توزیع شیر در مدارس به کجا رسید؟

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، با توجه به اهمیت تغذیه سالم و نقش آن بر سلامت افراد به ویژه در سنین ابتدایی، توزیع شیر در مدارس پس از وقفه‌ای چند ساله طی سال جاری پیگیری و احیا و بر همین اساس طبق اعلام مسئولان مربوطه، سال گذشته ۱۶۰ میلیون پاکت شیر میان هشت میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی و استثنایی مدارس دولتی توزیع شد و تا پایان اردیبهشت شاهد توزیع ۱۵ نوبت شیر دیگر در مدارس خواهیم بود.

اولویت توزیع شیر مدرسه با مناطق کمتر برخوردار

حسین اسدالهی، دبیر کمیته شیر مدارس، درباره توزیع شیر در مدارس ابتدایی اظهار کرد: نتیجه مستقیم طرح شیر مدرسه بر بهبود تغذیه و تأمین غذای کامل دانش‌آموزان از سال ۱۳۸۴ در آموزش و پرورش اجرا شده است.

وی افزود: این طرح در سال ۹۴-۹۵ با وقفه‌ای روبه‌رو شد، اما امسال دستور مستقیم رئیس جمهور این طرح با وجود موانعی مانند تأمین پاکت شیر به دلیل فراداما استریل بودن شیرها احیا شد.

دبیر کمیته شیر مدارس ادامه داد: آموزش و پرورش از ۲۳ مهر آمادگی توزیع شیر را داشت، اما به دلیل آمادگی نداشتن شرکت‌های لبنی این موضوع به اول آبان موکول شد چراکه تهیه و توزیع با آموزش و پرورش و تأمین شیر با شرکت‌ها است و مشکلی در منابع مالی و اجرا نداشتیم.

اسدالهی تصریح کرد: سال گذشته ۱۶۰ میلیون پاکت شیر در میان هشت میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی و استثنایی مدارس دولتی توزیع شد که مورد حادی در حوزه سلامت دانش‌آموزان وجود نداشت و اگر هم مشکلی در این خصوص ایجاد شده به دلیل حساسیت فرد به شیر بوده است.

وی عنوان کرد: میانگین توزیع در کشور ۲۰ نوبت است، با این تبصره که مناطق شمالی تهران یعنی مناطق یک، دو، سه، چهار، شش که تمکن مالی بهتری دارند، آخرین مناطق تحت پوشش این طرح بودند.

دبیر کمیته شیر مدارس با بیان اینکه اولویت اول این طرح استان‌های کم‌برخوردار مانند سیستان و بلوچستان و کرمان بود، اظهار کرد: اگر این مناطق شمالی تهران را کنار بگذاریم، میانگین توزیع پیش از عید ۱۴۰۳، ۲۸ نوبت شیر به صورت میانگین بوده است.‌

توزیع ۱۵ نوبت شیر تا پایان اردیبهشت / ‏‬ توزیع شیر برای دانش‌آموزان متوسطه اول از مهر

اسدالهی ادامه داد: توزیع شیر در نیمه دوم سال تحصیلی یعنی پس از عید و حتی در ماه مبارک رمضان هم انجام شده و شیر در زنگ‌های آخر میان دانش‌آموزان توزیع شده که با خود به منزل ببرند، همچنین توزیع ۱۵ نوبت دیگر را هم تا پایان اردیبهشت شاهد هستیم و در ایام امتحانات هم شیر توزیع می‌شود چراکه در ایام امتحانات هم به دلیل مطالعه به تغذیه کامل نیاز دارند، در واقع تا آخرین روزی که مدارس دایر هستند، توزیع شیر داریم.

وی ادامه داد: تلاش این است که بتوانیم به صورت میانگین ۵۲ نوبت شیر فرادمای ۲۳۰ سی سی در اختیار دانش آموزان قرار دهیم.

دبیر کمیته شیر مدارس با بیان اینکه توزیع شیر از مهر برای دانش آموزان متوسطه اول هم انجام می‌شود، گفت: با توجه به اینکه این طرح در برنامه هفتم آمده و دولت هم موظف است، از مهر شاهد همزمان نواخته شدن زنگ مهر با زنگ شیر خواهیم بود.

اسدالهی افزود: هر استانی که طرح توزیع شیر مدارس را آغاز کرد، مراسم نمادین زنگ شیر داشتند، به طور مثال در تهران روزهای یکشنبه و چهارشنبه زنگ شیر دانش‌آموزان است.

وی درباره تأمین اعتبار طرح توزیع شیر مدارس اظهار کرد: کمیت و کیفیت این اعتبار در حال بررسی است و به جمع بندی نرسیدیم، اما این طرح استمرار دارد، تاکنون این طرح یک همت تأمین منابع مالی شده است، هرچند دولت چهار همت اختصاص داده بود اما توان شرکت‌های لبنی به این حد نبود.

دبیر کمیته شیر مدارس درباره توزیع شیر در میان مدارس غیر دولتی عنوان کرد: تجربیاتی در گذشته با مدارس غیردولتی داشتیم که شیر مدرسه تحویل داده شد، اما برگردانده‌اند و این مدارس یارانه جامعه مشخصی را مخاطب قرار داده است.

اسدالهی با بیان اینکه استانداردهای شیر مدرسه بسیار بیشتر و مناسب‌تر از شیر در بازار است، ادامه داد: از ابتدای سال به این مدارس اعلام کردیم که هر مدرسه‌ای شیر در اختیار می‌گذارد به ما اعلام کند تا با همان قیمت تولید شده برای مدارس دولتی برای آنها هم شیر تهیه کنیم و هزینه را از مدارس دریافت کنیم، اما تا کنون هیچ مدرسه غیردولتی این تقاضا را نداشته است.

توزیع شیر در مدارس به کجا رسید؟

شیر، میان وعده‌ای مناسب برای افزایش یادگیری دانش‌آموزان

احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت مصرف لبنیات در تأمین کلسیم موردنیاز بدن اظهار کرد: شیر سرشار از کلسیم است که برای استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها لازم است.

وی افزود: شیر تازه به دلیل داشتن ترکیبات غذایی منحصر به فرد، بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه غذایی مدارس دولتی در کشورهای مختلف است، یک لیوان شیر ۱۳ ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان به ارمغان می‌آورد و آن را جز مهمی از رژیم غذایی کلی آنها می‌کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه یک لیوان شیر می‌تواند کلسیم و فسفر لازم برای رشد مناسب و استحکام استخوان‌ها در گروه‌های سنی کودکان و بزرگسالان را تأمین کند، تصریح کرد: مطالعات نشان داده است که مصرف شیر با قد کودکان و رشد جسمانی نوجوانان رابطه مثبت دارد، همچنین مصرف شیر به ویژه در دانش آموزان دختر باعث افزایش تراکم استخوان می‌شود.

اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: نوجوانی نیز دوره رشد فکری و عاطفی همراه با رشد جسمانی است و تغذیه نقش مهمی در یادگیری دانش آموزان دارد، مطالعات نشان داده است که مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی، با بهبود عملکرد تحصیلی در نوجوانان ارتباط دارد.

وی افزود: لازم است والدین یکی از میان وعده‌های مدارس فرزندان خود را به یک پاکت شیر اختصاص دهند تا علاوه بر بهبود یادگیری در مدرسه، سلامت فرزندشان نیز تأمین شود.

توزیع شیر در مدارس به کجا رسید؟

لزوم اختصاص ردیف اعتباری مستقل برای اجرای پایدار توزیع شیر در مدارس

پیش از این نیز، محمداسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، با بیان اینکه توزیع شیر در مدارس پس از چهار سال وقفه، با دستور رئیس جمهور و پیگیری‌های معاون اول رئیس جمهور انجام شد، اظهار کرد: توزیع شیر در مدارس با محوریت وزارت آموزش و پرورش و سازمان‌های غذا و دارو، استاندارد، هدفمندی یارانه‌ها، برنامه و بودجه و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در استان‌های کشور عملیاتی شد.

وی افزود: اجرا و تداوم این برنامه بر بهبود سلامت دانش‌آموزان، ارتقای سطح یادگیری و بهره‌وری، پیشگیری از سوءتغذیه و فرهنگ‌سازی برای افزایش مصرف شیر در دانش‌آموزان برای تضمین سلامت کشور ضروری است.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور تصریح کرد: برنامه توزیع شیر در مدارس پس از چند سال وقفه، در دولت مردمی عملیاتی شده و شور تازه‌ای به مدارس کشور آورده است و نظارت‌های بسیاری نیز بر کیفیت شیر توزیعی انجام می‌شود.

وی گفت: امروزه صنایع لبنیات به‌رغم مشکلات متعدد، با تمام توان در حال همکاری با مدارس هستند و ۶۲ هزار مدرسه و قریب به هشت میلیون و ٥٠٠ هزار دانش‌آموز تحت پوشش قرار گرفته‌اند؛ در این راستا دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از طریق کمیته علمی و سیاست‌گذاری شیر مدارس با همکاری ذی‌نفعان در صدد رفع چالش‌های موجود و خواستار تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای اجرای پایدار برنامه شیر مدرسه در سال‌های آتی برای بهبود سلامت دانش‌آموزان و آینده‌سازان کشور هستند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *