تولید لباس‌های الکترونیکی با پارچه‌های نانویی رسانا توسط فناوران ایرانی

|

فهرست مطالب

به گزارش گروه علم وآموزش آرونو ، شرکت‌ دانش بنیان آتیه حکمت آبتین منسوجات پلی‌استری برای شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی در محدوده امواج ایکس تولید می‌کند، این منسوجات خواص رسانایی بهبودیافته دارند و از این رو برای استفاده در صنعت الکترونیک پوشیدنی مناسب است.

بهاره مؤذن‌چی رییس هیات‌مدیره  این شرکت‌ دانش بنیان، با بیان اینکه این پارچه‌ها در حوزه‌هایی نظیر پزشکی و ورزشی قابل استفاده است، گفت: در حال حاضر از این پارچه‌ها به صورت پایلوت توسط یکی از شرکت‌های فعال در حوزه تولید ادوات ارتوپدی استفاده می‌شود. از آنجا که این پارچه‌ رسانای الکتریکی است، می‌توان از آن برای تولید لباس‌های الکترونیکی قابل پوشیدن استفاده کرد.

وی ادامه داد: برای مثال اگر قرار است روی لباس‌های ورزشی قطعات الکترونیکی قرار داده شود، بی‌نیاز از سیم، این پارچه‌ها می‌توانند جریان را از منبع تامین انرژی (باتری) به قطعه مورد نظر (نظیر لامپ) برسانند. بنابراین این پارچه‌ها برای تولید باتری و الکترود منعطف نیز قابل استفاده است. یکی از ویژگی‌های این منسوجات، خواص ضد امواج رادیویی آن است که می‌تواند به منظور محافظت از کاربر در برابر امواج استفاده شود.

مؤذن‌چی تولید مواد شیمیایی با خواص ضدآتش، ضد آفت و ضد میکروب را از دیگر محصولات تولیدی این شرکت نام برد و یادآور شد: در حال حاضر شرکت‌های بزرگ و همچنین شرکت‌های متعددی در حوزه کاغذسازی از محصولات ما استفاده می‌کنند.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مدیرعامل این شرکت گفت: سرمنشأ فناوری پارچه ضد امواج شرکت ما، موضوع پایان‌نامه دکتری من بود که بعد از اتمام تحصیل مطالعات برای تجاری‌سازی در این شرکت ادامه یافت. این شرکت در سال ۱۳۹۲ تاسیس و در سال ۱۳۹۴ دانش‌بنیان شد. تیم بنیان‌گذار این شرکت، بیش از ۸۰ مقاله ISI و چندین اختراع ثبت شده در داخل و خارج از کشور دارند.

وی افزود:‌ منسوجات این شرکت خواص فوق‌العاده‌ای مانند انعطاف‌پذیری، تخلیه الکترواستاتیک، محافظت در برابر اشعه، محافظت در برابر امواج رادیویی، قابلیت انبساط حرارتی و وزن سبک دارند. منسوجات رسانا علاوه بر حفاظت و جذب امواج در تولید منسوجات الکترونیک و وسایل الکترونیکی منعطف و باتری‌های پارچه‌ای نیز کاربرد دارند، همچنین این منسوجات می‌توانند جایگزین مناسبی برای سیم‌ها و کابل‌ها شوند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *