توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی برای تابستان / پرهیز از غذاهایی با مزاج گرم در این فصل

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، سید مهدی میرغضنفری با اشاره به اینکه در طب ایرانی پرهیز، مقدم بر درمان است، اظهار کرد: برای حفظ سلامتی خود در فصل تابستان باید نسبت به مواد غذایی مصرفی آگاهی کافی داشته باشیم.

وی افزود: در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند، زیرا به دلیل گرم و خشک بودن مزاج این افراد همچنین فصل تابستان، احتمال خطر در این افراد بیشتر است، بنابراین در این فصل باید از تمام خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارت بدن را بالا می‌برند و موجب خشکی بدن می‌شوند تا حد امکان پرهیز شود به‌ویژه مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند، خردل، سبزیجات تند همچون سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید و شورها و شیرینی‌ها.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: بهتر است از غذاهای گیاهی خام یا پخته بخارپز ساده بدون ادویه‌جات و طعم‌دهنده‌های قوی استفاده شود؛ افراد گرم‌مزاج باید نسبت به مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلاتی همچون چیپس شور، آجیل شور و امثال آن در فصل تابستان احتیاط کنند.

میرغضنفری ادامه داد: اکثر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و تمام افراد به‌ویژه کسانی که مزاج گرم و خشک دارند، نباید در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کنند، همچنین سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن موجب گرم و خشک شدن مزاج می‌شود، بنابراین نباید در مصرف غذاهای تهیه شده با این روش‌ها زیاده‌روی شود و غذاها باید به صورت ساده یا در صورت امکان خام و پخته تهیه شوند.

وی توضیح داد: شیرینی‌جات مزاج گرم دارند، بنابراین نباید در مصرف شیرینی‌ها، شکلات‌ها و حتی شیرینی‌های طبیعی همچون عسل، کشمش، مویز و میوه‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس در فصل تابستان زیاده‌روی شود.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش بیان کرد: توصیه می‌شود در فصل تابستان گوشت‌های قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد، کمتر مصرف شود، به ویژه گوشت پرندگانی همچون کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند، همچنین گوشت شتر نیز به دلیل گرما و خشکی زیاد نباید به‌طور معمول مصرف شود.

میرغضنفری با اشاره به ضرورت پرهیز از مصرف غذاهای با مزاج گرم مانند فسنجان، گردو و کنجد افزود: در فصل تابستان از مواد غذایی با طبع خنک مانند آب‌دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک همچون خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز) گشنیز، ماست و اسفناج استفاده شود.

وی توصیه کرد: بهتر است غذاهایی که در تابستان مصرف می‌شوند، پخته شود و آب‌پز باشند و غذاها کباب یا سرخ نشود، مانند آش، سوپ، خورش سبزیجاتی که سبزی آن سرخ نشده باشد، حبوبات آن کم باشد، مقدار زیادی گوشت نداشته باشد، کمی ترش باشد و برای مثال با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو، نارنج تهیه شده باشند.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش مصرف مرکبات و میوه‌جات ملس مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را مفید دانست و ادامه داد: مصرف سالادها در این فصل مفید است، زیرا مزاج سرد و تر دارند، همچنین خوردن ترشیجات در این فصل توصیه می‌شود به شرط اینکه تند نباشد که در این صورت حرارت آن‌ها بالا می‌رود.

میرغضنفری با بیان اینکه مصرف کافی آب و لبنیات در فصل تابستان مفید است، اظهار کرد: مصرف روزانه لیموترش در فصول گرم سال برای گرم مزاجان توصیه می‌شو، این میوه از حرارت و رطوبت بدن و التهابات درونی کبد می‌کاهد، خون را رقیق می‌کند و برای هضم غذاهای چرب، شیرین و سنگین مفید است.

وی مصرف گوشت‌های سفید را در این فصل مناسب‌تر از گوشت‌های قرمز عنوان کرد و افزود: گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی گرمای کمتری دارند، به‌ویژه ماهی که با داشتن مزاج سرد و تر برای این فصل بسیار مناسب است، به شرطی که خیلی سرخ نشده باشد و ادویه‌جات تند نیز به آن اضافه نشود.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *