اختتامیه جشنواره رسانههای ایران، آغاز دور جدید اکران فیلمها، اکران فیلمی با بازی رضا عطاران، اظهارات ستاره اسکندری در روز خبرنگار، درگذشت دو هنرمند، نقد علی رهبری به جشنواره موسیقی فجر، خبری از راهاندازی عمره در پاییز و بازگشت گردشگران خارجی از رویدادهای فرهنگی هنری هفدهم مردادماه بود.
به گزارش آرونو ، روز سهشنبه هفدهم مرداد مراسم روز خبرنگار و اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران با حضور رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از معاونان در سالن اجلاس سران برگزار شد.
آغاز دور جدید اکران فیلمها
از چهارشنبه ۱۸ مردادماه ۶ فیلم جدید راهی اکران میشوند و گیشه سینماها که در این چند ماه بیشتر با کمدیها رونق گرفته بود، آثار تازهای را از کارگردانهایی مثل کمال تبریزی و طیف متنوعی از بازیگران میزبانی میکند.
اکران فیلمی با بازی رضا عطاران
همچنین فیلم «روشن» به کارگردانی سیدروحالله حجازی سال ۱۳۹۹ در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شد واگرچه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای رضا عطاران به همراه داشت اما بعد از جشنواره وارد فهرست فیلمهای «مشکلدار» شد و نتوانست تا مدتها مجوز اکران بگیرد. این فیلم که چند ماه است پروانه نمایش گرفته، تاکنون به دلایل متعدد مهیای اکران نبود ولی سرانجام قرار است از فصل پاییز روی پرده سینماها برود.
اگر بازیگر نمیشدم خبرنگار میشدم
ستاره اسکندری نیز همزمان با روز خبرنگار در گفتوگویی با آرونو شرکت کرد و از دشواریهای خبرنگاری و جسارتهای این حرفه سخن گفت.
درگذشت خالق «جنگیر» و واکنش اهالی سینما به مرگ او
«ویلیام فریدکین» کارگردان برنده اسکار که با ساخت فیلمهای موفقی چون «ارتباط فرانسوی» و «جنگیر» به شهرتی جهانی رسید، در سن ۸۷ سالگی درگذشت و «فرانسیس فورد کاپولا»، «گیرمو دلتورو»، «استیون کینگ» و .. از جمله چهرههای سرشناسی بودند که به درگذشت او واکنش نشان دادند.
افزون بر این، «آرتور اشمیت» تدوینگر فیلمهایی چون «فارست گامپ»، «دورافتاده»، «تماس» و هر سه فیلم «بازگشت به آینده» در ۸۶ سالگی درگذشت.
عربستان از جشنواره ونیز کنار کشید
در خبر دیگری نیز اعلام شد که جشنواره دریای سرخ عربستان اعلام کرد امسال برنامه ویژه “زن در سینما” را در هشتادمین جشنواره ونیز برگزار نخواهد کرد.
خبرهایی از «مکبث» و «لحظهها و همیشه»
معرفی بازیگران نمایش«لحظهها و همیشه» و انتشار جزییاتی درباره نمایش «مکبث» نیز از تازهترین خبرهای تئاتری بود که در این روز منتشر شد.
اتفاقا ما فروید را نقد میکنیم!
چرا امثال حسین علیزاده و کیهان کلهر در جشنواره فجر جایی ندارند؟!
در ادامه علی رهبری (موسیقیدان و رهبر ارکستر) از جشنواره موسیقی فجر و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سی و نهم انتقاد کرد و به آرونو گفت: «اگر نام جشنواره فجر را تنها «جشن فجر» گذاشته بودند، کاملا درست و منطقی بود و دیگر انتقادی هم به آن وارد نمیشد اما همراهی کلمههای فستیوال یا جشنواره در عنوان این رویداد، انتظاری ایجاد میکند که تا به حال عملی نشده است. البته که جشنواره موسیقی فجر بدون حضور بزرگانی همچون حسین علیزاده و کیهان کلهر بیمعنی است.»
برج میلاد مانع حضور ساز کیوان ساکت روی صحنه شد!
چند روز پیش که قرار بود کیوان ساکت در برنامه «تد تهران» سخنرانی کند، با ممانعت برای حضور سازش روی صحنه مواجه شد؛ اقدامی که حالا از طرف تداکس تهران برخورد سلیقهای برج میلاد خوانده شده است!
نمایش ۸۰ اثر خوشنویسی شکسته نستعلیق در فرهنگسرای نیاوران
همچنین فرهنگسرای نیاوران میزبان نمایشگاهی از آثار خوشنویسی سیدعلی فخاری خواهد بود. آثار او که خوشنویسی شکسته نستعلیق است از روز جمعه ۲۰ مرداد در گالری یک به نمایش درخواهد آمد.
عمره در پاییز راهاندازی میشود؟
افزون بر اینها، در شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت از کارشناسی برای ازسرگیری سفرهای عمره تا ماه ربیع (مهرماه) خبر داده شد. همچنین تاکید شد همه واحدها باید تلاش کنند تا سفر عمره در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران راهاندازی شود.
گردشگران خارجی برمیگردند؛ چینیها بیشتر
و اینکه رییس پیشین جامعه تورگردانان از تغییر وضعیت سفر گردشگران خارجی به ایران خبر داد و گفت: اگرچه در تابستان هیچ توری نداشتیم، اما برای پاییز تعداد درخواستها برای سفر به ایران زیاد است و در فروردین و اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ حجم این درخواستها بیشتر از پاییز هم شده است.
کشف مجسمه مرموز حیوان عصر یخبندان
دست آخر اینکه باستانشناسان مجسمه نوعی حیوان عصر یخبندان را در حالی کشف کردهاند که هنوز گونه دقیق آن شناسایی نشده است.
پیشنهادهایی برای خواندن:
وجه یا وجهه؟
نویسندگان مشهوری که روزنامهنگار بودند
رازهای ویرانه شگفتآور
دغدغههای جدی این روزهای خبرنگاران از نگاه یک روزنامهنگار باسابقه
«سرزمین مجاهدتهای خاموش»، «سوران» و چند نکته
انتهای پیام