تاثیر خودآگاهی، عزت نفس و اهداف مشخص در تصمیم‌گیری موفق

فهرست مطالب

محسن لعلی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه افرادی که قصد تصمیم‌گیری برای موضوعی دارند، باید نسبت به ارزش‌ها، توانمندی‌ها، استعدادها و علایق خودآگاهی داشته باشند، اظهار کرد: گاهی اوقات افراد از خود شناختی ندارند و حتی از خواسته واقعی خود آگاهی ندارند.

وی با بیان اینکه نخستین عامل مؤثر در تصمیم‌گیری موفق، داشتن خودآگاهی است، افزود: در واقع افراد باید نسبت به توانمندی‌ها و علایق خود آگاهی داشته باشند و هدف اصلی خود را در نظر بگیرند و سپس باید برای گام دوم، اعتماد به نفس و عزت نفس کافی داشته باشند.

متخصص روانشناسی و عضو شورای سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه داشتن اعتماد به نفس و عزت نفس در تصمیم‌گیری از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: اعتماد به نفس و عزت نفس افراد، از نحوه برخورد والدین با فرزند و سایر افراد جامعه با یک فرد نشئت می‌گیرد.

لعلی با بیان اینکه والدین در روند تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس افراد نقش بسیار مؤثری دارند، ادامه داد: گام سوم برای داشتن تصمیم‌گیری موفق، داشتن اهداف مشخص است، افراد زمانی که قصد تصمیم‌گیری دارند، باید اهداف خود را واضح و مشخص کنند.

وی با بیان اینکه اهداف یک فرد به اهداف آنی، کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود، گفت: اهدافی که به‌صورت روزانه در نظر گرفته می‌شود به‌عنوان اهداف آنی در نظر گرفته می‌شود و اهداف کوتاه مدت، اهدافی مربوط به کوتاه مدت مانند پایان یک ماه، پایان یک فصل یا پایان یک سال است و اهداف بلند مدت به طور معمول برای چند سال آینده مشخص می‌شود.

متخصص روانشناسی و عضو شورای سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه تصمیم‌گیری افراد باید بر اساس اهداف مشخص شده باشد، اضافه کرد: تصمیم‌گیری از جمله مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مهارت‌های یک فرد محسوب می‌شود و افراد باید با در نظر گرفتن عوامل مؤثر در تصمیم‌گیری شامل خودآگاهی، تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس و مشخص کردن اهداف، تصمیم‌گیری موفقیت‌آمیزی داشته باشند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *