بزرگترین امتیاز شهید آیت‌الله رئیسی تبعیت مخلصانه از ولایت بود

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دیوان عالی کشور، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری در جمع پاسداران قرارگاه ثارالله تهران بزرگ با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) در خصوص سه نیاز اساسی جامعه اظهار کرد: هر حکومتی در هر جامعه‌ای با هر روشی روی کار بیاید باید این سه مسئله را یعنی امنیت، عدالت و اقتصاد را مدنظر قرار دهد و تا وقتی نیازهای اولیه جامعه تحقق پیدا نکند، نمی‌شود به مسائل دیگر پرداخت، لذا از همه افرادی که در تأمین امنیت کشور جهادگونه تلاش و موجبات آرامش جامعه را فراهم می‌کنند، تشکر می‌کنم و همه ما باید قدر این نعمت را بدانیم.

وی با بیان اینکه در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور شهید و همراهانش شاهد حضور میلیونی مردم در پنج مرکز استان کشور بودیم، افزود: حضور حماسی مردم در این مراسم، با وجود برنامه‌ریزی‌هایی که دشمنان برای ایجاد خلل در این مراسم داشتند در امنیت کامل برگزار شد و این امر جای شکرگزاری دارد.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به عظمت سوم خرداد سالروز آزادی خرمشهر اظهار داشت: در دوران هشت سال جنگ تحمیلی و در تاریخ دفاع مقدس شاهد حوادث بسیار متعدد و شکست و پیروزی‌هایی بودیم، اما فتح خرمشهر یک جلوه خاص دیگری داشت.

حجت‌الاسلام منتظری ادامه داد: فتح خرمشهر، جهادی آگاهانه همراه با شجاعتی مظلومانه بود که مردم مقاوم و ارزشمند خرمشهر حدود ۳۵ روز به‌رغم نداشتن امکانات با همه توان و با جان، مال و ناموس خود در برابر تهاجم سنگین صدامیان خبیث مقاومت کردند.

وی عنوان کرد: چهارم آبان سال ۱۳۵۹ در اثر حمله سنگین بعثیان خرمشهر سقوط کرد و صدامیان وارد شهر شدند، فتح خرمشهر از نظر رژیم بعث یک پیروزی درخشان و مقدمه‌ای برای اشغال تهران بود، اما در نهایت با عملیات پرافتخار بیت المقدس خرمشهر آزاد شد.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: عملیات پرافتخار بیت‌المقدس با رمز یا علی بن ابی طالب (ع) در دهم اردیبهشت شروع شد و ۲۵ روز به طول انجامید و در حالی منتهی به آزادی خرمشهر شد که برگ زرینی در کتاب دفاع مقدس برای نظام اسلامی ایجاد کرد و در تقویم ایران اسلامی فراموش ناشدنی است.

حجت‌الاسلام منتظری اضافه کرد: حدود ۱۹ هزار نفر عراقی در این عملیات اسیر و حدود ۱۶ هزار زخمی و کشته شدند، در این میان خیانت‌های عده‌ای از عناصر داخلی و به خصوص رئیس جمهور وقت در سقوط خرمشهر و حوادث آبادان و مسائلی که در جبهه‌های جنگ به وقوع می‌پیوست از خاطره تاریخ دفاع مقدس هرگز محو نخواهد شد، کسی که امام راحل (ره) به وی اعتماد کرده بود اما به جای خدمت، به کشور خیانت کرد.

وی خاطرنشان کرد: امام راحل (ره) پس از فتح خرمشهر فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» که دو نکته در این جمله قابل توجه و تأمل است، نکته اول اینکه امام یک حقیقت قرآنی را برای امت اسلامی بیان می‌کند، مبنی بر اینکه خداوند برای تحقق یک امر وسیله و سبب نیاز دارد و شما وسیله هستید و مبادا خدای ناکرده دچار غرور و تکبر شوید.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به آیه ۱۷ سوره انفال تصریح کرد: خداوند در قرآن خطاب به پیامبر می‌فرماید: «فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَیٰ ۚ وَلِیُبْلِیَ الْمُؤْمِنِینَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ»، (به کشتن دشمنان بر خود مبالید) شما آنان را نکشتید، بلکه خدا آنان را کشت، (ای پیامبر) هنگامی که به سوی دشمنان تیر پرتاب کردی، تو پرتاب نکردی، بلکه خدا پرتاب کرد (تا آنان را هلاک کند) و مؤمنان را از سوی خود به آزمایشی نیکو بیازماید؛ زیرا خدا شنوا و دانا است.

حجت‌الاسلام منتظری ادامه داد: این تعبیر امام راحل (ره) برخواسته از فرهنگ غنی و عمیق قرآن است، لذا مبادا خدای ناکرده وقتی گام مثبتی برداشتید بر خود مغرور شوید؛ غرور، تکبر و خودبرتربینی یک سم مهلک و صفت رذیله‌ای است که انسان را به هلاکت می‌رساند و بین انسان و خدا حجاب ایجاد می‌کند، همانطور که قرآن کریم عامل رانده شدن شیطان را غرور خودخواهی و تکبر دانسته است، تکبر آدمی را به ورطه هلاکت سوق می‌دهد.

وی اضافه کرد: امام راحل (ره) با بیان این جمله خواستند به فرماندهان نظامی، نظامیان، نیروی مقاومت بسیج و نیروهای مردمی این توجه را بدهند که مبادا با این فتح بزرگ دچار غرور بشوید، غرور آغازی برای شکست است، در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، ایشان در هر مناسبتی مسئولان، عامه مردم، جوانان و دانشگاهیان را به این نکته گوشزد می‌کنند که هیچ چیز را به خود منتسب نکنی، بندگی خدا معنی‌اش همین است، لذا درسی که از حادثه سوم خرداد می‌توانیم بگیریم این است که دچار غرور نشویم و کارها را متصل به خداوند کنیم، اگر عنایت و حمایت‌های الهی را طالب هستیم خود را عامل و وسیله بدانیم.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: اگر عملیاتی همچون قضایای سال گذشته انجام دادید و توانستید جلوی توطئه‌های دشمن را بگیرید و از ناامنی جلوگیری کنید، همه این توفیقات را منتسب به خداوند کنید، نصرت الهی در همین است که انسان برای خدا قدم بردارد، در طول تاریخ ۴۵ ساله انقلاب نیز هر موفقیتی داشتیم پشت سرش عنایات الهی بوده است.

حجت‌الاسلام منتظری با اشاره به ارتحال شهادت‌گونه آیت الله رئیسی و هیأت همراه گفت: عزیزانی را در حادثه تلخ سقوط بالگرد و در حال مأموریت از دست دادیم، آیت الله رئیسی در قوه قضائیه بسیار تلاشگر بود و در دوران مسئولیت وی گام‌های خوبی در زمینه سند تحول برداشته شد و او در دفاع از حقوق عامه اهتمام بسیاری داشتند و در طول ۳۳ ماه دوران ریاست جمهوری به عنوان یک عنصر فعال و مخلص در حدود ۴۵ سفر استانی حضور داشت.

وی خاطرنشان کرد: بزرگترین امتیاز شهید آیت الله رئیسی که موجب موفقیت وی شد و جایگاه اجتماعی و تشییع باشکوه وی را در پی داشت، تبعیت مخلصانه از ولایت بود؛ خود را ملزم می‌دانست منویات و دستورات مقام معظم رهبری را پیگیری و پیاده کند، اعتقاد داشت رهبر معظم انقلاب زعیمی روشن بین و فردی حکیم و دارای عمق دیدگاه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است.

رئیس دیوان عالی کشور عنوان کرد: آیت الله شهید رئیسی، جمهوری اسلامی را یک جا پذیرفته بود، بنده در جلساتی که محضر مقام معظم رهبری بودم شاهد بودم که برخی مسئولان در برابر مطالبات رهبری کاری را که خود را انجام می‌دادند، اما آیت الله رئیسی اگر متوجه خواسته مقام معظم رهبری و دغدغه وی می‌شد بدون درنگ مسائل را پیگیری می‌کرد.

حجت‌الاسلام منتظری تصریح کرد: اعتقاد بر این است که حوادث مشابه شهادت رئیس جمهور و همراهانش را در طول انقلاب کم نداشته‌ایم و هر کدام از این حوادث شاید هزینه‌های سنگینی به نظام تحمیل کرد، اما در مجموع به نفع انقلاب تمام شد.

وی اضافه کرد: حوادثی از این دست، یک تصویربرداری از حادثه کربلا است، امت اسلامی در واقعه عاشورا، سیدالشهدا فرزند پیامبر (ص) و ۷۲ تن را از دست داد، اما این حادثه موجب بقای اسلام شد و بعد از ۱۴ قرن آثار قیام سیدالشهدا (ع) همچنان مشهود است.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: در روزهای نخست پیروزی انقلاب نیز سرمایه‌های ارزشمندی را در دوران جنگ تحمیلی، حوادث هفتم تیر و هشتم شهریور از فرماندهان، بزرگان ارتش، روحانیون و سپاه از دست دادیم، این هزینه‌ها برای نظام دستاوردهای ارزشمندی داشت.

حجت‌الاسلام منتظری تاکید کرد: شهادت آیت الله رئیسی و هیئت همراه نیز بدون شک برکاتی را به همراه دارد و امید است مردم در انتخابات ریاست جمهوری با بصیرت، حزم و دوراندیشی بتوانند جایگزین مناسبی را انتخاب کنند و شاهد پیشرفت روزافزون کشور باشیم.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *