به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از سازمان غذا و دارو، سیدحیدر محمدی اظهار کرد: بخشی از داروهای وارداتی که داروی بیماران خاص است، با ارز دولتی تأمین میشود و ۹۰ درصد از هزینه تمام شده دارو نیز توسط سازمانهای بیمهگر پوشش داده میشود، بنابراین پرداختی بیماران خاص صفر یا حداکثر ۱۰ درصد قیمت دارو است.
وی افزود: پیش از ورود داروها به فهرست دارویی کشور و بهتبع آن قرار گرفتن تحت پوشش بیمه، باید هزینه اثربخشی دارو بر بیماری مشخص و اثبات شود، بنابراین در صورتی دارو با حمایت بیمهای وارد بازار میشود که توجیه علمی و اقتصادی برای درمان بیماری داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در موارد اندکی که از نظر سازمانهای بیمهگر هزینه اثربخشی دارو اثبات نشده و دارو توسط پزشکان تجویز شده باشد، با لحاظ موارد استثنا، دارو توسط سازمان غذا و دارو به صورت تکنسخهای وارد میشود.
محمدی تصریح کرد: اگر اثربخشی دارویی توسط پزشکان اثبات شود، کمیتههای اقتصادی و درمانی، ارزیابی خود را انجام میدهند؛ یعنی دارو هم بهلحاظ هزینه اقتصادی اثربخشی و هم بهلحاظ پروسه درمان اثربخشی، مورد ارزیابی قرار میگیرد و اگر در هر دو کمیسیون تأیید شود، سازمانهای بیمهگر آن را میپذیرند و این داروها نیز تحت پوشش بیمه قرار میگیرد، البته همانطور که بیان شد، فراوانی این موارد بسیار اندک است.