تخصیص ۱۰ همت برای جبران مشکلات نقدینگی دارو / لزوم جبران کمبودهای دارویی کشور

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران فارما اظهار کرد: وزارت بهداشت مسئول سلامت مردم است و برای این موضوع هم موارد مختلفی وجود دارد که بحث دارو یکی از این بحث‌ها است، مباحث بهداشت، نظام ارجاع، اقتصاد سلامت و غیره همه بحث‌هایی به هم پیوسته است و هدف نهایی همه آن‌ها نیز سلامت است.

وی این دوره از برگزاری نمایشگاه ایران فارما را نمایشگاه بزرگ دارویی با حضور بیش از ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی دانست و افزود: ایران فارما نمایشگاهی بزرگ و کار علمی درخشانی است، تولید دارو، تولیدکنندگان دارو، تولیدکنندگان علم دارو یعنی دانشگاه‌ها در کشور اسباب غرور ملی هستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: هدف‌گذاری این است که علاوه بر تأمین نیازهای داخلی و البته طبق قانون برنامه هفتم توسعه، صادرات خوبی هم داشته باشیم و فکر می‌کنم که پتانسیل لازم در این زمینه را نیز داریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و صادرات داروی ایرانی ادامه داد: موانعی بر سر راه است و به این منظور ابتدا باید این موانع برطرف شود، کشور تحریم است و به‌رغم اینکه مدعیان حقوق بشر می‌گویند تحریم مشمول دارو و تجهیزات نیست، اما در واقعیت این‌گونه نیست و در زمینه مواد اولیه، تکنولوژی و در زمینه مبادلات ارزی مشکلات زیادی برای صنعت داروی کشور ایجاد کرده است.

ظفرقندی افزود: در عین حال آنچه که ما باید برطرف کنیم آن است که باید موانع اقتصادی تولیدکنندگان دارو را چه به لحاظ نقدینگی و چه به لحاظ ارز برطرف و تأمین کنیم و اگر این اتفاق افتد پتانسیل صادرات دارو نیز افزایش خواهد یافت.

وی درباره اقدامات صورت گرفته در دولت برای رفع مشکلات نقدینگی حوزه دارو گفت: از وقتی که بر سر کار آمده‌ایم حدود ۱۰ همت از کانال‌های مختلف وارد نقدینگی عرصه تولید دارو کرده‌ایم، بر این اساس مقدار عمده‌ای از مشکلات در این زمینه حل شده است، اما باید این روند تا پایان سال ادامه داشته باشد و بیشتر هم تأمین شود.

وزیر بهداشت اضافه کرد: علاوه بر رفع مشکلات ارزی، تسهیلاتی که در مورد آن با بانک مرکزی توافق شده، به شرکت‌های دارویی داده شود، انجام چنین اقداماتی قدم مهمی در رفع موانع تولید دارو خواهیم داشت.

وی در جریان نمایشگاه ایران فارما به اهمیت هم‌افزایی و همکاری میان کنشگران صنعت دارو اشاره کرد و گفت: امروز دانشجویان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو برای تولید باکیفیت زیر یک سقف گرد هم آمده‌اند تا توانایی‌های خود را در این عرصه به نمایش بگذارند.

ظفرقندی با بیان اینکه عرصه داروسازی از حوزه‌هایی است که پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، اظهار داشت: این صنعت به یکی از زمینه‌های غرورآفرین کشور تبدیل شده است، داروسازی یکی از معدود دانشکده‌های نسل سه و چهار است که فراتر از آموزش به بررسی نیازها و تولید بر اساس علم و دانش روز می‌پردازد و این امر گامی بزرگ در مسیر پیشرفت صنعت دارویی کشور است.

وی با تأکید بر اهمیت صادرات دارویی اضافه کرد: پس از تأمین نیازهای داخلی، باید صادرات دارویی به سطح قابل قبولی برسد تا علاوه بر تأمین نیاز داخل، بتوانیم در بازارهای جهانی نیز حضور پررنگی داشته باشیم.

وزیر بهداشت خودکفایی واقعی در صنعت دارویی را وابسته به تأمین مواد اولیه در داخل کشور دانست و تصریح کرد: وقتی بتوانیم مواد اولیه دارویی را نیز خودمان تولید کنیم، به خودکفایی واقعی دست پیدا کرده‌ایم.

وی خواستار همکاری و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در حوزه تولید دارو شد و افزود: زیبنده مردم نیست که از کمبودهای دارویی رنج ببرند و باید تلاش کنیم تا این کمبودها جبران شود.

ظفرقندی به جلسات متعدد با سطوح مختلف دولت برای جبران مشکلات نقدینگی اشاره کرد و از تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان به این حوزه خبر داد و اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های قانونی، هدف‌گذاری شده که صادرات دارویی کشور سالانه به یک میلیارد دلار برسد و برای تحقق این هدف، تلاش مضاعفی در جهت دستیابی به مرزهای علمی ضروری است.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *