اول در ذیل توجه به همسایگان، عضویت در پیمان شانگهای و بریکس بود. محور این بود که تجارت بین‌المللی در ذیل وزارت اقتصاد را تقویت کنیم. کشور توانست در سال گذشته به جهت حجم ترانزیت رکورد تمام سال‌های گذشته را پشت سر بگذارد.

ثبت رکود 18.5 میلیون تنی ترانزیت در 1402

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه 18.5 میلیون تن بالاترین رقم ترانزیت ثبت شده است، گفت: در چهار ماهه سال جاری نیز شاهد رشد 58 درصدی ترانزیت نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم. این به معنای استفاده از مزیت کریدوری ایران است.

وی ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری های خارجی معتبر نیز در سال گذشته بالاترین میزان سرمایه‌گذاری خارجی را در 16 سال گذشته ثبت کردیم. با وجود فشارهای تحریمی توانستیم اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی را جلب کنیم. همچنین یکی از بالاترین رکورد های حجم و ارزش وزنی صادرات غیر نفتی رقم خورده است. این موارد به عنوان محور دوم وظایف مرتبط با سازمان سرمایه‌گذاری و گمرک امید بخش بود.

اهمیت تربیت نیروهای انسانی متخصص در بستر ارتباطات بین‌المللی

خاندوزی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در زمینه دیپلماسی اقتصادی گفت: محور سومی که بیش از همه امیدآفرین است تربیت نیروهای متخصص در زمینه دیپلماسی اقتصادی است. تلاش کردیم با همکاری سازمان همکاری‌های اسلامی این دوره را برگزار کنیم تا سرمایه‌گذاری بلند مدتی را در زمینه دیپلماسی اقتصادی داشته باشیم. سرمایه‌گذاری بلند مدت بر روی سرمایه انسانی است و بهتر است بر روی شبکه ارتباطی نیروهای انسانی کشورها سرمایه‌گذاری کنیم. به همه دانشجویان بابت انگیزه آنها در این زمینه تبریک می‌گویم.

خاندوزی: برخلاف القائات دوره در امنیت برگزار شد

وی گفت: امیدوار هستیم در سال‌های آینده آموزش دهندگانی از این دوره‌ها خارج شوند که بتوانیم با کمک آنها نیروهای خبره و با صلاحیت تربیت کنیم. در پایتخت ایران با وجود همه القائات رسانه‌ای در شرایط امن چنین رویدادهایی را برگزار می‌کنیم. ضمن اینکه هدف ما از برگزاری چنین دوره‌هایی پیگیری مسیر پیشرفت و پرورش استعدادهای جدید برای کشور است.

اجرای 40 برنامه آموزشی در 60 کشور توسط سازمان همکاری‌های اسلامی

محمد هزیمه نماینده مجمع جوانان سازمان همکاری‌های اسلامی در اختتامیه شبیه‌سازی بریکس گفت: تاکید ما در این رویداد بر آموزش است. اهمیتی که از سوی ایرانیان و دانشگاهیان شاهد بودیم و نشان دهنده دیدگاه‌های امیدوارانه نسبت به آینده است. امروز شاهد سومین برنامه در سومین سال متوالی هستیم که هدف آن افزایش آگاهی جوانان ایرانی برای آینده است. مقامات ایرانی اعتقاد دارند که همکاری با این جوانان به معنای ساختن آینده بهتر است.

وی افزود: ضرب المثلی در عربی داریم که می‌گوید فرش و قالی گره به گره بافته می‌شود. اگر به آینده توجه کنید نیز چنین است. ما نیز از طریق این آموزش‌ها آینده را شکل می‌دهیم. ما آماده هستیم تا برای جوانان ظرفیت‌سازی کنیم. اقداماتی که تا امروز انجام شده کافی نیست. جمعیت منطقه ما جوان است هر چند که شاهد مشکلات متعددی هستیم. ما در بیش از 60 کشور 40 برنامه اجرا کردیم. این برنامه‌ها شامل آکادمی های دیپلماسی است. در برخی موارد شخص وزرا برای آموزش حضور پیدا می‌کنند.

امضای تفاهم‌نامه بین وزارت اقتصاد مجمع جوانان سازمان همکاری‌های اسلامی

نماینده مجمع جوانان سازمان همکاری‌های اسلامی اظهار کرد: ما یک مرکز رشد بین‌المللی ایجاد کردیم که به جوانان کمک می‌کند. نمایندگی‌های آن در قطر و ترکیه وجود و امیدوار هستیم در ایران نیز چنین مرکزی را ایجاد کنیم. معتقد هستیم که توانسته ایم روابط دوستانه ای با ایران ایجاد کنیم و یک تفاهم‌نامه با وزارت اقتصاد و دانشگاه امام صادق امضا کردیم. 

سه هدف برگزاری دوره شبیه‌سازی مذاکرات بریکس در تهران

ده‌شیری رئیس دانشکده وزارت خارجه با اشاره به اینکه ما با همکاری‌های انجام شده شبیه‌سازی مذاکرات بیریکس را انجام دادیم، گفت: صفرای کشورهای بریکس همکاری خوبی برای اجرای این برنامه داشتند. در این برنامه دانشجویانی از دانشگاه‌های برتر ایران حضور داشتند. ما مذاکرات وزرای بریکس را به صورت موفقیت آمیز شبیه‌سازی کردیم.

کارشناسان مختلفی را دعوت کردیم و آنها به دانشجویان آموزش دادند. این روش به دانشجویان به شناخت آنها از جایگاه کشورها در مجامع چند جامعه اقتصادی کمک می‌کند. این افراد می‌توانند سرمایه‌گذاری و مکانیزم های مالی مشترک را تقویت کنند. شبیه‌سازی فضای لازم برای فضای خلاقانه و انتقادی فراهم می‌کند. در عین حال این فرصت فراهم می‌شود تا فضای بریکس به افکار عمومی ایران بیشتر معرفی شود.

رئیس دانشکده وزارت امور خارجه تاکید کرد: سه هدف در برگزاری این دوره دنبال شد. شناخت عمیق تر از مجامع بین‌المللی و سازمان های اقتصادی آن، شناخت ساختار و اهداف بریکس و نقش آن در توسعه اقتصادی کشورهای عضو و مهارت افزایی و ارتقا عملی شرکت کنندگان سه هدفی بود که در این دوره دنبال شد.

اصول بریکس بر چند جانبه گرایی است

آریل لیماک نماینده اجرایی آفریقای جنوبی در بریکس با اشاره به اینکه ما بر مکانیزم های بریکس نظارت داشتیم، گفت: علاقه‌مند هستیم شاهد حضور دانشجویان بیشتری در این دوره ها باشیم و همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. شبکه دانشگاه‌های بریکس زمینه خوبی در این زمینه ایجاد کرده‌اند.

وی ادامه داد: اصول بریکس بر چندجانبه و همکاری متقابل تاکید دارد. با افتخار می‌توان گفت که امروز روز ایده‌ها و راه حل ها است. ما می‌توانیم به صورت یک بلوک و گروه حرکت کنیم. با توجه به تاریخ و گذشته‌های متفاوت می‌توانیم تعامل مردم با مردم داشته باشیم و این روح و ذات بریکس است. به واسطه مشارکت دانشجویان و انتقال تجارب، می‌توان شاهد مسیر بسیار موفقیت آمیزی بود. برای بریکس مایه افتخار است که بتوانیم این مسیر را پیش ببریم و امیدوار هستیم این دوره بستری برای همکاری‌ها در آینده باشد.

پیشنهادات دانش آموختگان دوره شبیه ساز به بریکس

حسین کشیری دبیر اجرایی دوره شبیه‌سازی مذاکرات وزرای بریکس و از مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری های خارجی وزارت اقتصاد با اشاره بیانیه پایانی دوره مذاکرات وزرای بریکس گفت: این بیانیه به صورت پیشنهاد غیر الزام آور برای دفاتر کشورهای عضو بریکس ارسال خواهد شد تا در حد امکان مورد توجه و محور مذاکرات بریکس قرار بگیرد.

از جمله مواردی که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفت، پیشنهاد تاسیس کریدور‌های هوایی شمال جنوب و همکاری در انتقال تکنولوژی های کشاورزی و انرژی های پاک مطرح شد. در این نشست کشورهای عضو بریکس پیشنهاد حذف تحریم‌های ایران و روسیه را به عنوان موانع توسعه روابط را مطرح کردند.

احتمال تأسیس باشگاه شبیه‌سازی مذاکرات ایران در آینده

وی افزود: 350 دانشجو از کل کشور متقاضی حضور در این دوره بودند که 40 دانشجو حضور پیدا کردند. دوره کاملا به زبان انگلیسی برگزار شد و انتخاب نفرات برتر نیز کار سختی بود. ان‌شاءالله در آینده با تأسیس باشگاه شبیه‌سازی ایران نسل بعدی دیپلمات‌های خودمان را معرفی کنیم.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *