امید صادقی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه پیشگیری از ابتلاء به سرطانها با انجام اقداماتی ممکن است و بسیاری از سرطانها درمان میشود، اظهار کرد: بخشی از عوامل مؤثر در پیشگیری از ابتلاء به بیماری سرطان مربوط به تغذیه و مواد غذایی دریافتی بدن است که از جمله مواد غذایی مؤثر در این مورد، میتوان به فیبر اشاره کرد که در پیشگیری از ابتلاء به سرطان روده و معده مؤثر واقع میشود.
وی افزود: یکی از عوامل مؤثر در بروز سرطان، چاقی به شمار میرود، از همین رو پیشگیری از چاقی و عوامل مرتبط با آن میتواند به پیشگیری از ابتلاء به سرطان منجر شود، از دیگر موارد مؤثر در بروز بیماری سرطان به ویژه سرطان معده، کاهش مصرف نمک است، چراکه غذاهای شور و پرنمک، میتواند منجر به افزایش خطر ابتلاء به سرطان معده شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: فرهنگ و عادتها غذایی موجود در هر منطقه متفاوت است، بعضی از این عادتها میتواند از ابتلاء به بیماری سرطان پیشگیری کند، به طور مثال در بعضی غذاهای سنتی آشهای پرفیبر و پرسبزی وجود دارد که میتواند از ابتلاء به سرطان پیشگیری کند.
صادقی با بیان اینکه موادغذایی پرقند و غذاهایی چرب میتواند باعث چاقی و افزایش خطر ابتلاء به بیماری سرطان شود، ادامه داد: مصرف بسیار بالای گوشت قرمز میتواند باعث افزایش خطر ابتلاء به بعضی سرطانها به ویژه سرطانهای دستگاه گوارش شود.
وی گفت: مصرف غذا در کنار عادتهای رفتاری نادرست میتواند اثر سرطانزایی موادغذایی را افزایش دهد، به طور مثال فردی که دخانیات استعمال میکند، نیاز بیشتری به مواد غذایی دارای ویتامین C ، میوه و سبزیجات دارد و در صورتی که این فرد میزان کمی از مواد غذایی مذکور استفاده کند، نیاز بدن خود را تأمین نکرده است و همین موضوع میتواند خطر ابتلای وی به بیماری سرطان را افزایش دهد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به نقش سایر عوامل در افزایش خطر ابتلای افراد به انواع سرطانها خاطرنشان کرد: علاوه بر مواد غذایی مصرفی عادتهای سبک زندگی و عادتهای فردی، آلودگیهای محیطی و باقیمانده سموم در مواد غذایی میتواند نقش مؤثری در ابتلای فرد به بیماری سرطان داشته باشد.