رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران توصیههای سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس را تشریح کرد.
فریبرز درتاج در گفتوگو با آرونو ، ضمن تبریک روز روانشناس توصیههای سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس را تشریح کرد و گفت: هفدهمین سالگرد روز روانشناس در سازمان ملل، شیوههای امیدوارکنندهای را که برای افزایش برابری در آموزش و همچنین رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی از طریق آموزش طراحی شده، برجسته کرده است.
وی افزود: در این روز سازمان ملل به تمامی ایالات عضو، سازمانهای غیردولتی و سازمانهای بینالمللی انسان دوستانه که از نظر فرهنگی پاسخگو هستند پیشنهاد کرد با ترویج برنامهریزیها و مداخلات با پشتیبانی تجربی، برای تضمین آموزش با کیفیت فراگیر و فرصتهای یادگیری مادامالعمر برای همه، با تاکید بر مشارکت علم در پیشبرد دستیابی به اهداف توسعه پایدار و برنامه جهانی۲۰۳۰، تلاش کنند.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه روانشناسی به طور منحصر به فردی برای پاسخ به چالشهای پیش روی جامعه بینالمللی در ارتباط با دسترسی به آموزش با کیفیت قرار دارد، گفت: آموزش کلید پرورش روابط بین گروهی محترمانه و پرورش جوامع صلحآمیز است.
درتاج با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد منابع آموزش صلح را برای تشویق جوانان برای حمایت از حذف سلاحهای کشتار جمعی و ترویج خلع سلاح ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: آموزش همچنین پتانسیل حمایت از پیشرفت جوانان به عنوان شهروندان آگاه در جهان را دارد. نکته قابل توجه، دستور کار دبیر کل برای اجلاس آینده سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ شامل فراخوانی برای “تحول آموزش” شامل توصیههایی برای ایجاد تغییرات اساسی در حرفههای معلمی، محیطهای یادگیری و نحوه نگرش به هدف آموزش است. دستور کار همچنین اهمیت تضمین حمایت چند جانبه و سرمایهگذاری برای دسترسی به آموزش با کیفیت برای همه را تصدیق میکند.
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران در ادامه به دسترسی به آموزش با کیفیت و همچنین تاثیرات قابل توجه آن بر سلامت و رفاه افراد، خانوادهها و جوامع اشاره کرد و یادآور شد: تحقیقات ارتباط بین افزایش پیشرفت تحصیلی و پیامدهای سلامت روانی مثبت را شناسایی کرده است. علاوه بر این، مدارس میتوانند مستقیما از رفاه روانی دانشآموزان، خانوادهها و جوامع از طریق تقویت مهارتهای عاطفی اجتماعی، ارتقاء تابآوری و ارائه ساختار روتین حمایت کنند. با توجه به نقش اساسی معلمان در این تلاشها، ارائه آموزشها، منابع و حمایتهای موثر به مربیان ضروری است.
درتاج در ادامه با اشاره به اینکه آموزش حق انسانی است و همانطور که توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد ذکر شده و همچنین “یکی از قویترین و اثبات شدهترین ابزار برای توسعه پایدار” است، خاطرنشان کرد: طی ۲۰ سال گذشته پیشرفتهای قابل توجهی در آموزش در سطح جهان وجود داشته است. به عنوان مثال میزان سوادآموزی افزایش یافته و دختران با نرخهای بالاتری نسبت به هر زمان دیگری مدرسه ثبتنام میکنند. با وجود این موفقیتهای ستودنی، تفاوتهای آموزشی بین جوامع شهری و روستایی همچنان قابل توجه است. در برخی مناطق جهان، نزدیک به نیمی از دختران از تحصیل خارجاند. علاوه بر این، دسترسی به آموزش کودکانی که در مناطق آسیبدیده زندگی میکنند به طور خطرناکی محدود است، در حالی که میلیونها کودک فاقد سواد و مهارتهای ضروری هستند. علاوه بر این، متأسفانه همهگیری COVID-19 به طور نامتناسبی بر جوامع تاثیر گذاشته و امتناع از تحصیل را تشدید کرده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام