به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان غذا و دارو، مهدی انصاری اظهار کرد: اتانول در داروسازی و پزشکی بیشتر به عنوان ضدعفونیکننده حلال یا کمک حلال مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین در بعضی از فرآوردههای دارویی به منظور افزایش حلالیت در آب مصرف میشود.
وی افزود: بهطور کلی الکل طبی به عنوان ضدعفونیکننده در داروخانهها در دسترس عموم قرار دارد که البته میتواند مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و برخی افراد به عنوان خوراکی با توجیه بعضی برداشتهای غلط همچون فواید آن برای بیماریهای قلبیعروقی، مصرف کنند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: هیچگونه شواهد علمی برای فواید الکل در مورد نقش آن برای سلامت بیماران وجود ندارد و حتی مستنداتی وجود دارد که نشان میدهد الکل در مقادیر کم هم میتواند مضر باشد و حتی اشاره شده است که مصرف الکل میتواند خطر شیوع بعضی از سرطانها را در انسان افزایش دهد.
انصاری با اشاره به اینکه در مورد مصرف الکل در کشور با مسائلی مواجه هستیم و ممکن است برخی از افراد الکلهای تقلبی را وارد بازار کنند، اضافه کرد: برای اینکه الکل در موارد خوراکی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد، تولیدکنندگان الکلهای طبی موظف هستند مواد تلخ کننده به آن اضافه کنند که در صورت مصرف خوراکی این الکلها، عوارضی از جمله آسیبهای کبدی و کلیوی برای مصرفکنندگان وجود دارد.
مسمومیت با متانول با مصرف موضعی
وی تصریح کرد: هنگام تولید در فراورده نهایی بعضی از ترکیبات الکلی مانند متانول ممکن است همراه با الکل وجود داشته باشد، باید توجه کرد که متانول هم بهصورت موضعی و هم بهصورت خوراکی بسیار خطرناک است و عوارض سمی بسیار شدیدی دارد، بهکرات شاهد آن بودیم که مصرفکننده الکلهای حاوی متانول دچار التهاب شدید عصب چشمی شده و بینایی خود را از دست دادهاند، بنابراین در فرایند تقلیب (غیرقابل شرب کردن الکل) از متانول استفاده نمیشود.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه متانول از طریق موضعی نیز باعث مسمومیت میشود، گفت: از این ماده بهعنوان ضدعفونیکننده برای سطوح زنده نمیتوانیم استفاده کنیم، همچنین از لحاظ قیمت نیز متانول بهمراتب از اتانول گرانقیمتتر است و از این نظر نیز توجیه اقتصادی ندارد که برای تقلیب از متانول استفاده شود.