به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، احمد اسماعیلزاده با اشاره به تاکید و اولویت وزارت بهداشت در تولید نان کامل اظهار کرد: سال گذشته مقرر شد که تا پایان ۱۴۰۲ در حیطه فعالیت هر دانشگاه علوم پزشکی حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل داشته باشیم که این موضوع برای امسال به سه کارخانه رسیده است.
وی افزود: هدف ما از فرایند نان کامل، سبوسگیری اندک از آرد است و پیشنهاد نیز آن است که ۲ تا ۶ درصد سبوسگیری از آرد صورت گیرد تا در این فرایند فلزات سنگین و آلودگیها نیز گرفته شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامینهای گروه B مشکل کشور نیست و کمبودی در این زمینه نداریم، گفت: هدف از اجرای برنامه نان کامل، تأمین فیبر و منیزیوم است.
اسماعیلزاده ادامه داد: برای امسال بازنگری در برنامه غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک و پایلوت غنیسازی آرد با ویتامین دی را نیز در دستور کار داریم.
در ادامه این نشست جعفر جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: مراکز طبخ نان از چهار جهت بهداشت فردی که طبخ نان را انجام میدهد، بهداشت ساختمان، بهداشت تجهیزات مورد استفاده و بهداشت ماده غذایی خام، مورد بررسی قرار میگیرند.
وی در پاسخ به سوالی درباره افزودن موادی نظیر سبوس و انواع سبزیجات و کنجد به نان توسط نانواییها و مباحث مرتبط با سلامت آن افزود: لیستی از موادی که حین طبخ میتوان به نان اضافه کرد تهیه شده و نانواییها مطابق با آن و بنا به درخواست مشتری میتوانند عمل کنند و از جمله این مواد میتوان به شیر، انواع روغنها، شیره خرما و انگور، کنجد، سیاه دانه، زیره و دانه گشنیز اشاره کرد.