یک روانشناس، با بیان اینکه نداشتن خودپندانه و خودآگاهی قوی باعث میشود جوان نتواند معیارهای واقع گرایانهای برای ازدواج داشته باشد، گفت: زمانی که افراد معیار درست و واقع گرایانهای برای ازدواج نداشته باشند معمولا ارتباطاتی هیجان مدارانه و صرفا بر اساس شور عاطفی برقرار میکنند و پس از ازدواج متوجه تفاوتهای آشکار خود با فرد مقابل میشوند.
دکتر مژگان ناقل در گفتوگو با آرونو ، با تاکید بر اهمیت خودپنداره و خودآگاهی قوی در داشتن معیارهای واقع گرایانه برای ازدواج، اظهار کرد: نداشتن معیارهای واقع گرایانه برای ازدواج باعث میشود افراد ارتباطات خود را صرفا بر اساس فوران عاطفی و هیجانی شکل دهند، پس از ازدواج برای شناخت یکدیگر وقت گذاشته و تازه در آن زمان متوجه میشوند طرف مقابل فردی نیست که بتواند آنها را به آرامش و اهداف مد نظرشان در زندگی مشترک برساند.
وی معقتد است که افراد باید تا حدودی معیارهای کلی و واقع گرایانهای برای ازدواج مد نظر داشته باشند که لازمه آن نیز به دست آوردن خود پنداره و خودآگاهی قوی نسبت به هداف و ارزشهای مد نظر آنها برای زندگی است.
این روانشناس درباره اهمیت “واقع گرایانه” بودن معیارهای ازدواج توضیح داد: اینکه معیارهای ازدواج واقع گرایانه باشند به این معنا است تا چه میزان این معیارها به ما نزدیک و نه شبیه ما هستند البته تا حدودی وجود تفاوت ها قابل درک است اما وقتی این معیارها خیلی از خود ما فاصله بگیرند مشکلاتی را در ارتباط ما ایجاد خواهند کرد.
به گفته ناقل، معیارهای واقع گرایانه ازدواج باید کلی، محدود و انعطاف پذیرانه و نه سخت گیرانه باشند.
وی همچنین خاطر نشان کرد که طبیعتا زن و مرد تا زمانی که به ثبات عاطفی برسند با چالشهایی در ارتباط خود مواجه خواهند شد که در این راستا باید تفاوتهای خود با طرف مقابل را شناخت و آنها را درک کرد.
این روانشناس انتخاب درست و واقع گرایانه برای ازدواج را در تشکیل خانواده سالم، تربیت فرزندان سالم و نهایتا داشتن یک جامعه سالمتر موثر دانست و در پاسخ به این سوال که بعضا وقتی درباره معیارهای جوانان برای ازدواج از آنها سوال میشود با این پاسخ مواجه میشویم که “نمیدانم و به این معیارها فکر نکردهام”، علت چیست؟، تصریح کرد: علت آن این است که افراد به آگاهی و خود پنداره قوی نسبت به خود نرسیدهاند. برای اینکه بدانیم چه شخصی برای ازدواج با ما مناسب است باید خود را بهتر بشناسیم و خود پنداره قوی نسبت به خود داشته تا بتوانیم معیارهای دقیق و واقع گرایانهای برای ازدواج داشته باشیم. همچنین برخی افراد به دلیل ترس از ازدواج و بعضا برای فرار از آن اصلا به ازدواج فکر نمیکنند و از این رو معیارهایی نیز در این راستا ندارند.
ناقل در پایان سخنان خود تاکید کرد که وقتی خود و اهداف خود را در زندگی بشناسیم، بهتر درک میکنیم که چه کسی با اهداف و ارزشهای ما هم جهت است و میتواند در مسیر زندگی مشترک ما را همراهی کند، اینگونه انتخابهای درستی برای ازدواج خواهیم داشت.
انتهای پیام