آیین رونمایی از نشان، اعلان و تشریح جزییات و اهداف پنجمین دوسالانه ملی عکس نور با موضوع «خانواده باشکوه ایرانی من» دوشنبه سوم مردادماه در مجموعه فرهنگی سرچشمه تهران برگزار شد.
به گزارش آرونو ، این برنامه با حضور کمالالدین شاهرخ دبیرکل دوسالانه، سیدعباس میرهاشمی رییس هیأت داوران، جواد جمیری رییس سازمان بسیج هنرمندان و حسین دلاوری نماینده بنیاد خاتم الاوصیا برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دبیرکل دوسالانه به شرح جزئیات فراخوان پرداخت که با کلیک در اینجا میتوانید فایل فراخوان را دریافت کنید.
شاهرخ بیان کرد: انجمن عکس سازمان بسیج هنرمندان ایران با همکاری مجمع فعالان جمعیت، سازمانهای ذیربط و با همراهی و مشارکت هنرمندان عکاس و علاقمندان عکاسی، «پنجمین دوسالانه سراسری عکس نور» را با عنوان «خانواده من» برگزار میکند.
او ادامه داد: «خانواده» در فرهنگ اقوام و ملل، نهادی لازم برای ایجاد پایداری در جامعه است و در گذر زمان تغییرات زیادی در ترکیب خانه، خانواده، شیوه معیشت، ساختار و نقش افراد در تشکیل خانواده به وجود آمده است. خانواده ایرانی میان کوچنشینان، روستاییان و شهرنشینان پراکنده است و با تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت و اهمیت مشاغل، افزایش مهاجرت و همنشینی فرهنگها گسترش یافته و شمار قابل ملاحظهای از مردم با ازدواجهای غیرخویشاوندی و غیربومی، زندگی مشترک خود را آغاز میکنند و آنچه موجب تداوم و استحکام خانواده میشود، وفاق اخلاقی و اشتراکات معنوی است.
شاهرخ تصریح کرد: نهاد خانواده از میان مذهب، آداب، رسوم و دیگر مشترکات فرهنگی سر بر میآورد و ریشه در همین خاک و بستر اجتماعی دارد و چالشها، فرصتها و تهدیدهای مشترکی در پیش روی آن است. بنابراین رویکرد عکاسانه به خانواده باشکوه ایرانی، رویکردی از سر ضرورت به یکی از ارکان اساسی جامعه است.
او همچنین درباره عکاسی از «خانواده» بیان کرد: عکاسان باید سعی کنند خانوادههای پنج نفر به بالا را پیدا کنند و به عنوان خانواده باشکوه از آنها عکاسی کنند.
شاهرخ تصریح کرد: سعی شده از افرادی صاحب نظر برای شورای سیاست گذاری و داوری آثار استفاده شود که بتوانند راهنما و کمک کننده عکاسان در این مسیر باشند.
سید عباس میرهاشمی نیز در این نشست عنوان کرد: حق زمانه و روزگار بر ما این است که اگر کاری را انجام میدهیم، جامع و کامل باشد. خوشبختانه دوسالانه عکس «نور» از اولین دورههای خود سعی کرده است این رویه را حفظ کند و همیشه دامنه گسترده و قابل قبولی را برای دو سالانه ایجاد میکند. امسال با بررسی همه جانبهای که داشتهاند اتفاقات جامعی را در نظر گرفتهاند و مجموعه تلاش میکند تا ذره ذره حوزه هنری و تخصصی خود را در نظر داشته باشد. این امر نشان میدهد که برای برگزاری این دوره بررسی عمیقی صورت گرفته است.
او ادامه داد: در این دوسالانه برای همه کسانی که میتوانند به نوعی در بحث تبیین «خانواده» دخیل باشند فضا ایجاد شده است. شرکت در این دوسالانه پروسه بسیار بزرگی است؛ زیرا عکاس باید تحقیق و مطالعه کند، کسی را به عنوان راهنما در نظر بگیرد، عکاسی و جمع بندی کند. امیدوارم این فضا جدی گرفته شود و عکسهای ماندگاری از خانواده به ثبت برسد.
دلاوری از اعضای شورای اجرایی در پایان بیان کرد: در این دوسالانه موضوع مهم و جدی کشور دستمایه قرار داده شده است. هر جا هنر با مسائل جامعه گره بخورد در حل مسئله و طرح آن کمک میکند. به نظر میرسد یکی از حوزههای جدید حکمرانی مردم در عرصه هنر اینجاست؛ یعنی جایی که هنر وارد میشود که هم طرح کند و هم حل. امیدوارم بتوانیم با ابزار هنر این موضوع مهم کشور را هم طرح کنیم و هم راه حل آن را پیدا کنیم.
انتهای پیام