تعیین سن و مدرک تحصیلی برای کاندیداهای تصدی پست شهرداری

فهرست مطالب

سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها از تعیین سن و مدرک تحصیلی و سوابق اجرایی کاندیداها برای تصدی پست شهرداری در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

علی حدادی درگفت وگو با آرونو ، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذی ربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در جلسات قبل کلیات این طرح به تصویب اعضای کمیسیون رسیده بود و بخشی از اصلاح قانون انتخابات شوراها نیز انجام شده بود. اما بخشی که مربوط به الگوی انتخاب شهرداران بود به کارگروه ارجاع شد تا مورد بررسی بیشتر قرارگیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: در نشست امروز کمیسیون بحث انتخاب شهرداران مورد بررسی قرار گرفت و مصوباتی در خصوص آن داشتیم. تعیین سن و مدرک تحصیلی برای کاندیداهای تصدی پست شهرداری یکی از مواردی بود که در جلسه امروز کمیسیون به تصویب رسید. بر اساس مصوبه کمیسیون کاندیداهای شهرداری برای شهرهای زیر یک میلیون نفر جمعیت باید ۳۰ سال سن تمام و برای شهرهای با جمعیت بالای یک میلیون نفر باید ۳۵ سال سن تمام داشته باشند همچنین این کاندیداها برای شهرهای زیر یک میلیون نفر باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و برای شهرهای بالای یک میلیون نفر باید دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند.

نماینده مردم طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعیین سوابق اجرایی برای داوطلبان تصدی پست شهرداری از دیگر مصوبات جلسه امروز کمیسیون به شمار می‌رود. این بخش دارای چند بند است که در بند نخست آن ذکر شده که ۴ سال سابقه فعالیت در شهرداری و یا ۵ سال تجربه در امور دستگاه های اجرایی، نهادها و دهیاری ها در شهرهای تا ۵۰ هزار نفر جمعیت لازم است. البته گفتنی است در پیش نویس منظور از فعالیت در شهرداری، مدیریت در شهرداری ها بود که مدیریت حذف شده و صرفا حضور و فعالیت در شهرداری‌ها کافی است.

وی در ادامه تاکید کرد: برای شهرهای با جمعیت از ۵۰ هزار نفر تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت نیز ۶ سال سابقه فعالیت در شهرداری یا ۸ سال تجربه در امور مربوط به دستگاه های اجرایی و یا نهادها لازم است. همچنین برای شهرهای ۲۰۰ هزار نفر تا یک میلیون نفر جمعیت، ۱۰ سال سابقه حضور در شهرداری ها و یا ۱۲ سال تجربه مربوط به دستگاه های اجرایی و یا نهادها مورد نیاز است.برای شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت نیز ۱۰ سال سابقه حضور در شهرداری و یا ۱۲ سال تجربه دستگاه های اجرایی و نهادهای دولتی و یا غیردولتی مورد نیاز است.

وی افزود: همچنین این ماده تبصره ای دارد که داشتن ۴ سال سابقه خدمت در سمت‌هایی که در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشور ذکر شده و یا یک دوره عضویت در شورای شهر همان شهر، برای داوطلبان تصدی پست شهرداری در همه شهرها و جمعیت ها کفایت می کند. ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مربوط به مقامات است که با داشتن ۴ سال سابقه خدمت در هر کدام از این سمت ها، می توانند به عنوان کاندیدای شهرداری، انتخاب شوند.

سخنگوی کمیسبون امورداخلی کشور و شوراها در ادامه تصریح کرد: کسانی که بخواهند کاندیدای پست شهرداری شوند باید از قبل ثبت نام کرده و استعلامات مراجع چهارگانه را دریافت کنند. مهلت مراجعه داوطلبان عضویت در شورای شهر که به فرمانداری ها جهت اعلام داوطلبی می روند، ۷ روز از تاریخ انتشار فهرست اسامی نامزدهای تأیید شده برای پست شهرداری است. داوطلبان عضویت در انتخابات شوراهای شهر مکلف هستند در شهرهای دارای تا یک میلیون نفر جمعیت، اسامی ۲ نفر و در شهرهای یک میلیون نفر جمعیت و بالاتر اسامی ۳ نفر نامزدی پست شهردار را به ترتیب اولویت به عنوان شهردار پیشنهادی خود اعلام کنند.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *