جمشید پژوهان، مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده پنلهای خورشیدی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو ضمن اشاره به افتتاح خط تولید نیروگاه خورشیدی گفت: ما به دنبال توسعه زنجیره ساخت صفحه خورشیدی به صورت صفر تا صد هستیم، پیش از این یک خط تولید صفحه خورشیدی به ظرفیت 500 مگاوات در سال داشتیم و هم اکنون دو خط 900 مگاواتی دیگر نیز آماده شروع به کار است. در مجموع هم اکنون ظرفیت تولید صفحات خورشیدی ایران به 2300 مگاوات در سال خواهد رسید.
پژوهان تاکید کرد: ماده اولیه خطوط ما شیشه، EVA و سلول خورشیدی است و خروجی آن صفحات خورشیدی است. البته برنامه تکمیل خط زنجیره مطابق به برنامهریزی دولت به پیش خواهد رفت.
وی افزود: خط تولید صفحات خورشیدی به منظور پاسخ به جهش نیروگاههای داخل است و علاوه بر آن ظرفیت صادرات نیز وجود دارد و تجربه صادرات به دو کشور در مجموعه ما وجود دارد.
مدیرعامل شرکت تولیدکننده پنلهای خورشیدی گفت: مهمترین رقیب ما در بازارهای بینالمللی چینیها هستند که با واسطه ظرفیت تولید بسیار بالا قیمت تمام شده کمتری داشته و از طرفی به دلیل داشتن کل زنجیره، تنها امکان فروش محصول نهایی را مهیا میکنند.
پژوهان تاکید کرد: برنامه کلان ما استقرار کل زنجیره برای 8 هزار مگاوات صفحه خورشیدی با محوریت مناطق مکران است تا به اهداف صادرات خود نیز نزدیک شویم.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری برای 1800 مگاوات البته برای کل زنجیره معادل 800 میلیون دلار است. با استقرار این پلنت، ایران در کنار ترکیه تنها تولیدکنندگان این صنعت هستیم.
این کارآفرین تاکید کرد: حجم محصولی که این دو خط تولید میکنند، میتواند به 14 هزار میلیارد تومان در سال برسد.
وی افزود: این خط بروزترین صفحات خورشیدی حال حاضر دنیا را تولید میکند، صفحات خورشیدی ما از 2 سمت برق تولید میکند و بالاترین راندمان روز دنیا را دارد.
پژوهان گفت: از طرفی صفحات خورشیدی ایرانی تا 60 درصد قیمت پایینتر از نمونه مشابه خارجی است به کاهش ارزبری میانجامد. این خط تولید زحمت کار 1000 نفر از فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر کشور است و ما به لحاظ دانش فنی کاملا در این حوزه مسلط هستیم.
انتهای پیام/