تغییرات آب‌وهوایی به بحران جهانی گرسنگی دامن می‌زند

فهرست مطالب

آرونو /خراسان رضوی به دلیل تغییرات آب‌وهوایی و تورم، تعداد کسانی که با ناامنی غذایی حاد در سراسر جهان مواجه هستند، از سال ۲۰۱۹ بیش از ۲ برابر و از ۱۳۵ میلیون به ۳۴۵ میلیون نفر رسیده است اما فناوری‌ها و نوآوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، حسگرها و… وقتی با سرمایه‌گذاری، ظرفیت و مشارکت مناسب همراه شود، می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا درآمد خود را افزایش دهند و انعطاف‌پذیری خود در برابر تغییرات آب‌وهوایی را بهبود بخشند.

به نقل از ویفروم، در حال حاضر بخشی از نوآوری‌های برنامه جهانی غذا و مجموعه‌ای از ابتکارات خصوصی و سازمان‌های غیر دولتی در حال پیشبرد روش‌های نوین در ایجاد پیوند آب‌وهوا و غذا هستند.

جهان با بحران غذایی مواجه است و هیچ‌کجا به اندازه شرق آفریقا این بحران را به وضوح نمایان نمی‌کند. ۶.۷ میلیون نفر تنها در سومالی و تقریبا نیمی از جمعیت این کشور در نتیجه خشکسالی با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند. ۲.۲ میلیون نفر در وضعیت اضطراری قرار داشته و ۳۰۰ هزار نفر نیز با قحطی آشکار مواجه هستند. این کشور پس از بهبودی از قحطی ویرانگر سال ۲۰۱۱ دوباره در آستانه یک بحران‌ غذایی در مقیاس گسترده قرار دارد.

البته برای منطقه بزرگ‌تر شاخ آفریقا وضعیت فقط اندکی بهتر است. در حال حاضر ده‌ها میلیون نفر با گرسنگی حاد و میلیون‌ها کودک زیر پنج سال با سوءتغذیه حاد مواجه هستند.

افراد آسیب‌پذیر در کشورهای در حال توسعه در همه مکان‌هایی که تحت تاثیر افزایش قیمت مواد غذایی قرار گرفته‌اند، برای گذراندن زندگی خود با مشکل مواجه هستند. افزایش قیمت مواد غذایی ممکن است برای آن‌ها فاجعه باشد. برنامه جهانی غذا(WFP) و سازمان خواربار و کشاورزی(FAO) در گزارش جدید خود گرسنگی را بزرگترین بحران غذایی در تاریخ مدرن پیش‌بینی کردند.

شرق آفریقا با طولانی‌ترین خشکسالی خود در بیش از ۴۰ سال گذشته مواجه است. در سرتاسر سومالی، کنیا و اتیوپی این موضوع احتمالا بحران غذایی بی‌سابقه را بدتر می‌کند و ۲۶ میلیون نفر را به گرسنگی حاد یا بدتر از آن سوق می‌دهد. برداشت‌های اخیر بسیار کمتر از میانگین بوده و حداقل هشت میلیون دام تلف شده‌اند. خشکسالی، شوک‌های دیگری مانند درگیری، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی و همه‌گیری کووید ۱۹ را تشدید می‌کند.

در حالی که نیاز فوری به افزایش سرمایه‌گذاری در سازگاری با اقلیم وجود دارد، نوآوری و فناوری می‌تواند تغییراتی در وضعیت کنونی ایجاد کند. به عنوان مثال نرم‌افزاری را در نظر بگیرید که می‌تواند خطرات آب‌وهوایی را قبل از تبدیل‌ شدن به فاجعه با استفاده از سیستم‌های هشدار اولیه پیش‌بینی کند.

استفاده از فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی(AI) می‌تواند سیستم‌های هشدار اولیه را در سراسر جهان در دسترس‌تر کند.

نوآوری‌ها و با فناوری ساده می‌توانند تاثیر مثبتی برای برخی از آسیب‌پذیرترین قشرهای جهان داشته باشد. به عنوان نمونه به حداقل رساندن ضایعات مواد غذایی به‌ ویژه تلفات پس از برداشت محصولات کشاورزی یکی از این موارد است.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *