به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، احمد اسماعیلزاده اظهار کرد: این برنامه که با همکاری دستگاههای مختلف از جمله وزارت آموزشوپرورش صورت گرفت، با چالشهایی در زمینه توزیع شیر همراه بود که دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به عنوان یکی از متولیان اصلی این برنامه چالشهای مربوط به اجرای این برنامه را در سراسر کشور از دانشگاههای علوم پزشکی کشور جمعآوری کرده و در اختیار آموزشوپرورش قرار داده است تا در اجرای این برنامه در طی سالهای آتی این چالشها به حداقل ممکن برسد.
وی با اشاره به اهمیت ارزشیابی در مورد تمام برنامههای اجرا شده در معاونت بهداشت افزود: ارزشیابی برنامه به مسئولان امر کمک میکند تا اثربخشی برنامه را بررسی کنند، در ارزشیابی برنامه شیر رایگان مدرسه که توسط کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در سطح مدارس ابتدایی انجام شد، حدود ۶۰ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی در دو نوبت مورد بررسی قرار گرفت، در این دانشآموزان ارزیابی وضعیت بدنی (تنسنجی) صورت گرفت و سوالاتی مربوط به دانش، آگاهی و رضایتمندی از اجرای این برنامه مورد پرسش قرار گرفت.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: میانگین سنی کودکان بررسی شده در این ارزشیابی حدود ۹ سال و میانگین نمایه توده بدنی آنها ۱۷.۵ کیلوگرم بر متر مربع بود، در میان دانشآموزان مورد بررسی که ۶۰ هزار نفر بودند، ۶۵ درصد را دختران و ۳۵ درصد را پسران تشکیل میدهند؛ کوتاهقدی در ابتدای این ارزشیابی و قبل از اجرای برنامه در ۳.۸ درصد از کودکان شایع بود که در پایان اجرای برنامه در طی سال تحصیلی، به ۲.۷ درصد رسید، حدود ۹۰ درصد کودکان نیز از طعم شیر و از زمان توزیع شیر در مدارس اظهار رضایت کردهاند.
اسماعیلزاده عنوان کرد: در ارزیابی سوالات مربوط به فرهنگسازی برای مصرف شیر در بین دانشآموزان، مجموع سوالات نشان میداد که دانش و آگاهی کودکان در مورد مصرف شیر و اثرات مفید آن بر روی سلامت حدود ۵ تا ۱۰ درصد بهبود یافته است.
وی با بیان اینکه در مجموع برنامه شیر مدرسه در بهبود وضعیت تغذیه کودکان در کشور و در زمینه فرهنگسازی مصرف شیر و لبنیات در جامعه مؤثر است، افزود: با تخصیص منابع لازم امیدواریم که این برنامه در سالهای آتی نیز استمرار پیدا کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یافتههای حاصل از این ارزیابی در اختیار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و وزارت آموزشوپرورش قرار گرفته است تا از یافتهها مطلع شوند و پیگیر اجرای طرح طی سالهای آتی نیز باشند.